NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 01:37

NRK - 01 sep 23 kl. 10:10

Belarusisk journalist dømt for «tilrettelegging av ekstremisme»

En profilert journalist er i en belarusisk domstol dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha «lagt til rette for ekstremisme» og å ha «brakt Belarus i vanry», melder NTB. Årsaken var at journalisten Larysa Sjtsjyrakova (50) ga data til en anerkjent menneskerettsgruppe, ifølge den belarusiske journalistforeningen BAJ. I tillegg til å sone tre og et halvt år i en høysikkerhetsstraffekoloni, må Sjtsjyrakova betale en bot på tilsvarende 12.000 kroner..
Les mer på NRK


Les mer om:
Belarus, NTB, Larysa Sjtsjyrakova, BAJ, Sjtsjyrakova

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Belarusisk, journalist, dømt, for, tilretteleggingav , ekstremisme
NRK - 19 jul 23 kl. 17:39

Video skal vise Wagner-leiar Jevgenij Prigozjin tale

– Velkomen til belarusisk jord. Vi kjempa med verdigheit, seier han. I videoen publisert på ein pro-Wagner Telegram-konto.

NRK - 28 sep 23 kl. 18:54

Belarus: Polsk helikopter krenket luftrommet

Belarus' forsvarsdepartement sier at et polsk helikopter torsdag krenket belarusisk luftrom. Polen avviser påstanden. Forsvarsdepartementet sier at helikopteret to ganger i 15-16-tiden var inne i Belarus' luftrom og fløy opp til 1,5 kilometer inn over landet.

Klartale - 12 maj 23 kl. 11:00

Israels hær beklager drap av journalist

Shireen Abu Akleh ble drept 11. mai i fjor. Hun var journalist.

NRK - 03 maj 23 kl. 11:17

Russiske medier: Den belarusiske aktivisten Roman Protasevitsj dømt til åtte års fengsel

Regimekritikeren Roman Protasevitsj er dømt til åtte års fengsel av en domstol i Belarus, melder det statlige russiske nyhetsbyrået RIA Novosti. Det er noe lavere enn de ti årene påtalemyndigheten ba om. Regimekritikeren Roman Protasevitsj og kjæresten hans ble pågrepet i mai 2021 da et belarusisk kampfly tvang Ryanair-flyet de satt i, til å lande i Minsk.

VG - 15 maj 23 kl. 12:33

NRK: Utøverkomiteens undersøkelse ga flertall mot å la russere delta i internasjonal idrett

En undersøkelse blant norske utøvere viser at de per i dag ikke ønsker russisk eller belarusisk deltakelse i internasjonal idrett, melder NRK..

Dagbladet - 15 maj 23 kl. 16:42

- Må være forberedt

Spekulasjonen raser om helsa til Aleksandr Lukasjenko. - Må være forberedt for ethvert scenario, sier belarusisk opposisjonsleder..

NRK - 19 maj 23 kl. 12:03

Ukraina boikottar taekwondo-VM etter Russland-ja

Ukraina boikottar taekwondo-VM i Baku etter at russiske og belarusiske idrettsutøvarar får delta, skriv Inside the games. – Å sleppe til russarar, belarusarar og spesielt militært personell frå desse landa, sjølv under nøytralt flagg, er støtte til drap og øydelegging i Ukraina, seier den ukrainske parlamentsmedlemmen Olha Saladukha. Taekwondo er ein av fleire idrettar som nyleg har oppheva det internasjonale forbodet mot deltaking frå utøvarar med russisk og belarusisk flagg.

NRK - 22 maj 23 kl. 12:50

Den belarusiske aktivisten Roman Protasevitsj er benådet

Regimekritikeren Roman Protasevitsj (28) ble i starten av mai dømt til åtte års fengsel av en domstol i Belarus. Nå er han benådet, ifølge nyhetsbyrået Belta. 28-åringen var tiltalt for oppfordring til terrorisme og massedemonstrasjoner, samt uberettiget kritikk av Belarus' president Aleksandr Lukasjenko.

VG - 20 jun 23 kl. 18:25

Helleland ber Europarådet stille krav – vil ha russere og belarusere utestengt fra OL

Linda Hofstad Helleland taler torsdag til Europarådets parlamentarikere for å be dem legge press på IOC i spørsmålet om russisk og belarusisk OL-deltakelse..

Aftenposten - 30 jun 23 kl. 13:21

Vålerenga fikk belarusisk motstand i Champions League

Vålerenga og Brann Kvinner har fått sine første motstandere i Champions League-kvalifiseringen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 2 timer siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 3 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 3 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 3 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 4 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 4 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 4 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com