NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 08:46

NRK - 17 mar 22 kl. 10:36

Avduker «Ukrainas plass»

Tirsdag avduker bydel Frogner skiltet med «Ukrainas plass» i krysset der den russiske ambassaden ligger. Bydelsutvalget vedtok i forrige uke å kalle krysset Leiv Eirikssons gate/Drammensveien Ukrainas plass i protest mot krigen. Den russiske ambassade sa i en uttalelse at de oppfattet navnestuntet som en antirussisk aksjon. BU-leder Jens Jørgen Lie står for den offisielle avdukingen, og norske og ukrainske sangere vil synge den ukrainske nasjonalsangen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Frogner, Leiv Eirikssons, Drammensveien Ukrainas, Jens Jørgen Lie

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Avduker, Ukrainas, plass
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 27 apr 22 kl. 12:03

Færre har søkt plass på høyere utdanning enn i fjor

– Søkertallene for i år viser at vi er på vei tilbake til det som er vanlig. Vi ser at mange søker seg til utdanninger som vil gi dem gode sjanser for jobb når de er ferdig med studiene. Det sier kunnskapsminister Ola Borten Moe.

NRK - 08 mar 22 kl. 18:20

Vil endre ambassadeadressen til Ukrainas plass

Den russiske ambassaden i Oslo bør ha adressen Ukrainas plass. Det vedtok bydelsutvalget i Frogner i kveld. I dag er adressen Drammensveien, men et enstemmig bydelsutvalg mener adressen skal være Ukrainas plass..

NRK - 15 feb 22 kl. 18:24

Ukrainas forsvarsdepartement og banker rammet av dataangrep

Ukrainas forsvarsdepartement og to statlige banker er rammet av dataangrep, ifølge ukrainske myndigheter. Ifølge Ukrainas nasjonale sikkerhetsmyndighet er det Oschadbank og Privat24, to av landets største banker, som er rammet av det som skal være et såkalt DDOS-angrep. Det ukrainske forsvarsdepartementets nettside er også nede og viste tirsdag kveld teksten «teknisk vedlikehold pågår».

NRK - 11 apr 22 kl. 19:46

Zelenskyj har snakket med Støre – takket for norsk støtte

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) hadde mandag en samtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Det melder presidenten på Twitter. – Hadde samtaler med Norges statsminister Jonas Gahr Støre.

NRK - 21 maj 22 kl. 06:34

Nedgraderer Ukrainas kredittverdighet

Kredittvurderingsbyrået Moody's nedgraderer Ukrainas gjeldshåndteringsevne for andre gang på tre måneder. Til tross for økonomisk støtte fra verdenssamfunnet, venter Moody's at den ukrainske statsgjelden vil øke betydelig på mellomlang sikt, melder NTB. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har sagt at hans regjering trenger 68 milliarder kroner i måneden for for at landet skal holde seg økonomisk flytende.

Klartale - 02 jun 22 kl. 10:56

Krigen har vart i 100 dager

Mye i Europa endret seg raskt. Det er fortsatt uklart hvem som vinner krigen. – Jeg ringte til presidenten i Den russiske føderasjonen, men svaret var taushet, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

NRK - 16 feb 22 kl. 08:56

Ukrainas forsvarsminister: Stabil sikkerhetssituasjon

Ukrainas forsvarsminister sier at sikkerhetssituasjonen er stabil, og at den siste trusselvurderingen ikke inneholder noe uventet. Forsvarsminister Oleksij Reznikovs uttalelse ble onsdag morgen sendt på ukrainsk fjernsyn, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Her sier han også at Ukrainas væpnede styrker fortsetter en landsomfattende militærøvelse, og at Hviterusslands militærattaché vil være til stede.

NRK - 22 feb 22 kl. 05:14

– Ukrainas grenser er uendret

Ukrainas internasjonalt anerkjente grenser er uendret og kan ikke endres ved russiske erklæringer eller handlinger, sa Ukrainas FN-ambassafør Sergiy Kyslytsya i FNs sikkerhetsråd i natt. Hastemøtet kom i stand etter at Russland mandag anerkjente to utbryterregioner i Øst-Ukraina som selvstendige stater..

NRK - 22 feb 22 kl. 22:24

Ukrainas president kaller inn reservister

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har kalt inn enkelte reservestyrker i hæren, men han utelukker en generell mobilisering. Zelenskyj sier tirsdag kveld at han fortsatt forsøker å løse krisen med diplomatiske midler, men han understreker også at Ukraina ikke kommer til å avstå territorier til Russland, skriver BBC med henvisning til nyhetsbyrået Reuters. Ifølge presidenten er hans fremste mål å sikre Ukrainas suverenitet og territorielle integritet, Han ønsker også de vestlige sanksjonene mot Russland velkommen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

Stoltenberg varsler «fundamentalt skifte» i Nato

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mener alliansen vil gjennomgå en transformasjon på toppmøtet i Madrid. – Dette er den største overhalingen av vårt kollektive forsvar siden den kalde krigens slutt, sa Stoltenberg da han ankom til toppmøtet onsdag formiddag. Ifølge ham vil stats- og regjeringssjefene på toppmøtet vedta å utplassere flere framskutte styrker og forhåndslagre mer våpen på østflanken.

NRK - 10 minutter siden

Altinn melder om ustabilitet i tjenestene

– Enkelte brukere kan oppleve ustabilitet i Altinn, skriver tjenesten på sine nettsider. De jobber med å rette problemet. Altinn er en internettportal for digital dialog mellom næringslivet, privatpersoner og offentlige etater..

NRK - 30 minutter siden

Gjelsten trekker seg ut av Molde – Kjell Inge Røkke blir eneeier

Kjell Inge Røkke kjøper opp Bjørn Rune Gjelstens eierandel på en tredel i Molde Fotball AS. – Kjell Inge har gjennom 30 år vært en drivende kraft i utviklingen av Molde Fotball AS og Molde FK, og siden 2013 har Bjørn Rune vært deleier. Bjørn Rune velger nå å tre ut som eier, men vi er sikre på at han fortsatt er en ivrig supporter og bidragsyter til Molde FK, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Molde Fotball AS til klubbens hjemmeside.

NRK - 30 minutter siden

Tidenes høyeste krafteksport i 2021, melder Statistisk sentralbyrå

Eksporten av kraft økte med 30 prosent i 2021 sammenlignet med snittet for de siste fem årene, og var det høyeste noensinne. Kraftproduksjonen i Norge økte med 1,9 prosent fra 2020 til 2021. Det melder Statistisk sentralbyrå i en pressemelding onsdag..

NRK - 45 minutter siden

Kamp om parkeringsplass endte med gigantbot

Kvinnen ble rasende da en bilist kuppet parkeringsplassen hun holdt av på Storosenteret i Oslo. Nå er hun dømt til å betale 45.000 kroner i bot og erstatning.

NRK - 1 time siden

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.

NRK - 1 time siden

Kherson: Forbereder folkeavstemning for tilslutning til Russland

Nestlederen for den russisk-støttende administrasjonen i okkuperte Kherson hevder at de forbereder en folkeavstemning for at fylket skal bli en del av Russland. Det melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået TASS. Kherson ligger sør i Ukraina og har vært under russisk kontroll siden mars.

NRK - 2 timer siden

Mange klimaskeptikere i Norge

Mens åtte av ti italienere mener at klimaendringene er menneskeskapt, er det bare seks av ti nordmenn som mener det samme, viser en EU-studie. Studien har tatt for seg innbyggernes holdninger til klimaforskning og klimaendringer i seks europeiske land. Nordmenn skiller seg ut som de mest klimaskeptiske.

NRK - 3 timer siden

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese. Albanese, som nå er i Madrid i forbindelse med Nato-toppmøtet, sier at han har et ønske om tilstedeværelse på bakken i Ukraina. – Australia vurderer dette.

NRK - 3 timer siden

700 vil ta lederutdanning i Forsvaret

700 kandidater konkurrerer om å få skoleplass i Forsvaret. Østlandet og Vestlandet er høyt representert blant søkerne. – For oss er det viktig at alle landsdeler representeres, både her på FOS og i Forsvaret generelt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com