NRK > Nyheter

Sunday, 26 June, 20:15

NRK - 14 maj 22 kl. 23:38

Bønn fra scenen i Eurovision

Det ukrainske bidraget i årets Eurovision Song Contest kom med en bønn om hjelp fra scenen under lørdagens finale. – Vær så snill, hjelp Ukraina og Mariupol. Det eneste jeg ber dere om, er å hjelpe Ukraina og Mariupol, sa rapper og frontfigur Oleh Psiuk i Kalush Orchestra etter framføringen. Ukraina er den store favoritten i år og var artist nummer tolv på scenen. I pressesenteret var det taktfast klapping og god stemning under låten «Stefania», som er en raplåt med folkemusikkinnslag..
Les mer på NRK


Les mer om:
Eurovision Song Contest, Ukraina, Mariupol, Oleh Psiuk, Kalush Orchestra, Eurovision

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bønnfra , sceneni , Eurovision
Klartale - 14 maj 22 kl. 07:00

Dette er favoritten til gjengen fra Norge

Knut Olav Halseth er i Torino for å se på Eurovision. Der er han sammen med en hel gjeng fra Norge.– Vi er en fin gjeng som er her nede, sier Halseth til Klar Tale.

Klartale - 09 maj 22 kl. 16:30

De er favoritter til å vinne Eurovision

De siste ukene har bandet Kalush Orchestra blitt bedre og bedre kjent. De skal være med under årets Eurovision Song Contest (ESC), og kommer fra Ukraina.Flere spilleselskaper mener det er 47 prosent sjanse for at Kalush Orchestra vinner ESC.

Klartale - 10 maj 22 kl. 14:39

Subwoolfer imponerte under prøvene

Tirsdag kveld er det første semifinale av Eurovision Song Contest. Det er en årlig musikkonkurranse. Subwoolfer er Norges bidrag.

Klartale - 17 jun 22 kl. 13:06

Det blir ingen Eurovision i Ukraina i 2023

EBU har undersøkt om det er mulig å arrangere sangkonkurransen i Ukraina neste år. De ville jobbe med Suspilne movlennja, som tidligere het UA:PBC. De var med på arrangere Eurovision i både 2005 og 2017.

NRK - 17 feb 22 kl. 10:55

Ukraina trekker seg fra Eurovision

Vinneren i Ukraina, Alina Pasj, meldte onsdag at hun trekker seg fra musikkkonkurransen etter et besøk til Krim-halvøya. Ifølge BBC var det den ukrainske rikskringkasteren UA: PBC som besluttet at hun ikke kunne delta. Pasj er mistenkt for å ha brutt loven ved å i 2015 besøke Krim-halvøya, som er annektert av Russland.

NRK - 15 maj 22 kl. 01:33

Zelenskyj gratulerer Eurovision-vinnerne

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gratulerer Kalush Orchestra med seieren i årets Eurovision Song Contest og sier han vil arrangere finalen i Mariupol. – Vårt mot imponerer verden, musikken vår erobrer Europa. Neste år skal Ukraina være vertskap for Eurovision, skriver den ukrainske president på Telegram.

NRK - 30 maj 22 kl. 02:42

Eurovision-vinnerne auksjonerte bort trofeet til støtte for det ukrainske forsvare

De ukrainske Eurovision-vinnerne Kalush Orchestra har solgt trofeet fra konkurransen på auksjon. Pengene går til landets militære, som kjemper mot Russland. – En stor takk til gruppa Whitebit som kjøpte trofeet for 900.

Klartale - 30 maj 22 kl. 16:30

Eurovision-vinnerne har gitt bort trofeet

Ukrainske Kalush Orchestra vant Eurovision. De valgte å selge trofeet fra konkurransen på auksjon. Det ukrainske selskapet Whitebit kjøpte trofeet.

NRK - 10 maj 22 kl. 19:31

Astronauten er Tix - første person i Subwoolfer avslørt

Fjorårets Eurovision-bidrag Tix er DJ Astronaut for Subwoolfer. Det er første personen vi vet som er bak maskene til Norges bidrag i Eurovision. Subwoolfer skal nest sist på scenen i Torino i kveld..

VG - 14 maj 22 kl. 21:00

VG anmelder Eurovision-finalen låt for låt

TORINO (VG) Lørdag kveld er det finale i Eurovision Song Contest. Norges Subwoolfer entrer scenen som det syvende landet av de 25 deltagerlandene..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

MC-fører alvorlig skadd – hentes med luftambulanse

Nødetatene rykket ut til Gol etter melding om en person som hadde falt av en motorsykkel. Føreren av motorsykkelen ble kjørt med ambulanse til legevakten, der luftambulansen tok med pasienten videre. Politiet meldte først om mindre skader, før de klokken 18:11 oppjusterte skadegraden til å være alvorlig..

NRK - 30 minutter siden

MC-ulykke i tunnel i Drammen

Vegtrafikksentralen stengte Strømsåstunnelen på E134 i Drammen etter melding om at en motorsyklist har falt av motorsykkelen. Klokken 19:43 melder politiet at veien er åpen igjen. Nødetatene rykket ut til stedet, tvitrer politiet.

NRK - 30 minutter siden

Stenger Strømsåstunnelen etter ulykke

Vegtrafikksentralen har stengt Strømsåstunnelen på E134 i Drammen etter melding om at en motorsyklist har falt av motorsykkelen. Nødetatene er på stedet, tvitrer politiet. MC-føreren blir undersøkt av ambulansepersonell.

NRK - 45 minutter siden

Landemerke i Berlin i regnbuens farger i solidaritet med ofrene for angrepet i Oslo

Etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag, blir Brandenburger Tor i Berlin badet i regnbuens farger søndag kveld. – Vår medfølelse går til innbyggerne i Oslo som ble ofre for et homofobisk og homofiendtlig terrorangrep, sa Berlins ordfører Franziska Giffey (SPD) ifølge den lokale kringkasteren RBB24. Ordføreren sier at som regnbuehovedstad står Berlin side om side med innbyggerne i Oslo og hele Norge, som er i sorg.

NRK - 1 time siden

Inviterer til markering foran Oslo rådhus mandag

Politiet har godkjent et arrangement i regi av Oslo pride og Oslo kommune mandag kveld. De får arrangerer em markering på Rådhusplassen etter terrorangrepet natt til lørdag. Markeringen vil skje mandag klokken 19:30, med musikalske innslag og taler..

NRK - 1 time siden

DN: PST og Økokrim med nytt samarbeid

Økokrim-ansatte flytter fysisk inn hos PST i en satsing som har som mål å styrke myndighetenes innsats innen finansetterretning, skriver Dagens Næringsliv. Det gjøres blant annet for å styrke etterforskningen av terrorfinansiering. – Når vi skal vurdere en terrororganisasjons styrke, vil hvordan det går med finansene være en interessant del av vurderingen, sa assisterende PST-sjef Hedvig Moe i et intervju med DN noen dager før skytingen i Oslo natt til lørdag.

NRK - 1 time siden

19-åringene Marte og Tor Martin døde i ulykke i natt

Politiet frigir navnet på de to 19-åringene som døde i en MC-ulykke på riksvei 450 mellom Oltedal og Dirdal i natt. Det var Marte Lima Espeland og Tor Martin Oltedal som omkom. Navnene frigis i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Vegdirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på vegene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Denne helgen har fire omkommet i trafikken – to på E6 i Bardu og to i en MC-ulykke på fylkesvei 450 Rage i Gjesdal.

NRK - 1 time siden

Veidirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på veiene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding..

NRK - 2 timer siden

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen 3 millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times. Avisen skriver at prinsen personlig tok imot pengegavene, som var i kontanter, mellom 2011 og 2015. Pengene skulle til hans veldedige organisasjon.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com