NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 09:00

NRK - 05 maj 22 kl. 04:45

Avis: Russiske generaler drept med hjelp fra USA

USA har bidratt med etterretning som har hjulpet ukrainske styrker med å drepe flere russiske generaler i krigen, skriver New York Times. Avisen baserer seg på to ikke navngitte høytstående amerikanske tjenestemenn og skriver at målrettede angrep har kunnet finne sted som følge av etterretningsinformasjon som ukrainske styrker har fått i sanntid. Washington har ifølge avisens kilder gitt detaljer om Russlands forventede troppeforflytninger, åsted og andre detaljer knyttet til russiske mobile militære hovedkvarter. Ukraina har kombinert opplysningene med sin egen etterretning for å gjennomføre artilleriangrep og andre typer angrep som har resultert i at russiske generaler er blitt drept, ifølge avisens kilder. Ukraina hevder å ha drept rundt tolv russiske generaler, men myndig
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, New York Times, Russlands, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Avis, Russiske, generaler, dreptmed , hjelpfra , USA
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 06 maj 22 kl. 01:05

Forsvarsdepartementet i USA avviser drap på russiske generaler

Talsmann for Forsvarsdepartementet i USA, John Kirby, avviser påstandene om at amerikansk etterretning har bidratt til at flere russiske generaler har blitt drept, melder VG. – USA bidrar med etterretning som hjelper Ukraina til å forsvare seg. Vi bidrar ikke med etterretning om hvor militærledere befinner seg på slagmarken.

VG - 19 mar 22 kl. 16:02

Ukraina: Hevder fem russiske generaler er drept

Den russiske invasjonen av Ukraina stagnerer. Russiske generaler har derfor måttet lede i fronten, noe som gjør dem mer utsatt, mener ekspert..

NRK - 07 maj 22 kl. 03:20

NBC: Biden vil ha slutt på etterretningslekkasjer

USAs president Joe Biden har angivelig sagt til etterretnings- og forsvarstopper at han vil ha slutt på etterretningslekkasjer om Ukraina, ifølge NBC. Bidens budskap i en telefonsamtale med CIA-sjef William Burns, etterretningsdirektør Avril Haines og forsvarsminister Lloyd Austin er angivelig at lekkasjer om amerikansk etterretningsdeling med Ukraina «avleder oss fra målet vårt», ifølge en tjenestemann som NBC siterer. En annen tjenestemann sier at Biden har fremlagt et budskap der han ber om at lekkasjene må stanse, ifølge NBC.

VG - 05 maj 22 kl. 08:12

New York Times: Russiske generaler drept med USA-hjelp

Amerikanske tjenestemenn sier til New York Times at USA har bidratt med etterretning som har hjulpet ukrainerne å drepe flere russiske generaler..

NRK - 21 mar 22 kl. 22:36

Russisk avis meldte om 9861 drepte russiske soldater

Den pro-russiske avisen Komsomolskaya Pravda skrev mandag at 9861 russiske soldater har mistet livet så langt under invasjonen av Ukraina. Videre meldte de at 16.153 var blitt såret.

NRK - 07 aug 22 kl. 11:34

Seks russiske militærledere sparket, ifølge britisk etterretning

Rundt seks høytstående russiske militæroffiserer antas å ha blitt sparket siden Russlands invasjon av Ukraina i slutten av februar, ifølge britisk etterretning. Russiske angrep har tidvis mislyktes. Det har kostet Russland dyrt og er trolig årsaken til at minst seks høytstående militærledere har blitt sparket, skriver det britiske forsvarsdepartementet i sin daglige oppdatering søndag.

Dagbladet - 29 jun 23 kl. 14:45

Hevder to generaler ble drept

Russland hevder to ukrainske generaler og inntil 50 soldater ble drept i angrepet mot blant annet en pizzarestaurant i Krematorsk tirsdag..

Klartale - 10 jan 23 kl. 06:00

Ukraina sier 100.000 russiske soldater er drept

Hvor mange som har mister livet under Ukraina-krigen er vanskelig å si. Det gjelder både vanlige folk og militær.Mike Miley tror at det er rundt 100.

Dagbladet - 05 maj 22 kl. 03:06

Dreper generaler med amerikansk hjelp

Amerikansk etterretning skal ha hjulpet Ukraina med å finne og ta livet av russiske generaler under krigen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Separatistleder: Utbryterrepublikken Karabakh vil slutte å eksistere

Utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh vil slutte å eksistere 1. januar 2024. Da vil også alle statlige institusjoner i regionen bli lagt ned.

NRK - 30 minutter siden

Regjeringen vil styrke grønn omstilling med 15 milliarder

Regjeringen foreslår å styrke virkemidlene for grønn omstilling på 15 milliarder kroner. Det skal skje gjennom en kombinasjon av egenkapital, garantier, lån og tilskudd. Det sa stasminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse torsdag.

NRK - 1 time siden

Ni år gammel gutt påkjørt av bil

Politiet har rykket ut etter melding om at en ni år gammel gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger. Gutten fremstår som lettere skadd.

NRK - 45 minutter siden

Ukraina hevder å ha skutt ned nær samtlige russiske droner

Ukrainske styrker skjøt ned 34 av 44 russiske droner i et større droneangrep natt til torsdag, hevder det ukrainske luftforsvaret. Dronene ble oppdaget langs svartehavskysten og lenger inn i landet, opplyser talsperson for Ukrainas sørlige militærkommando, Nataliya Gumenijuk. – Russland stopper ikke presset og jakten på nye taktikker, nemlig bruk av masseangrep.

NRK - 1 time siden

September den dødeligste måneden i Sverige

11 personer er drept med skytevåren i Sverige i løpet av september måned. Det gjør september til den dødeligste måneden i Sverige siden politiet begynte å føre statistikk i 2016, skriver SVT. De to siste skytedrapene skjedde onsdag kveld og natt til torsdag.

NRK - 1 time siden

Mindreårig gutt påkjørt av bil

Politiet har rykket ut etter melding om at en mindreårig gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger. Gutten fremstår som lettere skadd.

NRK - 1 time siden

Se politisk kvarter kl 07.45

NRK - 1 time siden

Ingen pågrepet etter dobbeltdrap

Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter at en mor og en datter ble funnet døde i en leilighet i Kristiansand onsdag. – Vi har ikke pågrepet noen i løpet av natten. Etterforskningen fortsetter for fullt utover dagen, sier operasjonsleder Jarle Nilsen til NRK.

NRK - 1 time siden

Truga med å drepe politifolk- må i fengsel

Ein sunnfjording i 40- åra er dømt til fengsel i 12 månader etter fleire lovbrot. Han må også betale 8692 kroner i erstatning. Mannen blei dømd for fleire trugslar mot ei kvinne som jobba i det offentlege helsevesenet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com