NRK > Nyheter

Friday, 17 September, 01:58

NRK - 23 jun 21 kl. 20:24

Bennett godkjenner nye bosettinger

Den nye israelske regjeringen, ledet av Naftali Bennett, har godkjent 31 nye felt for bosettinger på den palestinske vestbredden. Det skriver Haaretz. Det er første gang på seks måneder Israel godkjenner slike planer. De nye bosettingene vil befinne seg i landsbyen Ma'aleh Adumim, øst for Jerusalem..
Les mer på NRK


Les mer om:
Naftali Bennett, Haaretz, Israel, Ma, Adumim, Jerusalem

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bennett, godkjenner, nye, bosettinger
NRK - 11 aug 21 kl. 21:52

Godkjenner 863 nye bosettinger

Israels statsminister Naftali Bennett har gitt sin godkjenning til planer om å bygge 863 nye bosettinger på Vestbredden i Palestina. Det skriver avisen Haaretz. Bosettingene ligger i det såkalte C-området, der palestinas selvstyremynighet i utgangspunktet utøver all regjeringsmakt utenom for militære spørsmål.

NRK - 27 aug 21 kl. 18:37

Israels statsministre møtte Biden

Israels nye statsminister Naftali Bennett møtte fredag president Joe Biden i Det hvite hus. Møtet ble én dag forsinket som følge av terroraksjonen ved flyplassen i Kabul. – Israel står side ved side med USA i denne vanskelige tiden, heter det i en uttalelse fra Bennett.

NRK - 30 maj 21 kl. 14:48

Mulig ny regjering i Israel

Motstandere av statsminister Benjamin Netanyahu skal ha kommet til enighet om et mulig samarbeid, skriver NTB. Det kan føre til at Israel får en ny regjering, og at Netanyahu, som har hatt embetet siden 2009, ikke får fortsette i enda en statsministerperiode. Den sentrumsorienterte opposisjonspolitikeren Yair Lapid og partiet Yesh Atid, som har frist til onsdag med å danne regjering, skal ha kommet fram til en avtale med Naftali Bennett i det i høyrenasjonalistiske og bosettervennlige partiet Yamina.

NRK - 30 maj 21 kl. 19:28

Netanyahu kan være på vei ut

Høyrenasjonalisten Naftali Bennett bekrefter støtte til en ny koalisjonsregjering, og med det kan statsminister i Israel Benjamin Netanyahu miste jobben etter 12 år. Bennett opplyste søndag kveld at han vil gjøre sitt beste for å danne en koalisjonsregjering med sentrumsorienterte Yair Lapid, skriver avisen Haaretz. Bennetts støtte regnes som avgjørende i forsøket på å frata Netanyahu regjeringsmakten..

NRK - 19 aug 21 kl. 06:22

Naftali Bennett til USA neste uke

Israels statsminister Naftali Bennett drar neste uke til Washington der han skal møte USAs president Joe Biden, 26. august. De to lederne skal diskutere regional og global sikkerhet, inkludert Iran, opplyser talsperson for Det hvite hus, Jen Psaki..

NRK - 30 aug 21 kl. 17:10

Midtøsten: Gantz møtte Abbas

Israels forsvarsminister Benny Gantz møtte søndag kveld Palestinas president Mahmoud Abbas. Det er første gang på flere år at partene møtes på så høyt nivå. En kilde i kontoret til statsminister Naftali Bennett insisterer imidlertid på at regjeringen ikke har noen umiddelbare planer om å gjenoppta fredsprosessen.

NRK - 14 apr 21 kl. 09:37

AP: Stor økning i bosettinger

Israel bygget flere enn 9000 hjem på den okkuperte Vestbredden mens Donald Trump var president i USA, melder nyhetsbyrået AP. Bosettinger ble bygget lengre inn på palestinsk område enn noen gang før, og gjør planene om en palestinsk stat vanskelige..

NRK - 26 mar 21 kl. 14:28

EMA godkjenner nye vaksinefabrikker

EUs legemiddeltilsyn (EMA) gir klarsignal til tre nye vaksinefabrikker i henholdsvis Nederland, Tyskland og Sveits. AstraZenecas koronavaksine skal produseres ved en ny fabrikk i Halix i Nederland. Den har stått i sentrum for de siste vaksinesamtalene mellom EU og Storbritannia, som begge gjør krav på vaksine fra fabrikken.

NRK - 13 jun 21 kl. 19:59

Israel har fått ny regjering

Med svært knapp margin ble den nye israelske regjeringen godkjent av nasjonalforsamlingen Knesset søndag ettermiddag. Naftali Bennett, som leder det høyrenasjonalistiske partiet Yamina, er dermed Israels nye statsminister. Han erstatter Benjamin Netanyahu, som har vært statsminister siden 2009..

Dagbladet - 14 jun 21 kl. 21:36

Israels nye sjef

Naftali Bennett (49), Israels nye statsminister, er tidligere spesialkommando-sjef, teknologi-millionær, og plasserer seg til høyre for mannen han erstatter, Benjamin Netanyahu..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Franskmann tiltalt i folkemord

En franskmann i 70-årene er tiltalt for å ha vært involvert i folkemordet i Rwanda i 1994, opplyser franske antiterrormyndigheter. Mannen, Isaak Kamali, ble født i Rwanda, men har siden fått fransk statsborgerskap. Han har vært på radaren til de franske myndighetene siden 2009, og tiltales nå for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.

NRK - 30 minutter siden

To menn siktet for drap på reporter

To menn er siktet for drapet på den nordirske journalisten Lyra McKee, som ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i Derry i 2019. 29 år gamle McKee var ansett som en av Nord-Irlands mest lovende journalister, skriver The Guardian. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for drapet, melder NTB.

NRK - 1 time siden

3000 helsearbeidere suspendert

Frankrike har suspendert 3000 helsearbeidere uten lønn for å ha nektet å la seg vaksinere mot koronaviruset. Helseminister, Olivier Véran, opplyser at helsearbeidere har blitt varslet skriftlig før regjeringen fastsatte fristen om å ha minst en dose. I juli fortalte president Emmanuel Macron personal på sykehus, alders- og omsorgsboliger og ansatte i brannvesenet at de hadde frem til 15.

NRK - 1 time siden

«Ny» tegning av Van Gogh oppdaget

En blyanttegning av en eldre mann, som sitter med hode i hendene, har blitt identifisert som et verk av Vincent van Gogh, skriver The Guardian.Tegningen har vært i privat eierskap siden 1910, og vises nå frem på et museum i Amsterdam. Seniorforsker ved Van Gogh museet i Amsterdam sier det er en spektakulær oppdagelse fra den tiden kunstneren bodde i Haag.

NRK - 1 time siden

Beboere evakuert fra blokk

Beboere fra en blokk i Strømmen ble evakuert på grunn røykutvikling fra en leilighet. Brannvesenet har kontroll på det hele, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 1 time siden

Alt vel med romturistene

Alt er vel med de fire sivile romturistene som onsdag ble skutt opp fra Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX, ifølge selskapet. Mannskapet er «friske, fornøyde og hviler», heter det i en uttalelse torsdag, den første siden avreisen fra Cape Canaveral kvelden i forveien. De fire amerikanerne har «reist 5,5 ganger rundt jorden, fullført den første runden med vitenskapelige undersøkelser, og nytt et par måltider» før de gikk til sengs, heter det videre.

NRK - 1 time siden

982 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 982 koronasmittede i Norge. Det er 647 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.

NRK - 2 timer siden

Fordømmer deflin-drapene

Regin Jacobsen som er laksedirektør på Færøyene fordømmer drapet på over 1400 delfiner som fant sted sist søndag, skriver DR. Han understreker at selskapet hans, som selger oppdrettslaks til hele verden, ikke hadde noe med hendelsen søndag å gjøre. Men opplever at bildene av slaktede delfiner som har gått verden rundt er et økende press.

NRK - 3 timer siden

Holder testament hemmelig i 90 år

En domstol har bestemt at avdøde prins Philips testamente skal forsegles for offentligheten i 90 år for å beskytte verdigheten til hans kone dronning Elizabeth. Testamenter er vanligvis offentlige dokumenter i Storbritannia, men det gjelder altså ikke prins Philips. Det forsegles etter pålegg fra High Court i London, noe som er kutyme for kongefamiliens testamenter.

NRK - 3 timer siden

Ny leder for Videnskaps-Akademi

Lise Øvreås ble torsdag valgt som ny leder av Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA) etter Hans Petter Graver. Hun er valgt for perioden 2022–2024. Øvreås er professor i geomikrobiologi ved Universitetet i Bergen (UiB) og direktør for UiBs senter for bærekraftig hav, Ocean Sustainability Bergen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt