NRK > Nyheter

Tuesday, 20 February, 22:31

NRK - 18 okt 22 kl. 02:41

Australia trekker Jerusalem-anerkjennelse

Australia reverserer sin anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge den nye australske regjeringen bør spørsmålet bli en del av fredssamtaler mellom israel og Palestina. Australias utenriksminister Penny Wong sier at Australias standpunkt er at konflikten bør få en tostatsløsning der Israel og en fremtidig palestinsk stat kan eksistere side om side i fred og sikkerhet innen internasjonalt anerkjente grenser..
Les mer på NRK


Les mer om:
Jerusalem, Israels, Reuters, Palestina, Penny Wong, Australias, Israel

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Australia, trekker, Jerusalem-anerkjennelse
Klartale - 28 okt 22 kl. 06:30

Derfor blir det aldri fred i Midtøsten

– Konflikten er like uløst som alltid, sier Hilde Henriksen Waage til Klar Tale. Hun snakker om Israel og palestinerne og deres dårlige forhold. Israel har drept 100 palestinere hittil i 2022.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

En drept og flere skadd etter bomber i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde. Den døde var en 16 år gammel ungdom.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

Flere skadd og døde etter bombeangrep i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde.Det var først uklart hva som hadde ført til de to eksplosjonene.

NRK - 16 nov 23 kl. 10:51

Demonstranter i likposer utenfor Stortinget med krav om anerkjennelse av Palestina

Demonstranter fra Aksjonsgruppen for Palestina la seg torsdag utenfor Stortinget i hvite likposer. Rundt 200 personer skal ha deltatt i aksjonen. Flere norske rikspolitikere møtte et morbid syn på vei til jobb torsdag.

NRK - 02 feb 24 kl. 08:25

Cameron åpner for britisk anerkjennelse av palestinsk stat

Storbritannia kan komme til å anerkjenne en palestinsk uten at det foreligger en framforhandlet avtale med Israel, sier landets utenriksminister David Cameron. En offisiell britisk anerkjennelse kan komme når det er inngått en våpenhvile på Gazastripen, sa Cameron torsdag under et besøk i Libanon. – Vi må gi det palestinske folk en horisont mot en bedre fremtid, en fremtid der de får sin egen stat, sa han.

NRK - 16 feb 24 kl. 07:58

Netanyahu: Israel avviser anerkjennelse av en palestinsk stat

– Israel avviser blankt internasjonale krav om en permanent løsning med palestinerne, skriver Israels statsminister Benjamin Netanyahu på X. Israel vil også fortsette å motsette seg en ensidig anerkjennelse av en palestinsk stat, legger han til. – En slik anerkjennelse i kjølvannet av massakren 7.

NRK - 18 okt 22 kl. 09:13

Palestina hyller Jerusalem-avgjørelse

Australias avgjørelse om å ikke lenger anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad blir hyllet av Palestina. – Vi ønsker Australias avgjørelse om Jerusalem velkommen, i tillegg til deres krav om en tostatsløsning i samsvar med internasjonal legitimitet, skriver Hussein al-Sheikh i den palestinske regjeringen på Twitter. Tirsdag kunngjorde Australias utenriksminister Penny Wong at de ikke lenger vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, noe tidligere statsminister Scott Morrison gjorde i 2018.

NRK - 04 jan 23 kl. 23:41

Hærverk mot kristne graver i Jerusalem

Over 30 gravsteiner er blitt utsatt for hærverk på en protestantisk gravlund på Sionfjellet i utkanten av gamlebyen i Øst-Jerusalem, melder NTB-AFP. Preses i Den norske kirke, Olav Fykse Tveit, fordømmer hærverket. – Grovt hærverk på den protestantiske gravlunden i Jerusalem.

NRK - 27 jan 23 kl. 19:46

Ti såret i skyting i bosetning i Øst-Jerusalem

En væpnet mann skjøt og såret ti personer i Neve Yaakov i Jerusalem før han selv ble skutt, opplyser israelsk helsepersonell. Tilstanden skal være kritisk for noen av ofrene. Skytingen skjedde i en israelsk bosetting i okkuperte Øst-Jerusalem.

NRK - 05 apr 23 kl. 15:10

Huitfeldt bekymret for situasjonen i Jerusalem

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er bekymret for situasjonen i Jerusalem. Departementet advarer reisende om at det kan oppstå uro og opptøyer. – Det var svært bekymringsfulle nyheter fra Jerusalem i dag tidlig, sier statsråden til NTB etter de siste urolighetene i Jerusalem..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Ferge på Hvaler sto fast - har fått hjelp av redningsskøyta

Hvaler-ferga «Ternen» satt fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Fergen ble ifølge avisen liggende stille i én time. Det er tåke og dårlig sikt i området.

NRK - 5 minutter siden

USA: Kongo og Rwanda står på randen av krig

USA advarer Kongo og Rwanda, sier at de to nabolandene står på randen av krig og ber dem om å ta et steg tilbake. FN-eksperter og vestlige land anklager Rwanda for å støtte den tutsiledede M23-militsen i Øst-Kongo, og for å ha sendt soldater over grensa, noe ledelsen i Kigali benekter. USA ba i helgen Rwanda om umiddelbart å trekke sine styrker ut av Kongo, samt militært utstyr som truer sivilbefolkningen, FNs fredsbevarende styrke og hjelpearbeidere i området.

NRK - 30 minutter siden

Aftenposten: Stortingsvara fra Senterpartiet har meldt seg inn i Høyre og Europabevegelsen

Vararepresentant på Stortinget, Haakon Skramstad, har meldt seg ut av Senterpartiet og inn i Høyre, melder Aftenposten. Han har også meldt seg inn i Europabevegelsen. – Senterpartiet fører ikke lenger tydelig, god gammeldags senterparti-politikk, sier han til avisen.

NRK - 45 minutter siden

Advokat tiltala for mishandling av familien

Ein bergensk mann i 50-åra er tiltala for mishandling, psykisk og fysisk vald og truslar av kona og deira barn. Det skal ha føregått i ein periode på 19 år. Vest politidistrikt skriv i tiltalen at «familiens omsorgsbase var prega av utryggleik og frykt for nye krenkingar».

NRK - 30 minutter siden

Chile gjenåpner etterforskningen av Pablo Nerudas død

Chile skal nok en gang forsøke å løse mysteriet rundt nasjonaldikteren Pablo Nerudas død, har en domstol i landet besluttet. Det skriver NTB. Neruda, som fikk nobelprisen i litteratur i 1971, døde tolv dager etter militærkuppet der landets folkevalgte president Salvador Allende ble styrtet og en militærjunta under ledelse av general Augusto Pinochet overtok makten.

NRK - 30 minutter siden

Ferge på Hvaler har gått på grunn

Hvaler-ferga «Ternen» har satt seg fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Ifølge avisen har ferga ligget stille i én time. Det skal være tåket og dårlig sikt i området.

NRK - 2 timer siden

Mistenkelig gjenstand funnet på SAS-fly var tennisballer

Det ble funnet en mistenkelig gjenstand om bord på et SAS-fly på Arlanda flyplass i Sverige tirsdag kveld, melder Expressen. Det ble satt i gang en stor politiaksjon. Flyet ble evakuert, og politiet sperret av området, skriver avisa.

NRK - 1 time siden

To menn siktet for drap etter masseskytingen under Super Bowl-parade i Kansas City

Påtalemyndigheten i USA melder at to menn er siktet for drap etter masseskytingen under Super-Bowl-paraden i Kansas City i Missouri forrige uke. Én kvinne ble drept og 22 personer skadet i angrepet, åtte av dem barn. Fra før er to ungdommer siktet, skriver NTB.

NRK - 2 timer siden

Mistenkelig gjenstand funnet på SAS-fly var ufarlig

Det ble funnet en mistenkelig gjenstand om bord på et SAS-fly på Arlanda flyplass i Sverige tirsdag kveld, melder Expressen. Det ble satt i gang en stor politiaksjon. Flyet ble evakuert, og politiet sperret av området, skriver avisa.

NRK - 1 time siden

To personer siktet for drap etter masseskytingen under Super Bowl-parade i Kansas City

Påtalemyndigheten i USA melder at to personer er siktet for drap etter masseskytingen under Super-Bowl-paraden i Kansas City forrige uke. Én kvinne ble drept og 22 personer skadet i angrepet, åtte av dem barn..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com