NRK > Nyheter

Sunday, 17 October, 23:29

NRK - 25 sep 21 kl. 11:17

Ber Melby snu om fraværsgrensen

– Det er en krevende dobbeltkommunikasjon å si «Vær hjemme ved symptomer, men kom på skolen fordi det finnes en fraværsgrense på 10 prosent», sier rektor ved Kuben videregående skole i Oslo, Kjell Ove Hauge. Han får støtte fra Elevorganisasjonen. Det har vært et unntak fra fraværsgrensen i videregående skole under pandemien, men i oktober gjeninnføres den..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kuben, Oslo, Ove Hauge, Elevorganisasjonen, Melby

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ber, Melby, snuom , fraværsgrensen
NRK - 12 aug 21 kl. 19:19

Studie: Fraværsgrensen er vellykket

Fraværsgrensen har vært vellykket og ført til at flere elever har møtt opp på skolen, ifølge en ny studie, som også påpeker at karakterene har bedret seg. I rapporten «Fraværsgrensen i videregående skole» har et knippe forskere studert fraværsgrensen gjennom tre skoleår. Blant funnene er at elevenes fysiske nærvær og karakterer har bedret seg, men også ulemper som at ordningen praktiseres ulikt av skolene, skriver Aftenposten.

Aftenposten - 12 aug 21 kl. 13:30

Ny forskning: Fraværsgrensen en suksess, men elevene bruker den som klippekort

Fraværsgrensen er en suksess ut fra målet, sier forsker. Men advarer mot at det blir en sovepute for politikerne..

Aftenposten - 07 okt 21 kl. 08:00

Fraværsgrensen er ikke bare viktig på skolen. Det kan være viktig for livet videre!

Fraværsgrensen er ikke bare viktig for å få karakter til sluttvurdering, men også for livet videre..

VG - 13 okt 21 kl. 15:46

Fraværsgrensen fjernes ikke - elev-organisasjon reagerer

Elevorganisasjonen er irritert på at Hurdalskameratene ikke fjerner fraværsgrensen i videregående..

NRK - 19 jun 21 kl. 13:29

Melby går etter APs velgere

Guri Melby, som overtok som leder for Venstre i fjor, mener Arbeiderpartiet er blitt traust under Jonas Gahr Støre. Det sa Melby i sin åpningstale til Venstres landsstyremøte lørdag. – Jeg opplever at det er lite igjen av det moderne, internasjonalt orienterte Arbeiderpartiet som vi kanskje så mer av tidlig på 2000-tallet, sa Melby.

NRK - 19 jun 21 kl. 15:38

Ap slår tilbake etter Melby-tale

Guri Melby, som overtok som leiar for Venstre i fjor, meiner at Arbeidarpartiet er blitt traust under Jonas Gahr Støre. Det sa Melby i opningstalen sin til Venstre sitt landsstyremøte laurdag. No slår Arbeidarpartiet tilbake.

NRK - 09 jun 21 kl. 08:03

Melby vil skjerpe SFO-tilbudet

Barn som går på SFO skal fra høsten få bedre kvalitet på mat og aktiviteter. Kunnskapsministeren innrømmer at det ikke er bra nok i dag. Kunnskapsminister Guri Melby (V) mener at tilbudet med skolefritidsordningen (SFO) i noen kommuner ligner en oppbevaringsplass der barn får tilsyn.

NRK - 18 jun 21 kl. 13:13

Melby: – Nå kan vi reise utenlands

– Nå kan vi, kort sagt, reise over landegrensene. Men det er begrensninger og regler, avhengig av smittenivå i landet du besøker og hvor du er bosatt, uttalte Guri Melby under pressekonferansen. Nordmenn må også forberede seg på lange køer for å komme inn igjen til landet.

NRK - 13 sep 21 kl. 23:54

Skrøt av hverandre

Tidligere partileder Trine Skei Grande og nåværende partileder for Venstre Guri Melby snakket varmt om hverandre under partiets valgvake. – Jeg ønsker å bringe frem ei som har gjort mer for Venstre enn noen andre, sa Melby da hun hentet Skei Grande opp på scenen. Grande på sin side sa hun var stolt av jobben Melby hadde gjort, før hun med et smil la til: – Og dere, det er jo ikke akkurat vanskelig å være i opposisjon til den regjeringen som skal være nå..

NRK - 18 sep 21 kl. 14:54

Melby takker Ropstad for samarbeid

Venstre-leder Guri Melby takker avtroppende KrF-leder og statsråd Kjell Ingolf Ropstad for samarbeidet i regjering. – Som ny partileder har det vært fint å ha ham som kollega, både i det daglige arbeidet med politikken, men også som to småbarnsforeldre som skal få hverdagen til å gå rundt, sier Melby i en uttalelse til NTB etter at det ble klart at Ropstad går av som både KrF-leder og barne- og familieminister. – Jeg kjenner Kjell Ingolf som en som brenner for politikken til partiet sitt og jeg er helt sikker på at han vil fortsette med det.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Leiteaksjon i Byfjorden

Det føregår ein leiteaksjon etter ein fritidsbåt på 28 fot med ein passasjer i Byfjorden mellom Bergen og Askøy. Ein mann skal for ca. ein time sidan meldt frå til redningssentralen om motortrøbbel.

NRK - 30 minutter siden

Ny lavastrøm nærmer seg havet

Vulkanutbruddet på kanariøya La Palma viser ingen tegn til å ta slutt. Nå nærmer en ny lavastrøm seg havet med høy hastighet. Lavastrømmen var søndag kveld 200 meter unna kysten og kan føre til at det blir dannet en ny odde, opplyser regionens vulkaninstitutt..

NRK - 1 time siden

Minst fire omkom da båt kantret

Fire tunisiske flyktninger og migranter omkom etter at båten de var i, kantret utenfor Tunisia. 19 personer er savnet i forliset. Totalt 30 tunisiere, de fleste av dem unge menn, var i båten da den kantret, opplyser en talsperson for myndighetene..

NRK - 1 time siden

Norge på topp i bruk av forsøksdyr

Omfattende forskning på laks og annen fisk tar Norge til Europa-toppen i bruk av forsøksdyr. 1,7 millioner laks ble brukt til forsøk i Norge i fjor. Statistikk fra Mattilsynet viser at laks er det desidert mest brukte dyret i dyreforsøk i Norge, skriver Magasinet Forskningsetikk.

NRK - 1 time siden

Ambassadør reist fra Hviterussland

Frankrikes ambassadør i Hviterussland har forlatt landet etter at myndighetene i Minsk krevde at han skulle reise innen mandag. En talsperson for ambassadøren har ikke sagt noe hva som er grunnen til at hviterussiske myndigheter krevde at Nicolas de Lacoste måtte forlate landet. Ifølge hviterussiske medier handler hjemreisen om at ambassadør Lacoste aldri møtte president Aleksandr Lukasjenko for å overlevere sine akkreditiver.

NRK - 2 timer siden

Dømt for overgrep mot to sønner

En far er dømt til seks års fengsel for gjentatte overgrep mot sine to sønner fra de var 3 og 5 år gamle. I tillegg må han ut med et stort millionbeløp. Overgrepene skjedde ifølge dommen fra Borgarting lagmannsrett, fra slutten av 1990-tallet til begynnelsen av 2000-tallet, da guttene var i barnehage- og barneskolealder.

NRK - 2 timer siden

Ungarn: Utfordrer Orban

Den konservative økonomen Peter Marki-Zay blir opposisjonens statsministerkandidat, og skal utfordre Viktor Orbán i valget i Ungarn neste år. Det ble klart søndag kveld etter at motkandidaten, Klara Dobrev, erkjente nederlag i opposisjonens nominasjonsvalg. Neste år er det valg på ny nasjonalforsamling i Ungarn.

NRK - 2 timer siden

Forhandler grunnlov i Syria

Representanter fra den syriske regjeringen og opposisjonen i landet skal de neste dagene samarbeide om et utkast til en ny grunnlov, ifølge FNs Syria-utsending, Geir O. Pedersen. Forsøkene på å lage en ny grunnlov for det krigsherjede landet har pågått i to år, men de tidligere samtalene som overvåkes av FN, har ikke lyktes På en pressekonferanse søndag, sa Pedersen at hans samtaler med representanter for både regjeringen og opposisjonen søndag, var «seriøse og ærlige».

NRK - 3 timer siden

insekter forsvinner fra Maldivene

Turisme og urbanisering fører til et massivt tap av insekter på tropiske øyer, ifølge en studie utført på Maldivene. På øyene med stor urbanisering, dokumenterte forskere fra Bayreuth-universitetet i Tyskland i gjennomsnitt 48 prosent færre insektarter enn på ubebodde øyer. På turistøyene ble det dokumentert omtrent 66 prosent færre insektarter.

NRK - 4 timer siden

Høyeste strømpris på lang tid

Sør- og Øst-Norge får mandag morgen den dyreste spotprisen på strøm på lang tid. Den høyeste prisen blir mellom 08:00 og 09:00 i morgen, skriver Stavanger Aftenblad. Prisen blir på 2,533 kroner.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt