NRK > Nyheter

Sunday, 10 December, 23:52

NRK - 14 aug 16 kl. 12:27

Avskaffer seksuell lavalder

At Tyrkia vedtok å avskaffe aldersgrensen for når man ansees som seksuell myndig, skaper sterke reaksjoner, skriver Hurriyet Daily News. Barn kan nå ansees som seksuelt myndige dersom de utrykker samtykke uansett alder..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tyrkia, Hurriyet Daily News

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Avskaffer, seksuell, lavalder
P4 - 14 aug 16 kl. 13:25

Tyrkia avskaffer seksuell lavalder

Tyrkia avskaffer aldersgrensen for nå man sees på som seksuell myndig. Det melder flere medier. Tidligere var aldersgrensen 15 år for å ha lovlig sex.

NRK - 14 aug 16 kl. 12:27

Avskaffer den seksuelle lavalder

Tyrkia avskaffer aldersgrensen for når man skal ansees som seksuell myndig, skriver Hurriyet Daily News. Tidligere var grensen på 15 år. Barn kan nå ansees som seksuelt myndige dersom de utrykker samtykke, noe som har skapt reaksjoner i Tyrkia..

Dagbladet - 06 mar 18 kl. 12:45

Foreslår lov om seksuell lavalder etter overgrepssaker involvert elleveåringer

Frankrike kan for første gang få en lov om seksuell lavalder. I et regjeringsforslag står det at personer under 15 år ikke kan gi samtykke til seksuell omgang..

Aftenposten - 11 okt 18 kl. 13:41

Malaysia avskaffer dødsstraff

Malaysias nye regjering avskaffer dødsstraff for alle forbrytelser og stanser også henrettelsen av dem som alt har fått sine dødsdommer..

NRK - 24 mar 20 kl. 10:00

USA: Colorado avskaffer dødsstraff

Guvernør Jared Polis har satt sin signatur på loven som gjør Colorado til den 22. delstaten i USA som avskaffer dødsstraff. Han omgjorde også mandag tre dødsdommer til livstids fengsel, melder NBC.

VG - 24 mar 20 kl. 10:19

Colorado avskaffer dødsstraff

Guvernør Jared Polis har satt sin signatur på loven som gjør Colorado til den 22. delstaten i USA som avskaffer dødsstraff..

NRK - 26 apr 20 kl. 23:54

Avskaffer dødsstraff for barn

Saudi-Arabias kong Salman har beordret å avskaffe dødsstraff for mindreårige kriminelle, ifølge en saudiarabisk tjenestemann. Nyheten kommer dagen etter at det ble kjent at Saudi-Arabia avskaffer pisking som straffemetode..

NRK - 02 jan 21 kl. 18:45

Kasakhstan avskaffer dødsstraff

Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokajev har signert en lov som avskaffer dødsstraff i den sentralasiatiske republikken, opplyser hans kontor. Kasakhstan sluttet seg i 2020 til FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter..

NRK - 06 feb 21 kl. 08:07

Virginia avskaffer dødsstraff

Som den første av USAs sørstater avskaffer Virginia dødsstraff. Den lokale delstatsforsamlingen, der Demokratene har flertall, stemte for å avskaffe dødsstraff med 57 mot 41 stemmer. Avskaffelsen blir endelig vedtatt når guvernøren undertegner loven..

NRK - 24 dec 22 kl. 12:57

Zambia avskaffer dødsstraff

Zambias president har lørdag gitt sitt formelle samtykke til vedtaket som avskaffer dødsstraff i landet. En milepæl, sier menneskerettsaktivister. Dødsstraffen er en etterlevning fra det britiske kolonistyret som varte fram til 1964.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 1 time siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 1 time siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 1 time siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 2 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 2 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 2 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.

NRK - 3 timer siden

Minst tolv døde i gruvekollaps i Venezuela

En gullgruve har rast sammen sørøst i Venezuela, noe som har tatt livet av minst tolv mennesker, ifølge landets myndigheter. Hendelsen skjedde onsdag i delstaten Bolivar, som grenser til Brasil. Gruvearbeiderne ble begravet da et ras gikk i gruva, opplyser myndighetene søndag.

NRK - 3 timer siden

Hus overtent i Valldal på Sunnmøre

Et hus skal være overtent i Valldal i Fjord kommune på Sunnmøre. Det skriver politiet i Møre og Romsdal på X. Det skal være en mann som bor i huset.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com