NRK > Nyheter

Monday, 15 August, 06:50

NRK - 29 jun 22 kl. 05:45

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese. Albanese, som nå er i Madrid i forbindelse med Nato-toppmøtet, sier at han har et ønske om tilstedeværelse på bakken i Ukraina. – Australia vurderer dette. Jeg vil ha mer å si om saken i dagene og ukene som kommer, sier Albanese ifølge Sky News. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukrainas, Anthony Albanese, Madrid, Nato, Ukraina, Albanese, Sky News, NTB, Kyiv

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Australia, vurderer, ambassade-gjenåpningi , Kyiv
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 02 maj 22 kl. 17:38

Sverige gjenåpner ambassaden i Kyiv

Sveriges ambassade i Kyiv åpnes igjen på onsdag, bekrefter Sveriges utenriksminister Ann Linde mandag. Sverige gjør dermed som en rekke andre land og flytter ambassaden tilbake til den ukrainske hovedstaden. Som første nordiske land gjenåpnet Danmark sin ambassade i Kyiv mandag, og onsdag følger altså Sverige etter.

Klartale - 07 apr 22 kl. 12:05

Yuriys kamp for Ukraina

– Jeg er på et sted i Kyiv. Venter på våpen.Slik lød en kort melding fra en vanlig mann i Ukraina til Klar Tale.

NRK - 03 maj 22 kl. 21:35

Norge i gang med gjenåpning av ambassaden i Kyiv

Norge er i gang med arbeidet for å gjenåpne den norske ambassaden i Kyiv, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til TV 2. Tidligere denne uka ble det kjent at både Sverige og Danmark gjør som en rekke andre land og gjenåpner sine respektive ambassader i den ukrainske hovedstaden. – Det er vi i gang med også, sier Støre til TV 2.

NRK - 10 apr 22 kl. 00:56

EU gjenåpnet ambassade i Kyiv

EU har gjenåpnet sin ambassade i den ukrainske hovedstaden, etter at den ble midlertidig flyttet til Polen ved krigsutbruddet i februar. Gjenåpningen ble annonsert av EUs utenrikssjef Josep Borrell da han besøkte Kyiv lørdag. Matti Maasikas som er sjef for EU-delegasjonen i Ukraina, postet lørdag et bilde av EU-flagget vaiende utenfor ambassaden.

NRK - 10 maj 22 kl. 15:14

Tyskland gjenåpner ambassaden i Kyiv

Tyskland gjenåpner sin ambassade i Kyiv med kun de helt nødvendige ansatte. Det ble klart da utenriksminister Annalena Baerbock tirsdag besøkte hovedstaden. Baerbock delte nyheten om gjenåpning på en felles pressekonferanse med sin ukrainske kollega Dmytro Kuleba.

Klartale - 16 jun 22 kl. 10:50

Nå er Macron, Scholz og Draghi i Kyiv

Emmanuel Macron, Olaf Scholz og Mario Draghi kom fram til Ukraina torsdag morgen. De er i hovedstaden Kyiv for å møte ledere i Ukraina. Macron er president i Frankrike.

NRK - 09 apr 22 kl. 13:41

Italia vil gjenåpne Kyiv-ambassade

Italia vil gjenåpne sin ambassade i Ukrainas hovedstad Kyiv med en gang etter påsken. Det sier den italienske utenriksministeren Luigi Di Maio, ifølge Reuters. – Vi var blant de siste til å forlate Kyiv, og vil være blant de første til å vende tilbake, sier Di Maio..

NRK - 04 maj 22 kl. 17:26

Sveriges ambassade gjenåpnet i Kyiv

Sveriges ambassade i Ukraina er gjenåpnet i Kyiv. Det skriver den svenske ambassadøren Tobias Thyberg på Twitter. «Ambassadens folk er tilbake hvor vi hører hjemme, i Kyiv.

NRK - 19 maj 22 kl. 10:56

Sveits gjenåpner ambassaden i Kyiv

Fem sveitiske diplomater vil returnere til Kyiv i Ukraina og gjenåpne den sveitiske ambassaden der, melder Reuters. I tillegg til de fem diplomatene vil også ambassadøren til Ukraina returnere til Kyiv. Ambassaden er blant flere som har vært stengt mens krigen i Ukraina har pågått.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Krever slutt på hemmeleghald

– Fiskeridirektoratet kan ikkje halde dette hemmeleg berre for at det skal vere bekvemt for seg. Dei må kunne leggje fram dokumentasjon når det har vore så stort engasjement rundt denne kvalrossen. Det krev generalsekretær i miljøorganisasjonen Sabima og biolog Christian Steel.

NRK - 10 minutter siden

Russisk desinformasjon florerer tross EU-forbud

Russiske desinformatører trenger ikke mer enn å skifte konto på YouTube for å omgå EU-forbudet mot å publisere innhold fra RT og Sputnik. Nesten et halvt år etter at EU stengte de viktigste russiske propagandakanalene, publiseres innhold fra Sputnik og RT på over 250 ulike nettsider. De siste seks månedene har det prorussiske propagandamaskineriet jobbet godt og funnet mange veier rundt EU-forbudet.

NRK - 8 timer siden

Fire personer til sykehus etter båtkollisjon

Fire personer er sendt til sykehus etter en båtkollisjon ved Barka utenfor Strand i Rogaland søndag kveld. Det er store materielle skader. To båter kolliderte, den ene med seks personer i og den andre med én.

NRK - 1 time siden

Høy rente på kriselån til SAS

Lånet på 6,7 milliarder kroner som skal holde SAS på vingene gjennom konkursbeskyttelsen, kan ende med pris på nesten 1,6 milliarder kroner. Det viser en en gjenomgang av låneavtalen som Dagens Næringsliv har gjort. Natt til søndag offentliggjorde SAS at det hadde fått tilsagn om et lån på 700 millioner dollar fra amerikanske Apollo Global Management..

NRK - 1 time siden

Krever at Russland gir tilbake atomkraftverk

42 land, blant dem Norge, krever at Russland umiddelbart overlater kontrollen over det okkuperte atomkraftverket Zaporizjzja til Ukraina. – Utplasseringen av russiske militærstyrker og våpen på atomkraftverkets område er uakseptabelt, står det i en uttalelse fra de 42 landene. Kravet er fremsatt på vegne av EU, samt USA, Storbritannia, Norge, Australia, Japan, New Zealand og en rekke andre land.

NRK - 2 timer siden

Tyveri fra gullsmedforretning i Drammen

Politiet har rykket ut etter melding om grovt tyveri i fra en gullsmedforretning i Drammen. Det skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter. Fra stedet er det observert to biler som har kjørt av gårde.

NRK - 3 timer siden

Tolv skadd i bussulykke i Bulgaria

Tolv barn og voksne ble skadd da en buss fra Serbia kjørte av veien og veltet i ei grøft sør i Bulgaria søndag kveld. Åtte barn og fire voksne ble sendt til sykehus, noen av dem med alvorlige skader, opplyser innenriksdepartementet i Bulgaria. Øvrige som var i bussen ble undersøkt og fikk nødvendig hjelp på stedet.

NRK - 4 timer siden

Økonomisk vekst i Japan etter gjenåpning

Japans økonomi vokste i årets andre kvartal etter at regjeringen hadde fjernet koronabegrensninger på næringslivet. Verdens tredje største økonomi vokste 0,5 prosent i andre kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det viste offisiell statistikk som ble lagt fram mandag.

NRK - 4 timer siden

Mopedfører skadd i ulykke i Stavanger

En mann undersøkes av helsepersonell på stedet etter at en moped kjørte av veien i Kvernevik i Stavanger natt til mandag. Ifølge Sør-Vest politidistrikt framstår ulykken på Madla som en singelulykke, der føreren av en moped har kjørt av veien. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 00.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep i Pakistan

To soldater er drept og en såret i et angrep i provinsen Balutsjistan sørvest i Pakistan, opplyser hæren i landet. Den sårede var en offiser som ble truffet under tung skuddveksling med angriperne etter at angrepet deres var slått tilbake. Angriperne ble deretter jaget opp i fjellene, står det i en uttalelse fra hæren søndag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com