NRK > Nyheter

Tirsdag, 03 August, 07:22

NRK - 19 juni 21 kl. 06:37

Avisleiarar i retten i Hongkong

Sjefredaktøren i den prodemokratiske avisa Apple Daily i Hongkong og leiaren for eigarselskapet til avisa stilte laurdag i det første rettsmøtet etter arrestasjonen. Dei sikta etter Kinas nasjonale tryggingslov for Hongkong, og er skulda for å konspirere for å setje den nasjonale tryggleiken i fare..
Les mer på NRK


Les mer om:
Apple Daily, Hongkong, Kinas

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Avisleiarari , retteni , Hongkong
NRK - 27 mai 21 kl. 10:27

Forbyr markering i Hongkong

Politiet i Hongkong har forbode neste månads minnemarkering av massakren på Den himmelske freds plass i 1989. Det er andre år på rad styresmaktene har nekta arrangørane å gjennomføre markeringa, melder AFP. Hongkong-alliansen har arrangert minnemarkeringane i tre tiår..

NRK - 17 juni 21 kl. 03:36

Fem pressefolk arrestert i Hongkong

Politiet i Hongkong tok seg torsdag morgen inn i lokalene til den prodemokratiske avisen Apple Daily, og arresterte fem ledere, blant dem sjefredaktør Ryan Law. De er siktet etter den nye sikkerhetsloven og anklages for å konspirere med «et fremmed land eller andre eksterne elementer for å sette den nasjonale sikkerheten i fare», opplyser politiet ifølge AFP. Arrestasjonene er den siste i en rekke inngrep mot den populære tabloidavisa, som har støttet opp om demokratibevegelsen i Hongkong..

VG - 17 juni 21 kl. 03:49

Stor politiaksjon i Hongkong: Pågrep toppfolk i avis

Det siste året har Kina strammet grepet om Hongkong. Tidlig torsdag morgen troppet flere hundre politifolk opp på kontorene til den prodemokratiske Hongkong-avisen Apple Daily..

NRK - 21 juli 21 kl. 15:47

Avisredaktører pågripes i Hongkong

Tre tidligere redaktør i den nedstengte Hongkong-avisa Apple Daily er pågrepet, siktet etter den omstridte sikkerhetsloven Kina har innført. Tidligere sjefredaktør Lam Man-chung ble pågrepet onsdag for å ha samarbeidet i det skjulte med utenlandske krefter, et brudd på den nye sikkerhetsloven, ifølge politiet i Hongkong. Lokale medier melder at også nummer to i avisen, Chan Pui-man, og redaksjonssjef Fung Wai-kong ble pågrepet på nytt.

NRK - 01 april 21 kl. 05:12

Ni aktivister dømt i Hongkong

Ni aktivister ble torsdag dømt for å ha medvirket til å ha organisert en av de største protestene mot den nye sikkerhetsloven i Hongkong i 2019, melder AFP. Deriblant er også Mediemogul og Beijing-kritiker Jimmy Lai, som ble dømt tidligere..

E24 - 01 april 21 kl. 07:50

Oppgang på Asia-børsene – rundt 50 Hongkong-aksjer suspendert

Påsken innledes med oppgang på flertallet av de asiatiske børsene. I Hongkong har en lang rekke aksjer fått handelsnekt etter å ikke ha rapportert årsresultatet i tide..

NRK - 04 april 21 kl. 08:42

Rekordbeslag av kokain i Hongkong

Hongkong-politiet har gjort sitt største kokainbeslag noensinne. 700 kilo ble funnet gjemt i pappesker. Politiet tror det ble smuglet inn i byen i speedbåter.

NRK - 08 april 21 kl. 08:40

Hongkong-aktivist har fått asyl

Nathan Law, en av Hongkongs mest fremtredende demokratiforkjempere, har sagt at Storbritannia har gitt ham asyl, skriver NTB. Law er siktet under den nye sikkerhetsloven i Hongkong. Flere demokratiforkjempere har flyktet derfra etter innføringen..

NRK - 12 april 21 kl. 16:51

Hongkong-avis angrepet med slegge

Den Beijing-kritiske Hongkong-avisen Epoch Times er blitt angrepet av en gruppe maskerte menn med slegger, skriver AFP. Ifølge avisen skal mennene ha stormet trykkeriet og ødelagt utstyr, og truet ansatte med vold..

NRK - 17 april 21 kl. 02:35

USA fordømmer Hongkong-dommer

USA fordømmer dommen mot mediemogulen Jimmy Lai (73) og flere andre ledende demokratiforkjempere i Hongkong. Dommen mot aktivistene er politisk motivert, mener USAs utenriksminister Antony Blinken..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Mindre enn 1 prosent smittes

Ifølge en analyse av offisielle tall fra Kaiser Family Foundation i USA er det under 1 prosent av de som er fullvaksinert som smittes av koronaviruset. Det skriver CNN. Ifølge TV-kanalen rapporterer amerikanske myndigheter kun om smitte blant fullvaksinerte dersom det resulterer i sykehusinnleggelse eller død.

NRK - 1 time siden

Erna Solberg gratulerer Warholm

Du er helt fantastisk Warholm. Gratulerer med OL-gull og ny fantastisk verdensrekord. For et løp, skriver statsminister Erna Solberg på Twitter tirsdag morgen.

NRK - 1 time siden

To av tre nordmenn har fått 1.dose

66,8 prosent av Norges befolkning – 3.602.592 personer – har nå fått første dose av koronavaksine, viser FHIs statistikk natt til tirsdag.

NRK - 1 time siden

Alle i Wuhan skal koronatestes

I den kinesiske byen Wuhan må alle innbyggerne testes for koronaviruset etter at det er registrert ny smitte i byen for første gang på mer enn ett år. Byen, som har 11 millioner innbyggere, setter i gang med testing av «alle innbyggere», sa embetsmannen Li Tao på en pressekonferanse tirsdag, dagen etter at det ble registrert sju nye smittetilfeller. Det var i Wuhan at koronaviruset først ble oppdaget mot slutten av 2019..

NRK - 1 time siden

Warholm inn til OL-gull

Karsten Warholm satte verdensrekord da han løp til OL-gull på 400 meter hekk med tiden 45.94 natt til tirsdag..

NRK - 2 timer siden

McDonald's med påbud om munnbind

McDonald's i USA innfører påbud om munnbind for sine ansatte og kunder innendørs i områder med betydelig høy koronasmitte, selv om personer er fullvaksinerte. Selskapet sier påbudet er i tråd med de nyeste retningslinjene fra smittevernetaten CDC, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 2 timer siden

Flere henrettelser i Saudi-Arabia

Antall henrettelser i Saudi-Arabia har økt etter at landet ga fra seg formannskapet i G20, melder Amnesty. Så langt i år har 40 personer blitt henrettet, kommer det frem i en rapport som ble publisert tirsdag. Det er flere enn i hele 2020, da 27 personer ble henrettet, ni av dem i desember.

NRK - 2 timer siden

72 nye koronasmittede i Oslo

Det er registrert 72 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 32 over snittet de sju foregående dagene. 72 tilfeller er 41 flere enn på søndag, og 41 flere enn samme dag forrige uke.

NRK - 2 timer siden

USA kritiserer Lukashenko

Utenriksminister Antony Blinken reagerer på at den hviterussiske løperen Tsimanouskaya ble forsøkt sendt hjem fra OL i Tokyo, etter at hun offentlig kritiserte sitt eget OL-landslag. Han retter kritikken mot president Alexander Lukashenko og mener Tsimanouskaya ble tvunget til å forlate Tokyo fordi hun brukte ytringsfriheten sin. – Slike handlinger krenker den olympiske ånder, og er en fornærmelse mot grunnleggende rettigheter som ikke kan tolereres, skriver nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 3 timer siden

Aktivist savnet i Ukraina

Aktivisten Vitalj Sjisjov, som leder den hviterussiske eksilgruppen BDU, dro på joggetur i Ukrainas hovedstad Kiev mandag morgen, men kom ikke tilbake. Siden har det ikke vært mulig å få tak i ham via mobiltelefon, skriver organisasjonen på kommunikasjonsplattformen Telegram. Menneskerettsorganisasjonen Vjasna skriver at Sjisjov ifølge venner skal ha blitt forfulgt av «fremmede» mens han var ute og jogget nylig.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt