NRK > Nyheter

Sunday, 05 December, 06:35

NRK - 15 jul 21 kl. 13:15

BBC: Fire pågrepet for rasisme

Lokalt britisk politi har pågrepet i alt fire personer for rasistiske ytringer i kjølvannet av EM-finalen søndag, melder BBC. Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka ble alle utsatt for rasisme i sosiale medier etter at de bommet på sine straffer og England tapte finalen mot Italia. Politiet sier de har identifisert en rekke rasistiske kommentarer, og BBC melder at det er gjort fire pågripelser ulike steder i England. Ifølge politimester Mark Roberts, som leder politiets fotballenhet, skjer etterforskningen i tett samarbeid med ulike sosiale plattformer..
Les mer på NRK


Les mer om:
EM, BBC, Rashford, Sancho, Bukayo Saka, England, Italia, Mark Roberts

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: BBC, Fire, pågrepet, for, rasisme
NRK - 27 jul 21 kl. 14:47

Journalister angrepet i Kina

- Over helga har et innlegg i sosiale medier, fra en del av Det kinesiske kommunistpartiet, oppfordret borgere til å poste informasjon om hvor BBC-medarbeidere som dekket flommene i Henan-provinsen befant seg, skriver BBC News' presseteam på Twitter. BBC forteller at journalister fra andre medehus har blitt konfrontert av en «sint folkemengde» på jakt etter BBCs medarbeidere. - Den kinesiske regjering må umiddelbart handle for å stanse disse angrepene, som fortsetter å sette utenlandske journalister i fare, skriver BBC..

NRK - 15 apr 21 kl. 18:01

Klagestorm mot BBC

BBC har mottatt 110.000 klager på dekningen av prins Philips død 9. april.

NRK - 19 maj 21 kl. 10:41

BBC: Våpenhvile ikke aktuelt nå

En våpenhvile er ikke nært forestående, opplyser en kilde i det israelske forsvaret (IDF) til BBC. – IDFs operasjoner vil fortsette for fullt. En våpenhvile er ikke på bordet, sier IDF-kilden til BBC onsdag..

NRK - 21 maj 21 kl. 18:15

Vurderer tiltak mot BBC

Storbritannias regjering vurderer tiltak mot BBC etter avsløringen om at kanalen lurte til seg til et intervju med prinsesse Diana i 1995. Den britiske kulturministeren Oliver Dowden sier at granskingen viser grove feil hos BBC. Den britiske allmennkringkasteren beklaget i går for første gang det omstridte intervjuet..

NRK - 11 aug 21 kl. 18:01

BBC avslører russiske leiesoldater

En ny etterforskning fra BBC avslører omfanget av den russiske leiesoldat-gruppen Wagners aktiviteter i Libya. Gjennom funnet av et nettbrett etterlatt av en av soldatene har BBC fått tilgang til en liste med sporbare kodenavn for soldatene, i tillegg til en «handleliste» for svært moderne militært utstyr. Eksperter hevder utstyret kun kan komme fra det russiske forsvaret, men Russland benekter en hver kobling til Wagner.

NRK - 01 sep 21 kl. 14:26

Kilder til BBC: Taliban med hevn

Flere afghanske kilder forteller om tidligere politifolk og soldater som blir drept av Taliban, tross Talibans løfter om å tilgi sine fiender. Flere ganger har Talibans ledere lovet amnesti til landets borgere. Men flere afghanske kilder sier til BBC at hevnaksjoner likevel pågår.

NRK - 15 sep 21 kl. 08:46

BBC: Krangel i Taliban-ledelsen

En stor krangel brøt ut mellom Taliban-ledere om sammensetningen av den nye regjeringen i Afghanistan. Det opplyser Taliban-kilder til BBC. Krangelen skal ha oppstått mellom visestatsminister mulla Abdul Ghani Baradar og et annet regjeringsmedlem i presidentpalasset i Kabul.

NRK - 19 apr 21 kl. 07:44

Journalist pågrepet i Myanmar

En japansk frilans journalist ble søndag kveld pågrepet i Yangon i Mynamar. Japanske myndigheter sier de jobber med å få ham løslatt. Ifølge BBC forteller vitner at journalisten ble pågrepet i sitt hjem.

NRK - 24 sep 21 kl. 07:36

Fire pågrepet etter taxiran

Fire unge menn er nå pågrepet etter at en taxisjåfør ble fraranet en bil ved Dælenga natt til fredag, skriver Avisa Oslo. Taxisjåførem skal ha blitt skadet og ranet med våpen. Gjerningspersonene stakk av med taxien som senere ble funnet på Tøyen.

NRK - 27 maj 21 kl. 11:01

Ny mann pågrepet etter drap

En tredje mann er pågrepet for medvirkning til drap på Bård Lanes i Tønsberg. Mannen ble pågrepet onsdag uten dramatikk og fremstilles for varetektsfengsling i fire uker i morgen. Han ble først pågrepet av politiet etter brannen i en bil på Sem, som knyttes til drapssaken, og deretter løslatt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt