NRK > Nyheter

Friday, 12 August, 05:10

NRK - 20 maj 22 kl. 08:45

Avinor har fått konsesjon for Mo i Rana lufthavn

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for drift av Mo i Rana lufthavn. Og det blir anleggsstart etter sommerferien i år. Det er i ei pressemelding det går fram at Samferdselsdepartementet nå har fatta vedtak om at Avinor gis konsesjon for etablering og drift av Mo i Rana lufthavn. Konsesjonen har en varighet på 20 år. I pressemeldinga heter det at «Vedtaket er fattet etter en grundig helhetsvurdering, hvor blant annet flysikkerhet, miljø og regional utvikling og bosetting inngikk.
Les mer på NRK


Les mer om:
Avinor, Mo, Rana, Samferdselsdepartementet, Landevaag

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Avinorhar , fått, konsesjon, forMo i , Rana, lufthavn
NRK - 31 jul 22 kl. 14:01

Avinor kuttet hver tiende ansatt

Avinor har kuttet kraftig i egne utgifter for å få bransjen de er avhengig av, på beina igjen. Til sammen har de kuttet 390 årsverk og én milliard kroner. Avinor ble hardt rammet av pandemien.

NRK - 20 jun 22 kl. 09:15

Nytt system skal varsle piloter om droner

Norsk Luftambulanse og Avinor har lansert et system som skal gi helikopterpiloter et varsel hvis de flyr nær en drone. Fram til nå har det ikke vært noe sanntidssystem som kan varsle piloter om droner som er i lufta. Det har vært en stor økning i antall nordmenn som eier droner de siste årene.

NRK - 04 jul 22 kl. 12:51

SAS-streiken: Lager informasjonsområde på Gardermoen

På grunn av SAS-streiken setter Avinor og SAS opp et venteområde på Oslo lufthavn for passasjerer som blir berørt av kanselleringer. – Avinor og SAS har i samarbeid laget et venteområde. Her vil SAS hjelpe folk som ikke kan reise hjem, folk fra utlandet og folk mister forbindelse, sier pressevakt Øystein Løwer i Avinor til NTB.

NRK - 06 jul 22 kl. 10:40

Teknisk feil hos Avinor

Verken avgang- eller ankomsttider vises på Avinors nettsider eller i Avinor-appen onsdag formiddag. Årsaken er en teknisk feil. – Vi jobber med å rette feilen, skriver Avinor på sine nettsider.

NRK - 06 jul 22 kl. 10:58

Beholder militært nærvær på Andøya flystasjon

Regjeringen vil beholde militært nærvær på Andøya flystasjon når Avinor overtar operatøransvaret i 2023. Det skriver regjeringen i en pressemelding. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier at de i en overgangsfase ønsker at Avinor kjøper inn nødvendige tjenester fra Forsvaret, hvor Forsvaret viderefører kapasitet frem til Avinor får etablert sitt eget driftskonsept, samt Forsvaret får avklart endelig ambisjonsnivå..

NRK - 05 nov 21 kl. 09:50

Eks-generalsekretær i Høyre til Avinor

Tidligere statssekretær og generalsekretær i Høyre, John-Ragnar Aarset, blir ny konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Avinor. Aarset var fram til midten av oktober statssekretær for samferdselsminister Knut-Arild Hareide (KrF)..

NRK - 14 feb 22 kl. 13:48

Oslo lufthavn er den eneste storflyplassen i Norden uten munnbindregler

Mens hovedflyplassene i Danmark, Sverige, Finland og på Island har påbud eller anbefaling om å bruke munnbind, har Oslo lufthavn droppet munnbindbruken. – Avinor forholder seg til norske myndigheters oppheving av munnbindpåbudet, slik at vi speiler det som gjelder det norske samfunnet for øvrig, sier pressevakt Erik Lødding hos Avinor til Flysmart24. Både Sverige og Danmark har i likhet med Norge fjernet de fleste koronatiltakene, mens Finland er i ferd med å gjøre det samme..

NRK - 11 apr 22 kl. 10:11

Avinor økte trafikken med 260 prosent sammenlignet med mars i fjor

Totalt reiste 3 289 705 passasjerer til, fra eller via Avinors lufthavner i mars 2022. Dette er en økning på 260 prosent sammenlignet med samme måned i 2021, men samtidig 39 prosent færre enn siste normalår i 2019. Utenlandsreiser har hatt størst vekst i mars.

NRK - 10 maj 22 kl. 10:26

Trafikken på lufthamnene går mot normalen

Over 3,5 millionar passasjerar reiste til, frå eller via Avinor sine lufthamner i april 2022, opplyser Avinor i ei pressemelding. Det er ei auke på 349 prosent samanlikna med same månad i 2021. Samanlikna med 2019, er det 13 prosent færre passasjerar i april i år.

NRK - 17 jun 22 kl. 07:33

Avinor fryktar ikkje flyplasskaos i Noreg

Det har vore kaos ved fleire flyplassar i Europa, der to av tre flyplassar ventar meir forseinkingar enn vanleg, skriv VG. Men Avinor er ikkje uroa for at dette skal spreie seg til norske flyplassar. Dei har auka bemanninga der det er behov.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Demonstrasjoner i Brasil

Flere tusen brasilianere demonstrerte i São Paulo og Brasilia torsdag med krav om at demokratiet skal beskyttes. Det skjer etter at president Jair Bolsonaro den siste tiden har tatt flere grep som ses på som angrep på de demokratiske institusjonene. Demonstrantene frykter at Bolsonaro ikke vil godta valgresultatet i oktober..

NRK - 45 minutter siden

Bensinprisen i USA faller

Bensinprisen i USA fortsetter å falle før mellomvalget i høst og er igjen under fire dollar for en amerikansk gallon. Det tilsvarer en bensinpris på like over ti kroner literen. Men bensinprisen per gallon (3,8 liter) er fortsatt 80 cent høyere enn den var for ett år siden.

NRK - 2 timer siden

Elektrifisering av sokkelen kan frigjøre ny gass til EU

Elektrifisering av den norske sokkelen kan øke gasseksporten til EU med 2,5 prosent årlig, viser tall fra bransjeorganisasjonen Offshore Norge – Det har stor betydning for Europa som skriker etter gass, sier Benedicte Solaas i Offshore Norge til Klassekmapen. Hun er direktør for klima og miljø i organisasjonen og mener Norge har et ansvar for å hjelpe Europa med å sikre stabil energiforsyning. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Minst 21 demonstranter drept i Sierra Leone

Minst 21 sivile er drept i demonstrasjonene mot myndighetene i Sierra Leone de siste dagene, opplyser sykehuskilder til Reuters. I tillegg er åtte politibetjenter drept, skriver CNN. Det har vært omfattende demonstrasjoner både i hovedstaden Freetown og i en rekke byer rundt om i landet de siste dagene.

NRK - 2 timer siden

Avis: FBI lette etter dokumenter om atomvåpen

FBI-agentene som ransaket hjemmet til Donald Trump, så etter dokumenter om atomvåpen, skriver The Washington Post. Ifølge avisas kilder er det dyp bekymring blant amerikanske tjenestemenn for hvilke dokumenter som kunne være i Trumps besittelse på eiendommen i Mar-a-Lago. Avisa skriver at det ikke er klart om dokumentene FBI så etter dreide seg om amerikanske atomvåpen, eller om andre staters våpenarsenal.

NRK - 3 timer siden

Mann i 60-årene funnet død etter leteaksjon

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon langs Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake etter en fisketur. Mannen ble meldt savnet av pårørende. Både redningshelikopter og frivillige mannskaper bisto politiet i søket.

NRK - 3 timer siden

Mann i 60-årene druknet i Femundselva

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon ved Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake fra en fisketur. Mannen ble funnet i elva av politiet like før midnatt. – Det ble forsøkt HRL, men savnede er bekreftet omkommet.

NRK - 3 timer siden

Estland stenger grensen for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for russiske turister.

NRK - 4 timer siden

Egenæs: Amnestys troverdighet har fått seg et skudd for baugen

Amnesty International Norges generalsekretær varsler intern granskning og sier at den omstridte Ukraina-rapporten hjelper russisk propaganda. John Peder Egenæs sier til Morgenbladet at han personlig skulle ønske at Amnesty hadde valgt en litt annerledes strategi i forbindelse med rapporten der de skriver at de kan dokumentere at Ukraina har brutt folkeretten i utplasseringen av militære styrker i boligstrøk og ved skoler og sykehus. Han sier blant annet at svarfristen Ukrainas forsvarsdepartement fikk var for kort og at det kan hende det ville ha vært best å dele funnene med Ukraina først, uten å gå ut offentlig med dem.

NRK - 4 timer siden

Ohio-gjerningsmannen død

En væpnet mann i skuddsikker vest troppet opp ved FBIs Cincinnati-kontor i Ohio før han flyktet fra stedet og ble drept i skuddveksling med politiet. Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com