NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 16:24

NRK - 12 sep 21 kl. 06:50

Ber Norge fortsatt bistå Afghanista

Afghanistans helseminister Wahid Majrooh ber Norge og andre giverland om å fortsette den viktige bistanden for å unngå at helsevesenet bryter sammen. Han er den eneste statsråden fra Ashraf Ghanis avsatte regjering som fortsatt møter på jobb i Kabul, noe han sier er «ekstremt krevende». – Dag for dag reduseres vår mulighet til å hjelpe. Når Verdensbanken fryser støtten, får det enorme konsekvenser for mulighetene til å skaffe medisiner, til å betale våre lønn til leger og sykepleiere og jordmødre, rett og slett på vår evne til å hjelpe alle de som trenger det, sier Majrooh til Bistandsaktuelt..
Les mer på NRK


Les mer om:
Wahid Majrooh, Norge, Ashraf Ghanis, Kabul, Verdensbanken, Majrooh, Bistandsaktuelt, Afghanista

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ber, Norgefortsatt , bistå, Afghanista
NRK - 19 aug 21 kl. 12:50

UD ber nordmenn holde seg i ro

UD har opplevd stor pågang etter at nordmenn i Afghanistan ble bedt om å registrere seg. Nå ber de nordmenn i landet om å holde seg i ro. – Situasjonen utenfor flyplassen er kaotisk og farlig og en stor utfordring for trygg utreise.

NRK - 14 aug 21 kl. 15:05

Ingen nye styrker til Afghanistan

Forsvaret skal bistå i evakueringen av ambassadeansatte i Kabul, men det sendes ikke nye norske styrker til landet for å bistå i dette, sier forsvarsministeren. Mens land som USA, Storbritannia og Tyskland sender eller planlegger å sende spesialsoldater, vil Norge ikke sende nye styrker til Kabul for å bistå i evakueringen av ambassaden..

Klartale - 02 maj 20 kl. 06:00

Gjør deg klar for fjord, foss og fjell

– Dette blir en spesiell sommer, sier Bente Bratland Holm til Klar Tale.Holm er direktør for reiseliv i selskapet Innovasjon Norge. Hun forteller om et reiseliv som har det svært tøft for tiden.

NRK - 09 jun 21 kl. 16:46

Haakonsvern bistår med styrker

Brannvesenet har sendt mannskap fra Askøy, Os og hovedstasjonen i Bergen. I tillegg er det styrker på vei fra Haakonsvern som skal bistå dem i slukningsarbeidet på Sotra. Silvforsvaret vil stille om noen timer..

NRK - 05 aug 21 kl. 00:52

Svenske fly bistår i brannslukking

Onsdag sendte Sverige to fly for å bistå med slukningsarbeidet i den kraftige skogbrannen i Aten. Hellas har tidligere bedt om internasjonal bistand gjennom EU for å få slukke skogbrannene som har tvang tusenvis av mennesker til å flykte fra hjemmene sine, skriver SVT..

NRK - 31 aug 21 kl. 13:34

Kapasitetsproblemer i Bergen

Bergen kommune ber innbyggerne kartlegge og kontakte sine egne nærkontakter, og aktivere Smittestopp-appen for å minske belastningen på smittesporingen. Kommunen ber alle bistå smittesporerne ved å fylle inn nærkontakter på anvist hjemmeside, og følge hyppig med på helsenorge.no.

VG - 15 aug 21 kl. 14:59

Partiledere: - Hent afghanske eks-ansatte til Norge

Flere partiledere krever nå at afghanere som har bistått Norge skal få ny mulighet til opphold i Norge..

NRK - 18 aug 21 kl. 16:20

Nordmenn fra Kabul tilbake i Norge

14 nordmenn som ble evakuert med et dansk fly fra Kabul, har nå kommet til Norge. Det kunngjorde utenriksminister Ine Eriksen Søreide i dag. De 14 er ansatte ved ambassaden og i forsvaret.

NRK - 23 aug 21 kl. 17:29

Ber Norge trappe opp evakueringen

Norsk Folkehjelp ber norske myndigheter til å ta imot afghanske flyktninger, mens Unicef Norge ber om at evakuerte barn gjenforent med familiene sine. EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen ba i helgen medlemslandene om å ta imot de afghanske flyktningene som nå evakueres fra Kabul..

NRK - 29 maj 21 kl. 11:13

Fireårig gutt savnet i Fredrikstad

Politiet i Øst melder på Twitter om en fire år gammel gutt som har gått ubemerket ut av huset sitt i Fredrikstad og som nå er savnet. Gutten heter Ahmed og har hvit pysjamas med et «noe blått mønster». Han har solbrun hud og svart hår.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Mistenkelig dødsfall i Skien

En person er funnet død ute på en sti i nærheten av et boligfelt i Skien. Det melder Sør-Øst Politidistrikt på Twitter. Personen er ikke identifisert, og hendelsen behandles som et mistenkelig dødsfall..

NRK - 15 minutter siden

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 15 minutter siden

Tromsø: Person funnet i havet

En person er funnet i havet utenfore Tromsø sentrum, melder Troms politidistrikt. Nødetatene er på stedet..

NRK - 1 time siden

Salah med kunstmål i storseier

Mohamed Salah og Roberto Firmino lekte seg da Liverpool slo Watford 5–0 lørdag ettermiddag. Selv om Firmino leverte hat trick, var det Salah sto for kampens store høydepunkt da han dro av flere Watford-spillere og la ballen i motsatt hjørne til 4–0. – Salah har aldri vært bedre, konstaterte TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller underveis i kampen.

NRK - 1 time siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

–Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 1 time siden

Må skjule sin samiske side

Nye tall viser at hele tre av fire unge samer opplever diskriminering. Reindriftssamen Jon Nils «Jone» Kappfjell (17) føler at han må tilpasse seg andre, istedenfor at det norske samfunnet tilpasser seg han. Dersom han våger å være seg selv har han opplevd utestenging og å bli stemplet som «samen»..

NRK - 1 time siden

Partane i kulturstreiken møtast

Riksmeklaren har bede partane i kulturstreiken om å kome til ny mekling onsdag neste veke. Streiken er inne i den sjuande veka, og måndag blir 80 nye fagorganiserte tekne ut. Då er totalt 890 arbeidarar i streik.

NRK - 1 time siden

SV åtvarar mot Frp-samarbeid

SV-leiar Audun Lysbakken åtvarar regjeringa mot å søke støtte frå Frp for å få gjennomslag for saker. Senterpartiet utelukkar ikkje eit samarbeid med Frp når regjeringa skal greie ut ulv- og bjørnebestanden. Eit samarbeid med høgresida vil påverke forholdet SV har til regjeringa, seier Lysbakken til NRK..

NRK - 2 timer siden

Namna på dei drepne frigjevne

Politiet offentleggjorde laurdag dei fem som blei drepne på Kongsberg onsdag kveld. – Andréa Meyer (52) – Hanne Merethe Englund (56) – Liv Berit Borge (75) – Gunnar Erling Sauve (75) – Gun Marith Madsen (78).

NRK - 2 timer siden

Svekket hypotese om konvertering

Politiet mener at hypotesen om at den Kongsberg-siktedes omtalte konvertering til islam er svekket. – Hypotesen at han kanskje ikke har gjort dette veldig seriøst, sier politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt på en pressebrif lørdag ettermiddag..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt