NRK > Nyheter

Thursday, 18 August, 07:40

NRK - 02 sep 21 kl. 18:37

Barnehageansatt dømt for overgrep

En mann i 40-årene er dømt til fengsel i tre år og åtte måneder for grov voldtekt av sine egne barn og for overgrep mot barn i barnehagen hvor han jobbet, melder Aftenbladet. Mannen erkjente straffskyld både for seksuell handling mot barn i barnehagen der han jobbet, og for å ha lastet ned, delt og produsert overgrepsmateriale. I rettssaken erkjente tiltalte også straffskyld for overgrep mot sine egne barn, men nektet for å være skyld i voldtekt. Retten fant det imidlertid bevist at han var skyldig i voldtekt, og at den var grov som som følge av de fornærmedes unge alder. Mannen er ogås fradømt retten til å jobbe med barn og unge for alltid.
Les mer på NRK


Les mer om:
Aftenbladet, Sigurd Rønningen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Barnehageansatt, dømt, for, overgrep
NRK - 21 jul 21 kl. 20:55

Barnehageansatt dømt til fengsel

En barnehageansatt mann i 20-årene i Rogaland er dømt til elleve måneder i fengsel for å ha deltatt i et nettverk for deling av overgrepsbilder. Da mannen ble pågrepet 11. mars hadde han deltatt i nettverket i ti år, skriver Stavanger Aftenblad..

NRK - 03 okt 21 kl. 11:06

Overgrep i den franske kirken

Flere tusen prester og geistlige i den katolske kirken i Frankrike har siden 1950 begått overgrep mot barn. Det er konklusjonen på en undersøkelse gjort av en uavhengig kommisjon som ble nedsatt i 2018. Rapporten kommer ut tirsdag, men allerede nå avslører lederen for kommisjonen, Jean-Marc Sauve, resultatet av arbeidet til nyhetsbyrået AFP.

NRK - 02 maj 22 kl. 11:23

Utvalg mener seksuelle overgrep i helsetjenesten bør få større konsekvenser

Helsepersonell som begår seksuelle overgrep mot pasienter, bør kunne miste autorisasjonen på livstid, mener et regjeringsutvalg. – Ikke alle bør få en ny sjanse, sier tidligere førstestatsadvokat og utvalgsleder Bjørn Kristian Soknes til VG. Utvalget ble nedsatt etter avsløringer om at en psykolog begikk overgrep mot pasienter gjennom fire tiår, og at andre psykologer og psykiatere har fått ny autorisasjon etter å ha begått overgrep.

NRK - 18 maj 22 kl. 01:40

Britisk toppolitiker pågrepet for overgrep

Britisk politi har pågrepet en konservative parlamentariker som mistenkes for flere seksuelle overgrep, blant annet voldtekt. London-politiet har ikke navngitt politikeren, som er i 50-årene og sitter i Underhuset for toryene. Overgrepene han anklages for, skal ha skjedd for over ti år siden.

NRK - 28 maj 22 kl. 08:00

Sørstatsbaptistene offentliggjør liste over overgripere

Southern Baptist Convention (SBC) i USA har offentliggjort en over 200 sider lang liste med navn på pastorer og andre i egne rekker som anklages for overgrep. Sørstatsbaptistene har rundt 15 millioner medlemmer og regnes som verdens største evangeliske kirkesamfunn. En uavhengig gransking konkluderte nylig med at SBC i nesten to tiår har skjult rapporter om seksuelle overgrep begått av medlemmer, og kirkesamfunnet offentliggjør nå en liste over overgripere for å møte kritikken.

NRK - 02 jun 22 kl. 19:38

Mann slipper straff for overgrep mot mindreårig niese

En 59 år gammel mann slipper straff for overgrep mot sin niese da Gulating lagmannsrett anser saken som foreldet. Han ble dømt for overgrep mot en annen niese. Mannen var tiltalt for overgrep mot to av sine nieser.

Klartale - 30 jun 22 kl. 15:45

Ofrene til R. Kelly er endelig blitt hørt

R. Kelly er dømt til fengsel. Han er en kjent R&B-artist.

NRK - 09 aug 22 kl. 12:44

Mann tiltalt for seksuelle overgrep mot stedøtre

En mann i 60-årene må i september møte i Sør-Rogaland tingrett tiltalt for seksuelle overgrep mot to jenter under 14 år på midten av 2000-tallet. De to fornærmede jentene var under 14 år da overgrepene skal ha skjedd, og begge var tidligere stedøtre av mannen, skriver Stavanger Aftenblad. Ifølge tiltalen er en av jentene blitt utsatt for gjentatt overgrep, mens påtalemyndigheten mener å kunne føre bevis for at han ved ett tilfelle også forgrep seg på den andre.

NRK - 18 jun 21 kl. 23:14

Politiker tiltalt for overgrep

En britisk parlamentariker fra De konservative er tiltalt for overgrep mot en 15 år gammel gutt. Imran Ahmad Khan er tiltalt for et tilfelle av seksuelt overgrep mot gutten i 2008. Khan erklærte seg ikke skyldig da han ble fremstilt for en domstol torsdag..

VG - 20 jun 21 kl. 16:31

Slår alarm om grove overgrep blant unge: – Grenseløst

Politiet og overgrepsmottaket i Agder slår alarm om stadig grovere overgrep blant ofre og overgripere som er stadig yngre. Det finnes eksempel på gutter som debuterer seksuelt med et grovt overgrep som involverer halsgrep..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

To barn funnet døde i koffert i New Zealand

Levninger fra to barn ble funnet i en koffert som ble kjøpt på aksjon i Auckland, New Zealand. Barna skal være i barneskolealder, ifølge AFP som siterer politiet i New Zealand. Barna var trolig mellom fem og ti år gamle, ifølge en talsmann fra politiet.

NRK - 30 minutter siden

Tilliten til våre folkevalgte faller

Folk flest stoler mindre på Stortinget enn i fjor, viser tillitsbarometeret. Også regjeringen og politiske partier taper tillit. I undersøkelsen rykker Stortinget ned til en tredjeplass på listen over institusjoner nordmenn har høyest tillit til, fra en andreplass i fjor.

NRK - 1 time siden

Kjedekollisjon på E18

Det har vært en kjedekollisjon på E18 i Drammen. Tre biler er involvert, det skriver politiet på Twitter. Skadeomfang er foreløpig ukjent, og nødetatene er på vei..

NRK - 1 time siden

Krever at justisministeren griper inn

Oslo-politiker og leder for Arbeiderpartiets homonettverk Jon Reidar Øyan reagerer kraftig på at evalueringen av politiets innsats i masseskytingen i juni er utsatt, og krever nå at justisministeren griper inn. Utvalget som skal gjøre jobben er fortsatt ikke besatt, og mandatet deres er heller ikke klart. Både Øyan og Senterpartiets gruppeleder i bystyret Morten Edvardsen sier til VG at de forventer at justisminister Emilie Enger Mehl griper inn og sørger for at arbeidet settes i gang..

NRK - 1 time siden

Flere drept og mange savnet etter flom nordvest i Kina

Fire mennesker er bekreftet omkommet og 27 andre er meldt savnet etter styrtflod nordvest i Kina, opplyser lokale myndigheter. Det er igangsatt en søk- og redningsaksjon, het det i en uttalelse torsdag. Styrtfloden fant sted i en fjellregion i Datong fylke i Qinghai-provinsen.

NRK - 1 time siden

Mange tåler ikke en rente på 4 prosent

Mange nordmenn med lån tåler ikke en rente på 4 prosent En ny undersøkelse YouGov har utført på oppdrag for Danske Bank viser at en av ti ikke vil ha råd til å betale renter og avdrag på lånet sitt dersom renten øker til 4 prosent, skriver Nettavisen som har fått tallene fra undersøkelsen. Torsdag er det nytt rentemøte i Norges Bank. Der det er ventet at styringsrenten vil bli satt videre opp i forsøk på å stagge den økende inflasjonen.

NRK - 1 time siden

Angrep mot ukrainske byer før Guterres-besøk

Dødstallet har ifølge lokale myndigheter steget til sju etter et angrep i Kharkiv onsdag. I flere ukrainske byer skal være angrepet kvelden og natten før FNs generalsekretær António Guterres og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan besøker Ukraina. De skal møte president Volodymyr Zelenskyj til samtaler i Lviv vest i landet.

NRK - 1 time siden

Sjeldan skjelpadde dukka opp i Vesterålen

Verdas største skjelpadde, ei havlærskjelpadde, dukka opp utanfor Stø i Vesterålen. Ifølgje Dag Dolmen ved NTNU blir ikkje skjelpadda sett i Noreg oftare enn ein gong i tiåret. Havlærskjelpadde er den største skjelpaddearten i verda og er ein trua art.

NRK - 1 time siden

Vil granske Statnett for å ha «villeia» folket

Krefter på Stortinget vil granske Statnett for å ha servert norske politikarar «dritdårleg» informasjon. Bystyremedlem i Bergen, Thomas Flesland (Sp), meiner Stortinget «snarast bør vedta ei ekstern gransking» av Statnett for å ha levert «villeiande informasjon om utanlandskablar». Det skriv han i ein kronikk i Bergens Tidende..

NRK - 1 time siden

Fotballdommere trakasseres oftere

Trusler, hets og trakassering av dommere øker på norske fotballbaner, ifølge Norges fotballforbund. I en undersøkelse fra 2020 fortalte 11 prosent av dommerne at de opplevde trusler, hets, mobbing eller trakassering. I fjor var tallet steget til 13 prosent, og tilbakemeldingene fra kretsene tyder på ytterligere økning i 2022..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com