NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 04:18

NRK - 17 nov 22 kl. 19:09

Barth Eide skuffet over COP27-utkast

Forhandlingene på klimatoppmøtet COP27 i Sharm el-Sheikh i Egypt er inne i sluttfasen. Mange, deriblant FNs generalsekretær Antonio Guterres er svært skuffet over det nåværende utkastet til avtaleteksten fra møtet. Klima- og miljøminister Espen Barth Eide sier han deler skuffelsen. – Jeg er enda mer skuffet enn dere, sier han til miljøaktivistene. – Dette er et altfor dårlig utkast, det mener alle vi i den vestlige gruppen.
Les mer på NRK


Les mer om:
COP27, Sharm, sheikh, Egypt, FNs, Antonio Guterres, Espen Barth Eide, Barth Eide, Eide

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Barth, Eide, skuffet, over, COP27-utkast
NRK - 15 nov 22 kl. 12:13

Norge følger ikke EU på strengere utslippsmål

Norge har ikke planer om å innføre strengere mål om CO2-utslipp selv om EU tirsdag sa at de skal legge frem nye klimamål der man forplikter seg til å kutte CO₂-utslippene med minst 57 prosent innen år 2030. Det sa klimaminister Espen Barth Eide til NRK under klimatoppmøtet i Sharm el-Sheikh. – Vi er veldig fornøyde med det vi har nå, sa Barth Eide.

NRK - 16 timer siden

Barth-Eide: Vernede vassdrag skal kun røres ved fare for flom

– Å endre på allerede vedtatt vern er ekstremt lite attraktivt og noe jeg ikke mener vi skal gjøre, sa klima og miljøminister Espen Barth-Eide i Stortingets spørretime i dag. Mandag la Arbeiderpartiets energiutvalg fram sitt forslag, der de blant annet åpner for å bygge ut vassdrag som allerede er vernet. Utvalget skrev at dette spesielt vil gjelde områder hvor det er behov for et forsterket vern mot flom.

NRK - 19 dec 22 kl. 10:57

Barth Eide: – Nå er det naturens tur

– Jeg er veldig glad. Det er utrolig bra at verdens land har klart å samle seg om en ambisiøs og tydelig naturavtale, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide til NRK. – Dette har det vært jobbet med i mange år.

Klartale - 21 nov 22 kl. 11:00

Dette ble landene enige om på møtet om klima

Hvert år møtes landene som har signert klima-konvensjonen. Verdens-organisasjonen FN leder møtet. I år het møtet COP27 og ble arrangert i Egypt.

NRK - 15 nov 22 kl. 15:50

Eide skal lede forhandlinger på klimatoppmøtet

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) skal lede diskusjonene om kvotemarkedet sammen med Singapore. Han håper på bedre samarbeid for utslippskutt. – COPs president har akkurat bedt oss om å lede diskusjonen om hvordan man skal følge opp artikkel 6 i praksis, sier Barth Eide til E24, under klimaforhandlingene i Egypt.

NRK - 19 nov 22 kl. 11:08

Espen Barth Eide om forhandlingane: – Veldig krevjande

– Akkurat no, opplever eg det som veldig krevjande, svarar klima- og miljøminister Espen Barth Eide om status på forhandlingane på klimatoppmøtet i Egypt laurdag føremiddag. Han seier han er veldig uroa for kva som skjer på 1,5 graders-målet og at dei formuleringane presidentskapen no legg fram er alt for svake – særleg på arbeidsprogrammet for utsleppsreduksjonar. – Om det blir som det no ligg an til, så kunne dette vore ei svekking i forhold til Glasgow – i eit år der vi treng å gå vidare, så det uroar meg sterkt, seier han.

NRK - 17 dec 22 kl. 15:28

Norge øker sitt internasjonale bidrag til natur

På Naturtoppmøtet i Montreal lørdag kunngjør klima- og miljøminister Espen Barth Eide at Norge gir 120 millioner kroner til prosjekter som skal starte gjennomføringen av en ny naturavtale, det skriver Klima- og miljødepartementet i en pressemelding. – Hvis vi skal løse naturkrisen må alle bidra mer, også Norge. Derfor vil regjeringen øke naturbistanden betydelig frem mot 2026, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide Økninger i naturbistanden de kommende årene blir lagt frem i forbindelse med statsbudsjettene.

NRK - 19 dec 22 kl. 00:10

Barth Eide tror det nærmer seg enighet rundt en naturavtale

Det er lagt frem et forslag til avtale under naturtoppmøte i Montreal i Canada, der målet er å verne minst 30 prosent av jordens land-, kyst- og havområde innen 2030. Miljø- og klimaminister Espen Barth Eide (Ap), som deltar på naturtoppmøte, tror at de i løpet av natt til mandag blir enige om en «parisavtale for naturen». – Stemningen bærer preg av at alle ønsker å få til en avtale.

NRK - 17 nov 22 kl. 13:49

Enige om å gjenoppta regnskogsatsingen

Klima- og miljøminister Barth Eide har i dag hatt møte med påtroppende president Luiz Inacio Lula. – Vi har blitt enige om å sette i gang arbeidet med å forberede en veldig rask åpning av Amazonasfondet. – Så fort president Lula sitter i presidentstolen så kan han underskrive og vi er i gang igjen veldig raskt, sier Barth Eide etter møtet.

Klartale - Igår: 14:39

Flere typer kjemikalier kan bli forbudt i Europa

Forslaget gjelder type stoffer som blir kalt PFAS. Forskere jobber med å få full oversikt over hva stoffet gjør med helse og miljø.Men ifølge nyhetsbyrået Reuters er det anslått at det har store følger.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Nord-Korea viste fram atomvåpen

Nord-Korea viste fram interkontinentale ballistiske missiler under en militærparade i hovedstaden Pyongyang. Det ble også vist fram taktiske atomvåpen. Det bekrefter statskontrollerte nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 1 time siden

14 lik funnet i nedsunket lastebil i Mexico

Likene etter 14 mennesker ble funnet i en lastebil som var nedsunket i en kanal i den nordlige grensestaten Nuevo Leon, opplyser mexicanske myndigheter. Det ble funnet fem guatemalanske pass på likene. Ifølge det regionale sivilforsvaret var det ti menn, tre kvinner og ett barn som ble funnet døde.

NRK - 2 timer siden

Over 15.000 bekreftet døde etter jordskjelvet

Minst 15.000 mennesker har så langt mistet livet i jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 2 timer siden

Rekordomsetning for matbutikkene på svenskegrensa

Både Nordby Supermarket og Maximat hadde historisk høy omsetning den siste uka etter at de norske matvarebutikkene satte opp prisene. – Vi omsatte for 20–30 prosent mer enn samme uke i 2019. Det er snakk om mange, mange millioner kroner i økt omsetning, sier butikkansvarlig Patrik Zäll på Nordby Supermarket til Sarpsborg Arbeiderblad.

NRK - 3 timer siden

Erkjenner skyld etter skyting i matbutikk

3 personer ble skutt og drept på en Walmart-butikk i El Paso i 2019. En 24 år gammel mann erkjenner straffskyld og at det var et rasistisk motivert angrep. Byen El Paso ligger i den amerikanske delstaten Texas og grenser til Mexico.

NRK - 3 timer siden

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda på grunn av uvær. Dette gjelder samtlige kjøretøy, skriver Vegtrafikksentralen vest på Twitter. Ny vurdering vil bli gjort klokka 10 på torsdag.

NRK - 3 timer siden

Twitter har problemer

Mikrobloggtjenesten Twitter opplever natt til torsdag problemer. Flere brukere sliter med å få tilgang til tjenesten. Twitter skriver i en uttalelse at de er klar over problemene og at de jobber med feilretting, skriver Reuters..

NRK - 3 timer siden

Takplater fra skole i Lakselv flyr

Brannvesenet i Finnmark har rykket ut til Lakselv ungdomsskole etter meldinger om at løse gjenstander kommer flygende rundt skolen. – Det er takplater som har blåst av skolen. Det er snakk om 70 til 100 kvadratmeter, sier vaktleder Kjartan Lunøe ved 110-sentralen i Finnmark til NTB.

NRK - 4 timer siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 5 timer siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com