NRK > Nyheter

Tuesday, 28 June, 11:50

NRK - 17 maj 22 kl. 03:50

Børsoppgang i Kina

På børsen i Hongkong har den telknologitunge Hang Seng-indeksen steget med 3 prosent på morgenkvisten, melder Reuters. Den kinesiske netthandel-giganten Alibaba steg med 3,4 prosent kort tid etter børsåpning..
Les mer på NRK


Les mer om:
Hongkong, Hang Seng, Reuters, Alibaba, Kina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Børsoppgangi , Kina
NRK - 31 maj 22 kl. 09:16

Økt samhandel mellom Russland og Kina

Samhandelen mellom Russland og Kina har økt kraftig de siste årene, viser en tysk studie. Kina er Russlands viktigste handelspartner, og Russland er en av Kinas viktigste energileverandører, ifølge rapporten fra tyske Institut der deutschen Wirtschaft (IW) i Köln. Verdien av varehandelen mellom de to landene økte ifølge offisielle kinesiske tall fra i underkant av 800 milliarder kroner i 2017 til nærmere 1.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 25 maj 22 kl. 13:36

Xi måtte forsvare Kina i møte med FN

Michelle Bachelet er kommisjonær for menneskerettigheter. Hun jobber for verdens-organisasjonen FN. Bachelet er på et seks dager langt besøk i Xinjiang i Kina.

NRK - 02 apr 22 kl. 08:08

Kina nekter for å omgå Russland-sanksjoner

Kina forsøker ikke å omgå de internasjonale sanksjonene mot Russland, ifølge utenriksdepartementet i Beijing. EU-president Charles Michel understreket fredag at Kina har et spesielt ansvar og advarte landet mot å gi Russland støtte i krigen mot Ukraina. Det er heller ikke tilfelle, forsikrer kinesiske myndigheter.

Klartale - 16 jun 22 kl. 06:00

Yashar har ikke hørt fra faren sin på fire år

– Jeg visste ikke hvorfor jeg ble sendt bort, sier Yashar til Klar Tale. Han var bare 19 år gammel da han kom til Norge. Yashar er uigur.

NRK - 17 jun 22 kl. 06:51

Kina sjøset nytt krigsskip

Kina sjøsette fredag sitt tredje hangarskip, melder statlege medium. Dette blir sett på som eit nytt steg i moderniseringa av det kinesiske militæret, skriv Reuters. Den siste tida har spenninga auka mellom Kina og USA på grunn av Taiwan, som Kina meiner er ein utbrytarprovins.

NRK - 07 mar 22 kl. 07:55

Ber Kina fordømme krigen

Australias statsminister Scott Morrison oppfordrar Kina til å gripe inn og fordømme Russlands invasjon av Ukraina. – Kina har lenge hevda å ha ei rolle som ein av stormaktene i verda og å vere ein bidragsytar til global fred og stabilitet. Ingen land vil ha større påverknad på å avslutte denne forferdelege krigen i Ukraina, som Kina, seier Morrison ifølge Sky News.

NRK - 21 mar 22 kl. 00:36

Kina: Ingen våpen fra oss til Russland

Kinas ambassadør til USA nekter for at Kina sender våpen til Russland for bruk i krigen i Ukraina. Men ambassadør Qin Gang utelukker ikke at det kan skje fremover, ifølge utsagn til den amerikanske TV-kanalen CBS. Ambassadøren sier at Kina sender mat, medisiner og soveposer, men altså ikke våpen og ammunisjon.

NRK - 30 mar 22 kl. 07:48

Lavrov besøker Kina

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov er i Kina for å diskutere utviklingen i Afghanistan med utsendinger fra USA, Taliban og Pakistan. Lavrovs besøk i Kina er det første siden Russland invaderte Ukraina 24. februar.

NRK - 05 apr 22 kl. 15:08

Stoltenberg går ut mot Kina

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg anklager Kina for å være uvillige til å fordømme Russlands aggresjon mot Ukraina. Stoltenberg holdt en pressekonferanse i Brussel i forkant av et toppmøte mellom Natos utenriksministre og Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba. Kina og Russland uttalte før invasjonen at vennskapet deres hadde «ingen grenser».

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Steinras i Sogn

Klokka 10:14 melde Vegtrafikksentralen vest om at det har gått eit større steinras i Øvre Årdal. Fylkesveg 53 er stengd som følge av raset..

NRK - 2 minutter siden

Erdogan vil ikke ha «tomme ord» fra Sverige og Finland

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier tirsdag at han vil se resultater, ikke bare ord, fra Sverige og Finland når det gjelder deres Nato-søknader. Det melder Reuters. Uttalelsen ble gitt ved avreise til Nato-toppmøtet i Madrid der presidenten skal møte Sveriges statsminister Magdalena Andersson og Finlands president Sauli Niinistö.

NRK - 10 minutter siden

Mulig streik blant flyteriggansatte

1060 flyteriggansatte går onsdag ut i streik dersom ikke meklingen mellom Industri Energi og Norges Rederiforbund (NR) om flyteriggavtalen ikke fører fram. Meklingen startet mandag hos Riksmekleren i Oslo etter at det ble brudd i forhandlingene 19. mai.

NRK - 15 minutter siden

Etterslep etter flyteknikerstreiken

Flytekniker-konflikten avsluttes med tvungen lønnsnemnd. Men det kan bli noe etterslep i flytrafikken, varsler flyselskapene. – Det er godt å høre at konflikten er over, men det vil nok ta tid før trafikken går som normalt, sier kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe til NTB.

NRK - 15 minutter siden

Vil utsette pride i Mo i Rana

Politiet vil at kveldens pride-arrangement i Mo i Rana utsettes, skriver NTB. De kan ikke garantere for sikkerheten..

NRK - 30 minutter siden

Russland nekter for å ha angrepet kjøpesenter

Russland hevder at det var et våpenlager som ble angrepet i Krementsjuk, og at eksplosjoner derfra antente et kjøpesenter som var stengt. Angrepet rammet «et lager med våpen og ammunisjon fra USA og europeiske land i nærheten av bilfabrikken i Krementsjuk», heter det i en kunngjøring fra det russiske forsvaret. – Eksplosjonene fra ammunisjon tiltenkt vestlige våpen utløste en brann på et kjøpesenter i nærheten, som ikke var operativt på det tidspunktet, heter det videre.

NRK - 45 minutter siden

Amedia: Dataangriperne samarbeidet med Hive

For et halvt år siden ble Amedia rammet av et alvorlig dataangrep. Angriperne skal ha samarbeidet med løsepengeaktøren Hive, opplyser selskapet i en pressemelding. – Dette er en av verdens største og mest avanserte grupper som tjener store svarte penger på å lage skadevare, og legge til rette for bruk av løsepengevirus, sier Stein Damman, sikkerhetssjef i Amedia.

NRK - 30 minutter siden

Mann fikk foten i klem

En mann i 30-årene er kjørt til sykehuset i ambulanse etter en arbeidsulykke på Herøya industripark i Porsgrunn. Mannen skal ha fått noen plater over foten. Arbeidstilsynet er varslet, melder politiet..

NRK - 30 minutter siden

SV-politikere bekrefter skattekrav

Freddy André Øvstegård og Mona Fagerås, stortingsrepresentanter for SV, har fått varsel om krav fra skatteetaten for pendlerboliger. Det bekrefter SV til Aftenposten..

NRK - 45 minutter siden

Tipssaken skal behandles i Høyesterett

Arbeidsgiverne vant fram med sitt ønske om å anke den såkalte tipssaken til Høyesterett, som nå har besluttet at saken skal behandles. De ansatte på Hotel Bristol krevde å få beholde all tips uten at arbeidsgiver skal kunne trekke arbeidsgiveravgift og kostnader. Arbeidstakersiden vant fram med kravet i Borgarting lagmannsrett i april i år etter først å ha tapt i Oslo tingrett i 2021.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com