NRK > Nyheter

Tuesday, 21 September, 19:37

NRK - 28 jun 21 kl. 13:14

Ber allierte hente IS-krigere hjem

USAs utenriksminister Antony Blinken ber landets allierte om å hente hjem IS-krigere fra Syria. – Situasjonen er rett og slett uutholdelig. Det kan ikke være slik for alltid, sier Blinken i Roma i Italia, der han er på et ministermøte til den USA-ledede koalisjonen som kjempet mot ekstremistgruppa IS..
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Antony Blinken, IS, Syria, Blinken, Roma, Italia, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ber, allierte, hente, IS-krigere, hjem
Aftenposten - 28 jun 21 kl. 13:54

USA ber allierte hente IS-krigere hjem fra Syria

USAs utenriksminister Antony Blinken ber landets allierte om å hente hjem IS-krigere fra Syria..

Aftenposten - 29 jun 21 kl. 07:40

Utenriksministeren: Norge ikke forpliktet til å hente hjem IS-krigere

USA har bedt sine allierte hente IS-krigere hjem fra Syria. Ine Eriksen Søreide (H) sier at Norge ikke er forpliktet til….

NRK - 18 maj 21 kl. 22:18

Vil evakuere afghanske allierte

Amerikanske lovgivere ber om evakuerinng av tusenvis av deres Afghanske allierte tirsdag. De frykter at Taliban vil gå etter deres allierte når USA trekker ut sine siste soldater av landet i september, og er redd det vil bli et blodbad, skriver AFP..

NRK - 02 jun 21 kl. 14:51

– Allierte skal ikke overvåkes

Danmarks statsminister Mette Fredriksen sier at det ikke må skje at allierte overvåker hverandre. Det uttalte hun onsdag på et kort pressetreff i forbindelse med avslutningsdebatten i Folketinget. Uttalelsen falt etter at det er kommet opplysninger om at den amerikanske etterretningstjenesten NSA har spionert på allierte via internettkabler som går gjennom Danmark..

NRK - 03 jun 21 kl. 01:55

Stoltenberg ber om etterforskning

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg ber om en etterforskning av meldinger om at Danmark angivelig skal ha hjulpet USA med å overvåke andre europeiske land. Det var Danmarks Radio (DR) som i helga skrev at amerikansk etterretning har utnyttet et samarbeid med Danmark til å spionere på politikere i Norge, Sverige, Tyskland og Frankrike. Opplysningene stammer fra anonyme kilder.

Aftenposten - 09 jul 21 kl. 18:32

Rødgrønn strid om norske IS-krigere skal hentes hjem

Ap er enig med Høyre om at vi ikke skal hente hjem IS-krigere. SV sier det er uforståelig..

NRK - 18 aug 21 kl. 07:45

Norge forsterker feltsykehuset

Forsvaret har sendt ekstra personell til Kabul for å støtte driften av feltsykehuset på den internasjonale flyplassen, der Norge leder driften. – Sykehuset er avgjørende for den allierte tilbaketrekningen som nå pågår, og er i praksis det eneste medisinske tilbudet, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) i en epost til NTB. Personellet som ankom Kabul tirsdag kveld, skal bistå med blant annet samband og lederstøtte, slik at sykehuspersonellet skal kunne drive med sin primæroppgave, altså den medisinske beredskapen, opplyser Forsvarsdepartementet.

NRK - 03 jul 21 kl. 06:28

Ber land hente hjem jihadister

Europarådet ber gjenstridige medlemsland hente hjem egne borgere som er internert i leirer i Syria for å ha tilhørt IS. Europarådets kommissær for menneskerettigheter Dunja Mijatovic sier imidlertid at borgere av rådets 47 medlemsland hører inn under sine lands jurisdiksjon..

Aftenposten - 03 jul 21 kl. 08:35

Europarådet ber flere land hente hjem egne jihadister

Europarådet ber gjenstridige medlemsland hente hjem egne borgere som er internert i leirer i Syria for å ha tilhørt IS..

NRK - 18 maj 21 kl. 17:11

Danmark vil hente hjem familier

Regjeringen i Danmark vil hente tre mødre med dansk statsborgerskap og deres 14 barn hjem fra Syria, sier kilder til den danske avisen Politiken. Etter flere måneder i konflikt med støttepartiene om de danske kvinnene og barna deres i fangeleirer i Syria, snur nå regjeringen, skriver Politiken tirsdag. Planen er å hente hjem de tre mødrene og barna til Danmark, opplyser flere ikke navngitte kilder med kjennskap til saken til avisa.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Löfven: – En sterk tale

Sveriges statsminister Stefan Löfven mener at Biden holdt en sterk tale. – Forståelsen av behovet for et internasjonalt samarbeid – mer av det. Og at USA skal gjøre sin del av det, og ikke handle ut fra sin kraft, men samarbeide, sier han til NRK.

NRK - 30 minutter siden

Søreide: – Et framoverlent budskap

– Jeg vil si det var et ganske framoverlent budskap, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til NRK om Bidens tale. – Han peker på veldig mange av de utfordringene verden står i, som for eksempel pandemibekjempelse og klimaendringer, men sa samtidig veldig klart at det er mulig, sier hun..

NRK - 30 minutter siden

Camilla Stoltenberg med bok

Boka «Året som aldri tok slutt» fokuserer på Camilla Stoltenbergs opplevelse av pandemihåndteringen som direktør for Folkehelseinstituttet. Forfatter og NRK-journalist Lilla Sølhusvik skriver om flere faglige uenigheter mellom FHI og Helsedirektoratet underveis, særlig rundt skoletiltak og barns rolle i smittespredningen..

NRK - 30 minutter siden

Nakstad med betydelig aksjeformue

Nettavisen skriver at verdien av Espen Nakstads eierandel i en transportkuvøse anslås å være til over 25 millioner kroner etter pandemien. Det var i 2014 han var en av oppfinnerne som lagde en kuvøse for ebola-pasienter. Etter utbruddet av covid-19 skjøt salget av isolatoren kraftig fart.

NRK - 30 minutter siden

Stoltenberg med bok

Boka «Året som aldri tok slutt» fokuserer på Camilla Stoltenbergs opplevelse av pandemihåndteringen som direktør for Folkehelseinstituttet. Forfatter og NRK-journalist Lilla Sølhusvik om flere faglige uenigheter mellom FHI og Helsedirektoratet underveis, særlig rundt skoletiltak og barns rolle i smittespredningen..

NRK - 45 minutter siden

– Håpar dei går ti år bak i tid

– Det er bra at dei granskar dette, fordi det er Stortinget sjølv som har ansvaret. Det er dei som skal gjera riktige trekk, det er eit straffansvar om dei gjer feil trekk. Så dei skulle også ha rettleia skattytarane som er stortingsrepresentantar, som tilfeldigvis er dei som har vedtatt lovene, seier jurist Bettina Banoun etter det blei kjent at Stortinget set i gang full skatterevisjon.

NRK - 1 time siden

Kan ikke granske pendlerbolig-saken

Siden 2017 har ikke Riksvisjonen gjennomført en enste kontroll av om Stortingets administrasjon etterlever lover og regler. – Normalt burde vi gått inn og gransket denne saken. At vi ikke opptrer som normalt, kan vi takke Stortingets presidentskap for, sier riksrevisor Per-Kristian Foss til Aftenposten..

NRK - 1 time siden

Iverksetter full skatterevisjon

Tirsdag har Stortingets administrasjon satt i gang en bred skatterevisjon av representantenes ordninger, der de også skal gå gjennom enkeltsaker. Det skriver NTB. Hensikten er å gjennomgå enkeltsaker og vurdere om fordeler skulle vært pålagt inntektsskatt, med tilhørende arbeidsgiveravgift.

NRK - 1 time siden

Navalnyj kommenterer valget

Den fengslede Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj kommenterer valget i Russland fra cella og sier kampen for demokratiet vil fortsette. President Vladimir Putins støtteparti Forente Russland fikk ifølge valgresultatet en klar seier i Duma-valget. Fra flere hold, blant annet Kommunistpartiet, hagler beskyldningene om valgfusk.

NRK - 1 time siden

USA-EU-møte i fare

Samtaler om handel og teknologi mellom EU og USA kan bli utsatt som følge av konflikten mellom Frankrike og USA om en kontrakt for bygging av ubåter. Forberedelsesmøter som skulle funnet sted onsdag i Brussel i forkant av samtalene, er strøket fra EUs kalender av det slovenske presidentskapet. Det første møtet mellom EU og USA er planlagt i Pittsburgh i USA 29.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt