NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:11

NRK - 14 aug 16 kl. 12:27

Avskaffer den seksuelle lavalder

Tyrkia avskaffer aldersgrensen for når man skal ansees som seksuell myndig, skriver Hurriyet Daily News. Tidligere var grensen på 15 år. Barn kan nå ansees som seksuelt myndige dersom de utrykker samtykke, noe som har skapt reaksjoner i Tyrkia..
Les mer på NRK


Les mer om:
Hurriyet Daily News, Tyrkia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Avskafferden , seksuelle, lavalder
P4 - 14 aug 16 kl. 13:25

Tyrkia avskaffer seksuell lavalder

Tyrkia avskaffer aldersgrensen for nå man sees på som seksuell myndig. Det melder flere medier. Tidligere var aldersgrensen 15 år for å ha lovlig sex.

NRK - 27 jun 23 kl. 21:05

Regjeringspartiene dropper forslag om å senke den seksuelle lavalderen

Arbeiderpartiet og Senterpartiet ser ikke noe behov for å senke den seksuelle lavalderen i Norge. – For Senterpartiet sin del ser vi ingen grunn til å senke den seksuelle lavalderen. Det er ikke et sterkt ønske blant barn og unge selv, og kan kanskje heller være med på å øke presset på seksuell debut, sier stortingsrepresentant Ivar Prestbakmo (Sp) til Vårt Land.

Aftenposten - 11 okt 18 kl. 13:41

Malaysia avskaffer dødsstraff

Malaysias nye regjering avskaffer dødsstraff for alle forbrytelser og stanser også henrettelsen av dem som alt har fått sine dødsdommer..

NRK - 24 mar 20 kl. 10:00

USA: Colorado avskaffer dødsstraff

Guvernør Jared Polis har satt sin signatur på loven som gjør Colorado til den 22. delstaten i USA som avskaffer dødsstraff. Han omgjorde også mandag tre dødsdommer til livstids fengsel, melder NBC.

VG - 24 mar 20 kl. 10:19

Colorado avskaffer dødsstraff

Guvernør Jared Polis har satt sin signatur på loven som gjør Colorado til den 22. delstaten i USA som avskaffer dødsstraff..

NRK - 26 apr 20 kl. 23:54

Avskaffer dødsstraff for barn

Saudi-Arabias kong Salman har beordret å avskaffe dødsstraff for mindreårige kriminelle, ifølge en saudiarabisk tjenestemann. Nyheten kommer dagen etter at det ble kjent at Saudi-Arabia avskaffer pisking som straffemetode..

NRK - 02 jan 21 kl. 18:45

Kasakhstan avskaffer dødsstraff

Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokajev har signert en lov som avskaffer dødsstraff i den sentralasiatiske republikken, opplyser hans kontor. Kasakhstan sluttet seg i 2020 til FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter..

NRK - 06 feb 21 kl. 08:07

Virginia avskaffer dødsstraff

Som den første av USAs sørstater avskaffer Virginia dødsstraff. Den lokale delstatsforsamlingen, der Demokratene har flertall, stemte for å avskaffe dødsstraff med 57 mot 41 stemmer. Avskaffelsen blir endelig vedtatt når guvernøren undertegner loven..

NRK - 24 dec 22 kl. 12:57

Zambia avskaffer dødsstraff

Zambias president har lørdag gitt sitt formelle samtykke til vedtaket som avskaffer dødsstraff i landet. En milepæl, sier menneskerettsaktivister. Dødsstraffen er en etterlevning fra det britiske kolonistyret som varte fram til 1964.

NRK - 14 aug 16 kl. 12:27

Avskaffer seksuell lavalder

At Tyrkia vedtok å avskaffe aldersgrensen for når man ansees som seksuell myndig, skaper sterke reaksjoner, skriver Hurriyet Daily News. Barn kan nå ansees som seksuelt myndige dersom de utrykker samtykke uansett alder..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 15 minutter siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 15 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 15 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 45 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 45 minutter siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 30 minutter siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.

NRK - 45 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivilt søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta i eit sivilt søksmål om hans rolle i angrepet mot Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 45 minutter siden

137 gisler fortsatt fanget på Gazastripen ifølge Israel

115 menn, 20 kvinner og to barn holdes fortsatt som gisler på Gazastripen, opplyser en israelsk regjeringstalsmann fredag. Blant gislene er det 126 israelske statsborgere og elleve utlendinger, opplyser talsmann Eylon Levy. Uttalelsen kom fredag etter at våpenhvilen ble brutt og Israel gjenopptok kamphandlingene mot enklaven.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com