NRK > Nyheter

Tirsdag, 18 Mai, 23:17

NRK - 26 jan. 21 kl. 21:29

Avviser forsøk på å stanse riksrett

Senatet i USA avviser det Republikanske partiets forsøk på å stanse riksrettssaken mot Donald Trump, melder Reuters. Senatoren Rand Paul har frontet saken, med begrunnelsen at det strider mot grunnloven å stille en tidligere president for riksrett..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Republikanske, Donald Trump, Reuters, Rand Paul

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Avviser, forsøkpå å , stanse, riksrett
Aftenposten - 13 jan. 21 kl. 11:24

Riksrett er et politisk sjansespill. Denne lite kjente loven kan gjøre det mye lettere å stanse Trump.

Mens politikere i Kongressen overveier en hurtig riksrett mot Donald Trump, mener to jusprofessorer at de har en bedre….

NRK - 08 jan. 21 kl. 20:57

– Riksrett er opp til Kongressen

Påtroppande president i USA, Joe Biden, ynskjer ikkje å kommentere om han tykkjer riksrett mot president Donald Trump er ein god idé. – Det er opp til Kongressen å bestemme. Eg er fokusert på handteringa av koronaviruset og økonomisk vekst..

VG - 10 jan. 21 kl. 01:02

Ønsker Trump stilt for riksrett: – En stor del av vårt demokrati døde

WASHINGTON (VG) Da den pensjonerte bussjåføren Bill Zawacki så TV-bildene fra den okkuperte kongressbygningen satte han seg på den over seks timers lange flyturen fra Portland, Oregon til hovedstaden for å vise at han vil ha Trump stilt for riksrett..

NRK - 10 jan. 21 kl. 20:18

200 underskrifter på utkast

200 medlemmer av Kongressen har skrive under på eit utkast til riksrett, opplyser kongressmedlemmen Ted Lieu på Twitter. Dersom det ender med avstemming om riksrett for Donald Trump, trengst det 218 stemmer for at saka skal verte sendt vidare..

Klartale - 11 jan. 21 kl. 10:30

Truer med riksrett om ikke Trump blir fjernet

Nancy Pelosi ber USAs regjering fjerne Donald Trump som president. Ellers blir det ny riksrett-sak..

NRK - 11 jan. 21 kl. 15:27

CNN: Forslag om riksrett klart

En resolusjon med forslag om å stille president Donald Trump for riksrett er lagt fram for Representantenes hus. Det laveste kammeret i Kongressen skal stemme over forslaget denne uka, melder CNN..

VG - 11 jan. 21 kl. 17:43

La frem forslag om riksrett mot Donald Trump

Demokratene la mandag kveld formelt frem et forslag om riksrett mot Donald Trump. Dersom han ikke allerede er fjernet av sin egen regjering før den tid, kan det bli avstemning allerede onsdag..

NRK - 11 jan. 21 kl. 17:49

Forslag om riksrett lagt fram i USA

Demokratene har lagt fram forslag til en resolusjon om å stille president Donald Trump for riksrett før han går av 20. januar. Dersom visepresident Mike Pence ikke går med på å avsette Trump, kan Representantenes Hus stemme over forslaget på onsdag..

E24 - 11 jan. 21 kl. 17:49

La frem forslag om riksrett mot Donald Trump

Demokratene la mandag kveld formelt frem et forslag om riksrett mot Donald Trump. Dersom han ikke allerede er fjernet av sin egen regjering før den tid, kan det bli avstemning allerede onsdag..

VG - 12 jan. 21 kl. 16:36

Trump om mulig ny riksrett: – Det er veldig farlig og skaper et voldsomt sinne

Donald Trump kaller planene om nok en riksrett mot ham for «fullstendig latterlig»..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Intet vedtak på nok et Gaza-møte

FNs sikkerhetsråd møttes tirsdag for fjerde gang om Gaza-krigen. Men heller ikke nå ble det vedtatt noen resolusjon om våpenhvile. – Vi mener ikke at en offentlig uttalelse nå vil bidra til å de-eskalere, sa USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield på det lukkede møtet, opplyser en diplomat til nyhetsbyrået AFP..

NRK - 15 minutter siden

Tix videre til Eurovision-finalen

Andreas Haukeland, alias Tix, gikk videre til lørdagens finale i Eurovision Song Contest. Det ble klart etter den første semifinalen tirsdag kveld. Til sammen 16 nasjoner kjempet om ti finaleplasser.

NRK - 45 minutter siden

Smitteutbrudd på internatskole

Alle elevene ved Kongshaug Musikkgymnas på Lepsøy sør for Bergen er satt i karantene etter tre bekreftede smittetilfeller. I alt er det 129 elever ved skolen, som eies av Misjonssambandet og har elever fra hele landet..

NRK - 1 time siden

Vil evakuere afghanske allierte

Amerikanske lovgivere ber om evakuerinng av tusenvis av deres Afghanske allierte tirsdag. De frykter at Taliban vil gå etter deres allierte når USA trekker ut sine siste soldater av landet i september, og er redd det vil bli et blodbad, skriver AFP..

NRK - 1 time siden

Klimaendringene gir varmere Spania

Gjennomsnittstemperaturen i Spania har steget med 1,3 grader i løpet av de siste 60 årene, skriver El Pais. Ifølge værtjenesten Aemet var 2017 og 2020 de to varmeste årene som er målt siden målingene begynte på 1960-tallet..

NRK - 1 time siden

Frankrike foreslår resolusjon

Frankrike har lagt frem et forslag til en felles resolusjon om krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen på møtet i sikkerhetsrådet tirsdag, ifølge Reuters. Frankrike, Egypt og Jordan har også kommet til enighet om å lansere et humanitært initiativ i Gaza..

NRK - 1 time siden

19 nye smittetilfeller i Porsgrunn

Det er påvist 19 nye smittetilfeller i Porsgrunn siste døgn. Kommunen mener det må tas høyde for en ny runde med stigende smittetall. Kommunen skriver at de ikke er overrasket over smitteøkningen..

NRK - 1 time siden

Opphever lokal forskrift

Den lokale forskriften i Lindesnes kommune oppheves fra i morgen. Fra da av er det de nasjonale anbefalingene og reglene som gjelder. Det har vært synkende smittetall i kommunen siden den lokale forskriften ble iverksatt..

NRK - 1 time siden

Ingrid Moe Wold legger opp

Landslagsspiller Ingrid Moe Wold skriver på Instagram at hun legger opp etter denne sesongen. I innlegget takker hun alle som har hjulpet henne igjennom hennes karriere..

NRK - 1 time siden

Foreslår våpenhvile fra torsdag

Egypt har foreslått en våpenhvile mellom Hamas og Israel som skal tre i kraft torsdag, melder den israelske kringkasteren N12. Ifølge kringkasterens palestinske kilder har Hamas gått med på forslaget om en våpenhvile fra torsdag klokka 6. Israel har ikke svart, melder Times of Israel tirsdag kveld..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt