E24 > Økonomi

Monday, 26 September, 02:43

E24 - 22 sep 22 kl. 17:46

Både prisveksten og ledigheten blir høyere. Det drar renten i hver sin retning.

Norges Bank ser mørkere på både prisveksten og ledigheten. Det fremskynder rentetoppen fra sommer til vinter. Høyden på toppen blir den samme..
Les mer på E24


Les mer om:
Bank

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Både, prisvekstenog , ledighetenblir , høyereDet drar , renten, i hver sin retning
Nyhetspressen - 17 jun 22 kl. 11:36

Rentene stiger videre og inflasjonen når nye toppnoteringer

Både norske og internasjonale renter stiger i relativt rask takt, samtidig som inflasjonen i Europa befinner seg over åtte prosent per juni 2022. I de 19 landene som er en del av eurosonen, var prisveksten fra mai 2021 til mai 2022 faktisk på hele 8,1 %. Prognosene tilsier også at denne utviklingen vil fortsette videre gjennom 2022 Rentenivå – fra svært lave nivåer til rask vekst Til å begynne med er det viktig å forstå at renter og inflasjon i noe grad henger sammen.

NRK - 12 maj 22 kl. 09:42

Prisene fortsetter å stige i Sverige

Prisveksten i Sverige er høyere enn ventet i april og lå på 6,4 prosent. Det er det høyeste nivået siden 1991, skriver NTB. Det er økning fra mars da inflasjonen lå på 6,1 prosent, viser tall fra Sveriges statistiske sentralbyrå (SCB).

E24 - 29 jul 22 kl. 11:00

Prisveksten i eurosonen setter rekord igjen

Inflasjonen på 8,9 prosent var sterkere enn ventet. Høyere energi- og matpriser er hovedårsaken bak den kraftig prisveksten..

NRK - 11 maj 22 kl. 07:55

Inflasjonen i Kina høyere enn ventet

Prisveksten i Kina var høyere i april enn hva økonomer hadde forventet og var opp 2,1 prosent sammenlignet med året før. Det overgikk forventningene om en økning på 1,8 prosent og var opp fra 1,5 prosent i mars, viser tall fra landets nasjonale statistikkbyrå onsdag. Tallene gjelder for forbrukervarer.

VG - 11 maj 22 kl. 08:26

Inflasjonsfrykten: Dette betyr prisveksten for deg nå

Dyrere flyreiser, bensin, diesel og strøm drar prisveksten kraftig opp. Men flere varer og tjenester er blitt dyrere enn ventet. Få oversikt her..

E24 - 11 maj 22 kl. 08:53

Inflasjonsfrykten: Dette betyr prisveksten for deg nå

Dyrere flyreiser, bensin, diesel og strøm drar prisveksten kraftig opp. Men flere varer og tjenester er blitt dyrere enn ventet. Få oversikt her..

E24 - 31 maj 22 kl. 11:04

Ny rekord for prisveksten i eurosonen

Prisveksten i eurosonen steg til 8,1 prosent i mai og har dermed nådd nok en rekordtopp, viser foreløpige tall..

NRK - 03 jun 22 kl. 09:17

73,5 prosent prisøkning i Tyrkia

Prisveksten i Tyrkia var på 73,5 prosent i mai, som var nok en måned med rekordhøy inflasjon. Prisveksten har ikke vært så høy på over 20 år. Den har holdt seg på rundt 70 prosent siden april.

NRK - 03 aug 22 kl. 11:06

Erdogan: Inflasjonen har stabilisert seg under 80 prosent

Inflasjonen i Tyrkia har slutta å vakse og ligg framleis rundt 79 prosent, ifølge offisielle tal. President Recep Tayyip Erdogan har tidlegare hevda at inflasjonen vil slutta å stiga og i staden begynna å falla. Mange tyrkarar og opposisjonsparti har slutta å tru på myndigheitene sine inflasjonstal.

NRK - 17 aug 22 kl. 08:13

Prisveksten på 10,1 prosent i Storbritannia

Prisveksten i Storbritannia ligger på 10,1 prosent, ifølge nyhetsbyrået AFP..

Fler nyheter fra E24

E24 - 4 timer siden

Dette skjer denne uken: – Inflasjonen vil ikke berolige markedene

Inflasjon fra USA og EU, samt taler fra de store sentralbankene, vil prege den kommende uken. Her hjemme får vi viktige tall for varehandel og arbeidsledighet..

E24 - 7 timer siden

Kjøpmann har permittert seg selv for å spare penger: – En jævlig ond sirkel

For to år siden investerte kjøpmann Dag Arild Bakken i solcelleanlegg for to millioner, da han syntes at strømprisene begynte å bli urovekkende høye. Nå frykter han at han faller utenfor støtteordningen fordi han var tidlig ute..

E24 - 8 timer siden

Mener økt skatt kan true gunstige fastprisavtaler

Lyse ønsker å tilby gunstige fastprisavtaler fra nyttår, men frykter at regjeringen skal øke bransjens skatter. – Da sparker de krokfot på seg selv, sier Lyse-sjef Eimund Nygaard..

E24 - 8 timer siden

Nassim Taleb: – Ville shortet eiendom

Statistikk- og finansprofessoren har det meste av porteføljen sin i kontanter, men ville gjort som «The-Big-Short»-investor Michael Burry og shortet boligmarkedet hvis han kunne..

E24 - 10 timer siden

Nytt brudd - lærerstreiken fortsetter

RIKSMEKLEREN (VG) Partene har fortsatt ikke kommet til enighet i lærerstreiken, til tross for mekling både lørdag og søndag..

E24 - 10 timer siden

Får tusen kroner for én kongekrabbe: – Har aldri hatt bedre år

Fiskerne får rekordhøye priser og har tjent mer hittil i år enn i hele fjor..

E24 - 11 timer siden

Frp skuffet over Nordeas Nordic Mining-exit

Frp mener Nordea undergraver mineralnæringen ved å selge Nordic Mining-aksjene sine. SV mener regjeringen må komme på banen..

E24 - 12 timer siden

Kraftkampen som truer klimamålet

GRENLAND (E24): Industrien sørøst i Telemark har satt seg mål om å bli verdens første klimapositive region. Men mangel på kraft og nett kan true klimaambisjonene og det norske konkurransefortrinnet..

E24 - 12 timer siden

Aksjeskolen #7: Derfor bør du følge innsidehandlerne

Kommer det melding om at ansatte kjøper aksjer i eget selskap, kan det være gode grunner til at du også bør gjøre det. – Vær på lag med innsiderne, er ekspertens råd..

E24 - 14 timer siden

Møtes igjen hos Riksmekleren: - Ønsker å være en del av løsningen

Søndag fortsetter forhandlingene i lærerstreiken på Riksmeklerens kontor. Partene jobber for en enighet - men holder enn så lenge kortene tett til brystet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com