NRK > Nyheter

Mandag, 14 Juni, 17:51

NRK - 18 jan. 21 kl. 03:30

Benytter stengte grenseoverganger

Selv om en rekke grenseoverganger har vært juridisk koronastengt fra 2. januar, har minst 5.173 kjøretøy passert dem, ifølge tall VG har fått fra Vegvesenet. Det finnes unntak, men for mange er det forbudt og også straffbart med bøter å passere de aktuelle overgangene – selv om de ikke er fysisk stengt. VG har hentet tall fra Statens vegvesen for tolv stengte overganger.
Les mer på NRK


Les mer om:
VG, Vegvesenet, Statens, Norge, Nordland, Trøndelag, Innlandet, Viken, Troms, Finnmark

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Benytter, stengte, grenseoverganger
NRK - 20 feb. 21 kl. 08:09

Danmark stenger grenseoverganger

Danmark stenger en rekke mindre grenseoverganger til Tyskland etter at det er påvist økning av mutert koronavirussmitte i Flensburg, nord i Tyskland ved grensa til Danmark. 13 mindre grenseoverganger er stengt og kontrollen trappes samtidig opp på de store grenseovergangene, som holdes åpne..

NRK - 15 jan. 21 kl. 16:37

Hundrevis bortvist ved grensen

Mellom 4. og 10. januar ble 472 personer bortvist fra grenseoverganger, 107 flere enn uka før.

NRK - 04 feb. 21 kl. 12:49

Fikk bot etter grensepassering

To personer har fått 10.000 kroner i bot hver for brudd på covid-19 forskriften, etter at de passerte den stengte grensen på Kruttfjellet fra Sverige inn til Nordland. Politiet understreker at det ikke er lov å passerer stengte grenseoverganger..

NRK - 15 jan. 21 kl. 14:31

Anmeldt etter grensepassering

En person er anmeldt etter å ha passert Flermoen grenseovergang i Trysil. Grenseovergangen er ulovlig å benytte mens politiet forsøker å få kontroll på importsmitte. De som krysser stengte grenseoverganger risikerer bøter på opptil 10.

VG - 18 jan. 21 kl. 19:06

Minst 5173 kjøretøy har kjørt inn i Norge over «stengte» grenser

I snitt er over 430 kjøretøy daglig registrert kjørende inn i Norge ved stengte grenseoverganger siden grensene ble «stengt» den 2. januar i år..

VG - 22 jan. 21 kl. 17:55

Her blokkerer politiet svenskegrensa: - Svært inngripende

HALDEN (VG) I dag stengte politiet flere grenseoverganger for å hindre ulovlige grensepasseringer og importsmitte: - Helt bak mål, mener lokal pendler..

Aftenposten - 28 jan. 21 kl. 22:29

Slik treffes familie og venner ved den stengte grensen

Riksgrensen mellom Norge og Sverige splitter familier og venner. Ved en av landets minste grenseoverganger møtes….

E24 - 23 jan. 21 kl. 08:15

NHO frykter at stengte kjøpesentre blir den nye normen – vil ha kompensering fra første dag

NHO Service og Handel er bekymret for at stengte kjøpesentre blir den nye normalen. De ber om direkte kompensasjon fra første dag med stengte butikker..

Dagbladet - 07 feb. 21 kl. 17:51

Her vokter soldatene grensa

Rundt 100 personer fra det svenske Forsvaret passer nå på grenseoverganger til Norge. Det har ikke skjedd på over 70 år..

NRK - 24 mars 21 kl. 06:23

Registrerer arbeidstakere

Skatteetaten har opprettet enheter på 33 grenseoverganger, flyplasser og i havner for å bistå helsemyndighetene med å registrere utenlandske arbeidstakere. Enhetene er knyttet til teststasjonene for covid-19. Et av stedene er i Skibotndalen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Se Dagsnytt 18

NRK - 15 minutter siden

Norge leder WHO-arbeidsgruppe

På en digital pressekonferanse i ettermiddag annonserte WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus og Norges helseminister Bent Høie en ny arbeidsgruppe som skal forske på effekten av ulike smitteverntiltak. Ifølge Høie skal Norge støtte denne forskningen med 5,4 millioner dollar, tilsvarende rundt 45 millioner kroner. WHO-sjefen takket Norge for den viktige støtten med «tusen takk» på norsk..

NRK - 30 minutter siden

Høyre støtter mistillit

Høyre har bestemt seg for å støtte mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg. Det bekrefter partiet i en pressemelding. De mener hun har brutt informasjonsplikten.

NRK - 30 minutter siden

Nato skjerper kritikken av Kina

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg uttrykker etter Natos toppmøte i Brussel stor bekymring over Kinas utvikling. – Kinas voksende påvirkning presenterer utfordinger, sier Stoltenberg. I slutterklæringen fastslås det at Kinas ambisjoner og selvhevdende oppførsel utgjør «systemiske utfordringer for den regelbaserte internasjonale ordenen».

NRK - 30 minutter siden

Bekrefter at trener slutter

Styret i IK Start bekrefter at de har valgt å avslutte samarbeidet med hovedtrener Joey Hardarson og assistenttrener Mattias Andersson. På klubbens nettside takker styret begge for innsatsen og ønsker dem lykke til videre..

NRK - 1 time siden

Kanadisk mann tiltales for terror

En 20 år gammel kanadisk mann som er siktet for å ha kjørt på en muslimsk familie med vilje for en uke siden, blir tiltalt for terror i tillegg til drap, opplyser påtalemyndigheten i Canada, ifølge Reuters. Fire av fem familiemedlemmer ble drept da mannen meide dem ned. Canadas statsminister Justin Trudeau omtalte det også som et terrorangrep da han talte i nasjonalforsamlingen få dager etter.

NRK - 1 time siden

Casper Ruud dropper Tokyo-OL

Casper Ruud dropper Tokyo-OL, melder NTB. NRK kommer tilbake med mer. Ruud kommenterer avgjørelsen slik på Twitter: – Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen.

NRK - 1 time siden

Mann omkom i arbeidsulykke

En mann i 60-årene omkom i en arbeidsulykke i Sandnes i ettermiddag. – Mannen ble erklært død på stedet. De pårørende er varslet, sier operasjonsleder Toralf Skårland i Sør-vest politidistrikt.

NRK - 1 time siden

Nato: Pressekonferanse nå

Natos Generalsekretær Jens Stoltenberg holdre pressekonferanse nå. Sendingen på NRK starter klokken 1610..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt