NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 00:52

NRK - 10 jul 23 kl. 09:29

Båt i havsnød – over 100 personer reddet utenfor Peloponnes

Den greske kystvakten har reddet rundt 120 mennesker etter at båten de satt, i kom i havsnød utenfor den sørlige Peloponnes-halvøya søndag kveld. Grunndønning hadde kastet migrantbåten mot klippene ved Kapp Maleas, hvor den gikk på grunn, ifølge kystvakten. Alle menneskene skal være i god behold og midlertidig innlosjert på en skole i den lille havnebyen Neapoli Voion, også kalt Vatika. Migrantbåten kom fra Tyrkia og var på vei til Italia. Det er ikke kjent hvilke land menneskene om bord kommer fra, ifølge gresk rikskringkasting.
Les mer på NRK


Les mer om:
Peloponnes, Kapp Maleas, Neapoli Voion, Vatika, Tyrkia, Italia, Nord-Afrika, Middelhavet, EU, Hellas, FNs, IOM, Missing Migrants Project, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Båti , havsnød, over, 100personer , reddet, utenfor, Peloponnes
NRK - 23 aug 23 kl. 14:08

Italia har stanset tre redningsbåter som prøver å hjelpe migranter i havsnød

Italia har tatt tre redningsfartøyer som hjelper migranter og flyktninger i havsnød, i arrest på kun 48 timer, fordi de mener de bryter en omstridt ny lov. Den spanske hjelpeorganisasjonen Open Arms sier de ble bøtelagt 10.000 euro og fikk redningsbåten sin beslaglagt tirsdag etter at de ignorerte instruksjoner om å la være å redde 170 mennesker i havsnød i Middelhavet.

NRK - 19 jun 23 kl. 11:37

Migranter reddet fra båt i havsnød utenfor Leros

68 mennesker er reddet fra en seilbåt i havsnød utenfor den greske øya Leros. Båten skal ha kommet fra Tyrkia. Seilbåten sendte nødmelding i morgentimene mandag, og et lastefartøy i området kom til unnsetning og tok passasjerene om bord.

NRK - 17 jul 23 kl. 16:46

MSF: 460 mennesker reddet i løpet av 30 timer i Middelhavet

I alt tolv båter i havsnød har fått hjelp av Leger Uten Grensers redningsskip i det sentrale Middelhavet det siste halvannet døgnet. – Vi fikk reddet 462 mennesker i havsnød før italienske myndigheter instruerte oss til å gå til Lampedusa med 116 av de overlevende. Det norskregistrerte skipet Geo Barents er nå vei til Livorno i Nord-Italia, som er utpekt av Italia som havnen der 346 overlevende skal gå i land, opplyser kommunikasjonsrådgiver Bjørn Ivar Voll mandag.

NRK - 17 apr 23 kl. 08:36

Om lag 600 mennesker reddet fra fiskebåt i Middelhavet

Den italienske kystvakten har reddet rundt 600 mennesker fra en fiskebåt i havsnød utenfor Sicilia, melder det italienske nyhetsbyrået Ansa. Redningsaksjonen utført i dårlig vær sørøst for Sicilia, ifølge Ansa. Over 100 av personene er brakt til kystbyen Catania av en båt som tilhører EUs grensebyrå Frontex, mens ytterligere 200 er ventet å ankomme byen mandag morgen.

NRK - 26 maj 23 kl. 13:33

Båt med 500 mennesker savnet i Middelhavet

En båt med 500 migranter, deriblant en nyfødt baby og flere gravide kvinner, har forsvunnet i det sentrale Middelhavet, ifølge to hjelpeorganisasjoner. Redningsorganisasjonen Alarm Phone, en gruppe som tar imot anrop fra migranter i havsnød, sier de mistet kontakt med båten onsdag morgen. På det tidspunktet var båten i drift på åpent hav uten en fungerende motor.

NRK - 29 maj 23 kl. 07:39

63 personer reddet fra Den engelske kanal

63 flyktninger ble reddet fra Den engelske kanal i helgen, melder SVT. Flyktningene reiste i hjemmelagde båter da de kom i havsnød etter at en båt mistet motoren utenfor Pas-de-Calais. To redningsaksjoner ble gjennomført av franske myndigheter.

NRK - 14 jun 23 kl. 12:08

Nærmere 60 migranter har druknet i båtforlis utenfor Hellas

59 mennesker er så langt funnet døde etter at en båt med migranter kantret utenfor Hellas onsdag, opplyser den greske kystvakten. Ulykken skjedde i internasjonalt farvann utenfor kysten av halvøya Peloponnes. En stor redningsaksjon ble satt i gang, men kraftig vind gjør redningsarbeidet vanskelig.

NRK - 14 jun 23 kl. 12:08

Nærmere 80 migranter har druknet i båtforlis utenfor Hellas

78 mennesker er så langt funnet døde etter at en båt med migranter kantret utenfor Hellas onsdag, opplyser den greske kystvakten. Ulykken skjedde i internasjonalt farvann utenfor kysten av halvøya Peloponnes. En stor redningsaksjon ble satt i gang, men kraftig vind gjør redningsarbeidet vanskelig.

NRK - 23 jun 23 kl. 18:40

45 syrere reddet utenfor Kypros

Kypriotisk redningstjeneste har berget 45 syrere fra to båter utenfor kysten etter at de fikk melding om at de var i havsnød. Alle syrerne, blant dem fire kvinner og 15 barn – fem av dem uten foresatte – ble brakt i land og plassert i et mottakssenter, skriver nyhetsbyrået AP. Båtene – den ene i tre, den andre oppblåsbar – var i drift da de ble oppdaget utenfor Cape Greco torsdag kveld.

NRK - 01 jul 23 kl. 17:23

Nær 200 migranter reddet i Middelhavet

Et tysk redningsfartøy har reddet 197 migranter i havsnød i Middelhavet i flere operasjoner de siste dagene. Noen av dem var svært utmattet da de ble reddet. Migrantene ble hentet av fartøyet «Humanity 1», som drives av den tyske organisasjonen SOS Humanity.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 2 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 2 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 3 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 3 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 3 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com