NRK > Nyheter

Fredag, 07 Mai, 18:26

NRK - 07 april 21 kl. 19:34

Belgia stanser vaksinering

Belgia vil fra nå av bare gi AstraZenecas koronavaksine til personer over 55 år, opplyser helsedepartementet i landet. Beslutningen er basert på «nylige vitenskapelige råd», opplyser departementet i en uttalelse onsdag kveld. Belgia vil i stedet tilby vaksiner fra Moderna eller Biontech-Pfizer for personer mellom 18 og 55 år, skriver NTB. Få timer tidligere bekreftet EUs legemiddelverk EMA at det finnes en mulig forbindelse mellom AstraZenecas vaksine og sjeldne blodpropper. Blodpropper og et lavt antall blodplater bør føres opp som en svært sjelden bivirkning av AstraZeneca-vaksinen, mener EMA, som likevel anbefaler fortsatt bruk..
Les mer på NRK


Les mer om:
AstraZenecas, Moderna, Biontech-Pfizer, NTB, EUs, EMA, AstraZeneca

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Belgia, stanser, vaksinering
VG - 16 mars 21 kl. 09:19

Sverige stanser AstraZeneca-vaksinering midlertidlig

Sverige stanser midlertidig vaksinering med AstraZenecas coronavaksine.

NRK - 07 april 21 kl. 16:51

Stanser AstraZeneca-vaksinering

Storbritannia stanser AstraZeneca-vaksinering av personer under 30 år. Denne gruppa vil inntil videre bli tilbudt andre koronavaksiner mens en mulig blodpropp-forbindelse granskes, opplyser det britiske legemiddeltilsynet. Stansen kommer etter at det europeiske legemiddelbyrået (EMA) i dag sa at tilfellene med blodpropp og lave blodplater bør listes som en mulig sjelden bivirkning av AstraZeneca-vaksinen..

NRK - 11 mars 21 kl. 11:50

Bergen stanser vaksinering

Bergen kommune pauser vaksinering med Astrazeneca til det kommer en konklusjon fra Folkehelseinstituttet og Legemiddelverket. Det bekrefter medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen til BT. Det er helsepersonell i Bergen som får denne vaksinen..

NRK - 18 jan. 21 kl. 15:47

Titusener droppet vaksinering

I India lot flere tusen mennesker som hadde takket ja til vaksinering å møte opp til avtalen i helgen. Vaksineringen startet lørdag. I hovedstaden New Delhi dukket bare 53 prosent av dem som skulle vaksineres, opp..

Aftenposten - 25 jan. 21 kl. 21:44

Her er ungdom de verste smittesprederne. Nå rykker de frem i vaksinekøen.

Til tross for suksess med vaksinering, sprer viruset seg raskt. Nå starter Israel med vaksinering av tenåringer, siden….

VG - 26 jan. 21 kl. 07:14

Vil åpne moské til vaksinering

Styreleder Arshad Jamil i Islamic Cultural Centre (ICC) i Oslo mener stengte moskeer bør brukes til vaksinering mot coronaviruset..

NRK - 01 feb. 21 kl. 15:07

Åpner for mer vaksinering

I løpet av uka får Drammen kommune flere vaksinedoser og åpner for at innbyggere mellom 75 og 84 år kan bestille til time til vaksinering. En del av de nye koronavaksinene går også til beboere på sykehjem som nå skal ha sin andre dose..

NRK - 02 feb. 21 kl. 00:08

Dansk vaksinering ut på anbud

Målet om å vaksinere alle voksne dansker før 4. juli, kan føre til at private får levere anbud på vaksinering, skriver Jyllands-Posten. På vegne av alle regionene kan Region Midtjylland sende ut en rammeavtale for anbudet i neste uke..

NRK - 09 feb. 21 kl. 10:53

Starter vaksinering i Iran

Iran, der nærmere 60.000 mennesker ifølge myndighetene er døde av covid-19, startet tirsdag vaksinering etter å ha sikret seg russisk Sputnik-vaksine. Nærmere 1,5 millioner iranere har fått påvist koronasmitte, og behovet for vaksine er stort..

VG - 13 feb. 21 kl. 14:50

Stor andel fikk bivirkninger i Sverige: Påvirker ikke råd om vaksinering av norsk helsepersonell

AstraZeneca-vaksinering av helsepersonell er midlertidig stanset i to svenske regioner, da inntil 1 av 4 fikk influensalignende symptomer og måtte bli hjemme fra jobb..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

207 nye koronadødsfall i Italia

I Italia er det registrert 10.554 nye koronasmittede og 207 nye koronadødsfall det siste døgnet, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

WHO godkjenner ny vaksine

Verdens helseorganisasjon (WHO) gir en nødgodkjennelse til den kinesiske koronavaksinen Sinopharm.(NTB).

NRK - 1 time siden

Lover oppgradering av Old Trafford

Joel Glazer, en av de to Glazer-brødrene som eier Manchester United, prøver å dempe opprøret blant supporterne med nye lovnader. For andre gang på kort tid har klubbeieren skrevet et åpent brev. I brevet erkjenner han at forholdet mellom eierne og supporterne må forbedres.

NRK - 1 time siden

Viderefører tiltak i deler av Viken

Regjeringen viderefører regionale tiltak på nivå B i ni Viken-kommuner til og med 21. mai. Det gjelder Bærum, Drammen, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Nordre Follo, Ås, Rælingen og Ullensaker.

NRK - 1 time siden

Kritiserer vaksineeksport-forbud

Frankrikes president Emmanuel Macron ba fredag USA og Storbritannia om å oppheve eksportrestriksjoner på vaksiner og nødvendige råmaterialer. Macron sa også at han var klar til å diskutere opphevelse av vaksinepatenter, men at det var viktigere at de to landene avviklet sine restriksjoner. Han viste til at Europa har eksportert store mengder vaksinedoser.

NRK - 1 time siden

FHI sier kommunene vet best

Avdelingsdirektør, for smittevern og beredskap i FHI, Line Vold, sier det er grenlandskommunene som vet hvilke tiltak som vil virke best mot den økende smitten i Grenland, men at kommunene nå må bli enige om hvilket tiltaksnivå man skal legge seg på..

NRK - 1 time siden

Drapssiktet varetektsfengslet

Mannen som er siktet for drap i Lyngdal, er varetektsfengslet i fire uker og blir værende på psykiatriavdelingen på Sørlandet sykehus. Han blir avhørt fredag. – Han varetektsfengsles i fire uker.

NRK - 2 timer siden

Fullvaksinert testa positivt

Ein fullvaksinert pasient ved Ravnanger sykehjem på Askøy har testa positivt for covid-19, melder Askøy kommune på sine nettsider. Kommunen går no 10 dagar tilbake i tid for å finna smittevegen. Sjukeheimen er inntil vidare stengd for besøk..

NRK - 2 timer siden

EU-toppmøte om fattigdom

EUs toppmøte, som omtales som det sosiale toppmøtet, startet fredag. Medlemslandene er splittet i spørsmålet om EUs rolle i å bekjempe ulikhet og fattigdom. De fleste av statslederne i EUs 27 medlemsland tar turen til Porto i Portugal for å diskutere sosiale spørsmål på toppmøtet.

NRK - 2 timer siden

Politifolk siktet i Floyd-saken

En storjury har tiltalt fire tidligere politibetjenter for å ha brutt George Floyds grunnlovsfestede rettigheter da han ble drept i en pågripelse i fjor. Fra før er politibetjenten Derek Chauvin kjent skyldig i forsettlig drap. Domsavsigelsen med straffeutmålingen er ikke klar ennå.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt