NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 12:21

NRK - 30 mar 23 kl. 00:42

Astronomer oppdaget ultramassivt sort hull

Ny teknikk har ført til at astronomer har gjort funn av et ultramassivt sort hull i universet som antas å være et av de største som noen gang har blitt oppdaget, skriver CNN. Et sort hull er et sted i rommet hvor gravitasjonen (tyngdekraften), er så stor at selv ikke lyset slipper ut. Forskerteamet, som har brukt en teknikk kjent som gravitasjonslinser, kaller oppdagelsen «ekstremt spennende». – Dette sorte hullet, som har en masse på rundt 30 milliarder ganger solens masse, er et av de største som noen gang er oppdaget. Den er i øvre grensen for hvor store vi tror svarte hull teoretisk kan være, sier studiens hovedforfatter James Nightingale ved Durham University, ifølge CNN..
Les mer på NRK


Les mer om:
CNN, James Nightingale, Durham University

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Astronomer, oppdaget, ultramassivt, sort, hull
Klartale - 11 apr 23 kl. 15:30

Oppdaget galakser som aldri før er sett

James Webb-teleskopet tar bilder av verdensrommet. I fjor sommer fikk vi se de første bildene. Nå har teleskopet oppdaget noe nytt.

NRK - 22 feb 23 kl. 21:40

Seks nye galakser oppdaget

Det kjente universet har blit større. Astronomer har ved hjelp av James Webb-teleskopet oppdaget seks nye galakser. Det går frem i en artikkel publisert i tidsskriftet Nature.

NRK - 31 jan 23 kl. 23:35

Politiet i Oslo etterlyser to jenter på 12 og 13 år

De to savnede jentene er sist sett på Øvingshotellet i Brenneriveien ca kl 17 på tirsdag. Politiet og foreldrene tror jentene er i Oslo sentrum. Den ene jenta har nesepiercing, langt sort hår og er mugliens iført en lang herrefrakk.

Klartale - 07 feb 24 kl. 06:00

En sort januar

Det var ikke sånn året skulle starte.Januar skal være en måned for å starte på nytt. Lage nye rutiner.

NRK - 23 feb 23 kl. 06:53

Seks galakser funnet med Webb-teleskopet

Astronomer har ved hjelp av Webb-teleskopet funnet det som ser ut til å være seks store galakser som er like gamle som vår egen, men langt mer kompakt. Galaksene kan dateres 540–770 millioner år tilbake i tid etter Big Bang for 13,8 milliarder år siden. På den tiden var universet omtrent 3 prosent av dagens størrelse.

VG - 23 feb 23 kl. 08:11

Seks galakser funnet med Webb-teleskopet

Astronomer har ved hjelp av Webb-teleskopet funnet det som ser ut til å være seks store galakser som er like gamle som vår egen, men langt mer kompakte..

NRK - 25 mar 23 kl. 10:15

Asteroide passerer mellom jorda og månen

En stor asteroide passerer lørdag mellom jorda og månen, noe som skjer omtrent én gang hvert tiende år. Objektet har fått kodenavnet 2023 DZ2 og antas å være mellom 40 og 70 meter bredt. En såpass stor asteroide kunne utslettet en stor by om den hadde truffet jorda.

Dagbladet - 07 nov 23 kl. 11:18

- Nå er det nordlys-bonanza

Uvanlig kraftig nordlys skapte spektakulære scener over flere steder i Norge på søndag. Denne vinteren vil nordlyset komme hyppigere og kraftigere, forteller to norske astronomer..

Dagbladet - 20 feb 24 kl. 11:59

Universets lyseste objekt

Astronomer har observert det som anses å være universets lyseste objekt, som er hele 500 000 milliarder ganger sterkere enn sola..

NRK - 09 mar 23 kl. 21:53

Ulvehybrider oppdaget i Finland

I Finland har Naturresursinstitutet Luke oppdaget to ulvehybride i Raseborg. Det er en blanding av ulv og hund. De to ulvehybridene er ikke lenger i live.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Bombegruppen var i Stavanger for å undersøke gjenstand

Politiet fant en liten bombelignende gjenstand på en kjenning av politiet forrige uke. Den har blitt oppbevart av politiet fram til nå, sier operasjonsleder i politiet Olaug Bjørnsen. I dag landa to representanter for bombegruppa i Stavanger for å undersøke gjenstanden.

NRK - 10 minutter siden

Over 10 millioner mennesker fordrevet i Sudan

Siden krigens start i april 2023, har mer enn 10 millioner mennesker blitt drevet fra hjemmetne sine, ifølge den internasjonale organisasjonen for migrason (IOM). Over 20 prosent av befolkningen har blitt fordrevet enten internt eller på tvers av landegrensene..

NRK - 30 minutter siden

Stavanger Aftenblad: Politiet hentet ut bombeliknende gjenstand på SUS

Tirsdag formiddag landet politihelikopteret med to representanter fra bombegruppen på Stavanger Universitetssykehus. Der har de hentet ut en mulig bombelignende gjenstand (IOD), Stavanger Aftenblad. – Det er ingen dramatikk, sier operasjonsleder til avisen.

NRK - 45 minutter siden

Minst 13 drept i angrep på Gaza

Tirsdag er minst 13 personer drept i israelske angrep på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter. IDF skriver selv på Telegram at de fortsetter kampene i Rafah og sentrum av Gaza. Luftforsvaret har angrepet over 40 mål det siste døgnet, sier de..

NRK - 1 time siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 1 time siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 1 time siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 3 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com