NRK > Nyheter

Thursday, 30 June, 08:30

NRK - 22 mar 22 kl. 19:05

Avduket Ukrainas plass

I ble det nye skiltet på «Ukrainas plass» i Oslo avduket. Avdukingen skjedde klokken seks tirsdag, i krysset Leiv Eirikssons gate og Drammensveien i Oslo, hvor den russiske ambassaden ligger. Frogner bydelsutvalg vedtok for tre uker siden å navngi krysset, som en markering mot den russiske invasjonen av Ukraina. Et kor sang den ukrainske nasjonalsangen, i tillegg til en ukrainsk folkesang..
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, Leiv Eirikssons, Drammensveien, Ukraina, Ukrainas

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Avduket, Ukrainas, plass
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 27 apr 22 kl. 12:03

Færre har søkt plass på høyere utdanning enn i fjor

– Søkertallene for i år viser at vi er på vei tilbake til det som er vanlig. Vi ser at mange søker seg til utdanninger som vil gi dem gode sjanser for jobb når de er ferdig med studiene. Det sier kunnskapsminister Ola Borten Moe.

NRK - 08 mar 22 kl. 18:20

Vil endre ambassadeadressen til Ukrainas plass

Den russiske ambassaden i Oslo bør ha adressen Ukrainas plass. Det vedtok bydelsutvalget i Frogner i kveld. I dag er adressen Drammensveien, men et enstemmig bydelsutvalg mener adressen skal være Ukrainas plass..

NRK - 23 jun 22 kl. 18:44

Fyrsten avduket byste på Svalbard

Fyrst Albert av Monaco kom i ettermiddag til Svalbard, der han avduket en byste av sin tippoldefar, Albert den 1. Albert den 1. organiserte og finansierte fire ekspedisjoner til Svalbard, og medvirket til det som senere ble Norsk Polarinstitutt.

NRK - 24 jun 22 kl. 03:22

Portrett av prins William og Kate avduket

Det første offisielle fellesportrettet av Storbritannias prins William og Kate, hertug og hertuginne av Cambridge, ble avduket på Fitzwilliam -museet i Cambridge torsdag 23. juni. Portrettet er malt av den britiske portrettkunstneren Jamie Coreth, melder CNN..

NRK - 15 feb 22 kl. 18:24

Ukrainas forsvarsdepartement og banker rammet av dataangrep

Ukrainas forsvarsdepartement og to statlige banker er rammet av dataangrep, ifølge ukrainske myndigheter. Ifølge Ukrainas nasjonale sikkerhetsmyndighet er det Oschadbank og Privat24, to av landets største banker, som er rammet av det som skal være et såkalt DDOS-angrep. Det ukrainske forsvarsdepartementets nettside er også nede og viste tirsdag kveld teksten «teknisk vedlikehold pågår».

NRK - 11 apr 22 kl. 19:46

Zelenskyj har snakket med Støre – takket for norsk støtte

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) hadde mandag en samtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Det melder presidenten på Twitter. – Hadde samtaler med Norges statsminister Jonas Gahr Støre.

NRK - 21 maj 22 kl. 06:34

Nedgraderer Ukrainas kredittverdighet

Kredittvurderingsbyrået Moody's nedgraderer Ukrainas gjeldshåndteringsevne for andre gang på tre måneder. Til tross for økonomisk støtte fra verdenssamfunnet, venter Moody's at den ukrainske statsgjelden vil øke betydelig på mellomlang sikt, melder NTB. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har sagt at hans regjering trenger 68 milliarder kroner i måneden for for at landet skal holde seg økonomisk flytende.

NRK - 17 mar 22 kl. 10:36

Avduker «Ukrainas plass»

Tirsdag avduker bydel Frogner skiltet med «Ukrainas plass» i krysset der den russiske ambassaden ligger. Bydelsutvalget vedtok i forrige uke å kalle krysset Leiv Eirikssons gate/Drammensveien Ukrainas plass i protest mot krigen. Den russiske ambassade sa i en uttalelse at de oppfattet navnestuntet som en antirussisk aksjon.

Klartale - 02 jun 22 kl. 10:56

Krigen har vart i 100 dager

Mye i Europa endret seg raskt. Det er fortsatt uklart hvem som vinner krigen. – Jeg ringte til presidenten i Den russiske føderasjonen, men svaret var taushet, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

– Slipp ut torsk du får på kroken

Fiskeridirektoratet oppfordrer hobbyfiskere i Oslofjorden som får torsk på kroken, om å slippe den ut igjen. Det er forbudt å fiske torsk i fjorden, likevel får direktoratet meldinger fra publikum om at folk ikke respekterer forbudet. – Det er veldig viktig at forbudet blir repektert for å kunne bygge opp igjen en torskebestand i Oslofjorden, sier kommunikasjonsrådgivar Olav Lekve i Fiskeridirektoratet.

NRK - 30 minutter siden

SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt som er basert på data fra Avinor og Flightstats. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 30 minutter siden

VG: SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 30 minutter siden

Putin mener alt går etter planen

President Vladimir Putin hevder den «spesielle militæroperasjonen» fortsetter å gå etter planen, mer enn fire måneder inn i Russlands krig i Ukraina. Putin beskrev de russiske soldatene som helter da han møtte journalister under et besøk i Turkmenistan onsdag. Han sa at den «spesielle militæroperasjonen» går som den skal, og at troppene har nådd flere milepæler.

NRK - 1 time siden

Finland kan sette opp grensegjerde mot Russland

Det er ventet at Finland vil åpne for å bygge kraftige grensegjerder langs deler av den 134 mil lange grensa mot Russland. En ny lov som gjør det mulig å sette opp grensegjerdet er ventet å bli stemt gjennom i Finlands nasjonalforsamling Eduskunta denne uka, melder Radio Ekot. – Ting kan endre seg raskt og vi må være forberedt på alle slags situasjoner, sier Finlands innenriksminister Krista Mikkonen.

NRK - 1 time siden

Marcos tatt i ed som president på Filippinene

Ferdinand Marcos junior, sønn av Filippinenes tidligere diktator ved samme navn, er tatt i ed som landets nye president. Etter å ha blitt satt inn som president, lovpriset han sin fars tidligere styre i øynasjonen. – Jeg kjente en gang en mann som så hvor lite som var blitt oppnådd siden landets uavhengighet.

NRK - 2 timer siden

Kritisk for tenåring etter badeulykke

Situasjonen for gutten i tenårene som ble fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim etter en badeulykke i Rotevatnet i Volda i går ettermiddag, er kritisk og ustabil. Det sier Erik Dyb ved operasjonssentralen i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

NRK - 2 timer siden

Lite kontakt mellom politi og psykiatri

Helse- og omsorgsdepartementet sier de arbeider med å bedre kontakten mellom politi og psykisk helsevern. En psykiater som jobber med sikkerhetspasienter, sier til NRK at han etterlyser bedre dialog med politiet for å avverge alvorlige hendelser. Han mener også at terskelen for å kunne tvangsinnlegge psykotiske personer er for høy, og at det er viktig at politiet varsler helsetjenesten dersom de er bekymret for at personer med alvorlige psykiske lidelser kan komme til å utøve vold..

NRK - 3 timer siden

Abonnementsbasert Snapchat rulles ut

Amerikanske Snap innfører en abonnementsversjon av Snapchat for å øke selskapets inntekter. Tjenesten rulles ut i flere land, men ikke i Norge. Betalingsversjonen får navnet Snapchat+ og skal koste om lag 40 kroner i måneden.

NRK - 3 timer siden

Minst sju drept av bilbombe i Jemen

Minst sju personer ble drept da en bilbombe gikk av i den regjeringskontrollerte byen Aden i det sørlige Jemen, opplyser sikkerhetskilder. Eksplosjonen onsdag rammet en kolonne med Lahij-provinsens sikkerhetssjef Saleh al-Sayed i Khor Maksar-bydelen i den sentrale delen av Aden, uttaler en sikkerhetskilde. Minst fire soldater og tre sivile ble drept, ifølge kilden.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com