NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 00:03

NRK - 30 mar 23 kl. 00:42

Astronomer oppdaget ultramassivt sort hull

Ny teknikk har ført til at astronomer har gjort funn av et ultramassivt sort hull i universet som antas å være et av de største som noen gang har blitt oppdaget, skriver CNN. Et sort hull er et sted i rommet hvor gravitasjonen (tyngdekraften), er så stor at selv ikke lyset slipper ut. Forskerteamet, som har brukt en teknikk kjent som gravitasjonslinser, kaller oppdagelsen «ekstremt spennende». – Dette sorte hullet, som har en masse på rundt 30 milliarder ganger solens masse, er et av de største som noen gang er oppdaget. Den er i øvre grensen for hvor store vi tror svarte hull teoretisk kan være, sier studiens hovedforfatter James Nightingale ved Durham University, ifølge CNN..
Les mer på NRK


Les mer om:
CNN, James Nightingale, Durham University

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Astronomer, oppdaget, ultramassivt, sort, hull
Klartale - 11 apr 23 kl. 15:30

Oppdaget galakser som aldri før er sett

James Webb-teleskopet tar bilder av verdensrommet. I fjor sommer fikk vi se de første bildene. Nå har teleskopet oppdaget noe nytt.

NRK - 22 feb 23 kl. 21:40

Seks nye galakser oppdaget

Det kjente universet har blit større. Astronomer har ved hjelp av James Webb-teleskopet oppdaget seks nye galakser. Det går frem i en artikkel publisert i tidsskriftet Nature.

NRK - 31 jan 23 kl. 23:35

Politiet i Oslo etterlyser to jenter på 12 og 13 år

De to savnede jentene er sist sett på Øvingshotellet i Brenneriveien ca kl 17 på tirsdag. Politiet og foreldrene tror jentene er i Oslo sentrum. Den ene jenta har nesepiercing, langt sort hår og er mugliens iført en lang herrefrakk.

NRK - 23 feb 23 kl. 06:53

Seks galakser funnet med Webb-teleskopet

Astronomer har ved hjelp av Webb-teleskopet funnet det som ser ut til å være seks store galakser som er like gamle som vår egen, men langt mer kompakt. Galaksene kan dateres 540–770 millioner år tilbake i tid etter Big Bang for 13,8 milliarder år siden. På den tiden var universet omtrent 3 prosent av dagens størrelse.

VG - 23 feb 23 kl. 08:11

Seks galakser funnet med Webb-teleskopet

Astronomer har ved hjelp av Webb-teleskopet funnet det som ser ut til å være seks store galakser som er like gamle som vår egen, men langt mer kompakte..

NRK - 25 mar 23 kl. 10:15

Asteroide passerer mellom jorda og månen

En stor asteroide passerer lørdag mellom jorda og månen, noe som skjer omtrent én gang hvert tiende år. Objektet har fått kodenavnet 2023 DZ2 og antas å være mellom 40 og 70 meter bredt. En såpass stor asteroide kunne utslettet en stor by om den hadde truffet jorda.

Dagbladet - 07 nov 23 kl. 11:18

- Nå er det nordlys-bonanza

Uvanlig kraftig nordlys skapte spektakulære scener over flere steder i Norge på søndag. Denne vinteren vil nordlyset komme hyppigere og kraftigere, forteller to norske astronomer..

NRK - 09 mar 23 kl. 21:53

Ulvehybrider oppdaget i Finland

I Finland har Naturresursinstitutet Luke oppdaget to ulvehybride i Raseborg. Det er en blanding av ulv og hund. De to ulvehybridene er ikke lenger i live.

NRK - 22 maj 23 kl. 01:45

380 nye arter oppdaget langs Mekong

380 nye arter er de to siste årene oppdaget i Mekong-regionen, opplyser Verdens naturfond WWF. Mange av de nyoppdagede artene er allerede truet av utryddelse. Én av de nye artene som er oppdaget langs Mekong er blåkampraktøgle.

NRK - 05 jun 23 kl. 11:30

Helsesykepleier oppdaget Visma-feilen

En helsesykepleier oppdaget feilen i Vismas barnevernssystem Familia. Det viser avviksmeldingen Bergen kommune sendte til Datatilsynet, som NRK har fått innsyn i. Feilen i systemet har gjort at varslinger til barnevernet har forsvunnet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 1 time siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 2 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 2 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 2 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 2 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.

NRK - 3 timer siden

Minst tolv døde i gruvekollaps i Venezuela

En gullgruve har rast sammen sørøst i Venezuela, noe som har tatt livet av minst tolv mennesker, ifølge landets myndigheter. Hendelsen skjedde onsdag i delstaten Bolivar, som grenser til Brasil. Gruvearbeiderne ble begravet da et ras gikk i gruva, opplyser myndighetene søndag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com