NRK > Nyheter

Saturday, 15 June, 02:39

NRK - 30 mar 23 kl. 00:42

Astronomer oppdaget ultramassivt sort hull

Ny teknikk har ført til at astronomer har gjort funn av et ultramassivt sort hull i universet som antas å være et av de største som noen gang har blitt oppdaget, skriver CNN. Et sort hull er et sted i rommet hvor gravitasjonen (tyngdekraften), er så stor at selv ikke lyset slipper ut. Forskerteamet, som har brukt en teknikk kjent som gravitasjonslinser, kaller oppdagelsen «ekstremt spennende». – Dette sorte hullet, som har en masse på rundt 30 milliarder ganger solens masse, er et av de største som noen gang er oppdaget. Den er i øvre grensen for hvor store vi tror svarte hull teoretisk kan være, sier studiens hovedforfatter James Nightingale ved Durham University, ifølge CNN..
Les mer på NRK


Les mer om:
CNN, James Nightingale, Durham University

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Astronomer, oppdaget, ultramassivt, sort, hull
Klartale - 11 apr 23 kl. 15:30

Oppdaget galakser som aldri før er sett

James Webb-teleskopet tar bilder av verdensrommet. I fjor sommer fikk vi se de første bildene. Nå har teleskopet oppdaget noe nytt.

NRK - 22 feb 23 kl. 21:40

Seks nye galakser oppdaget

Det kjente universet har blit større. Astronomer har ved hjelp av James Webb-teleskopet oppdaget seks nye galakser. Det går frem i en artikkel publisert i tidsskriftet Nature.

NRK - 31 jan 23 kl. 23:35

Politiet i Oslo etterlyser to jenter på 12 og 13 år

De to savnede jentene er sist sett på Øvingshotellet i Brenneriveien ca kl 17 på tirsdag. Politiet og foreldrene tror jentene er i Oslo sentrum. Den ene jenta har nesepiercing, langt sort hår og er mugliens iført en lang herrefrakk.

Klartale - 07 feb 24 kl. 06:00

En sort januar

Det var ikke sånn året skulle starte.Januar skal være en måned for å starte på nytt. Lage nye rutiner.

NRK - 23 feb 23 kl. 06:53

Seks galakser funnet med Webb-teleskopet

Astronomer har ved hjelp av Webb-teleskopet funnet det som ser ut til å være seks store galakser som er like gamle som vår egen, men langt mer kompakt. Galaksene kan dateres 540–770 millioner år tilbake i tid etter Big Bang for 13,8 milliarder år siden. På den tiden var universet omtrent 3 prosent av dagens størrelse.

VG - 23 feb 23 kl. 08:11

Seks galakser funnet med Webb-teleskopet

Astronomer har ved hjelp av Webb-teleskopet funnet det som ser ut til å være seks store galakser som er like gamle som vår egen, men langt mer kompakte..

NRK - 25 mar 23 kl. 10:15

Asteroide passerer mellom jorda og månen

En stor asteroide passerer lørdag mellom jorda og månen, noe som skjer omtrent én gang hvert tiende år. Objektet har fått kodenavnet 2023 DZ2 og antas å være mellom 40 og 70 meter bredt. En såpass stor asteroide kunne utslettet en stor by om den hadde truffet jorda.

Dagbladet - 07 nov 23 kl. 11:18

- Nå er det nordlys-bonanza

Uvanlig kraftig nordlys skapte spektakulære scener over flere steder i Norge på søndag. Denne vinteren vil nordlyset komme hyppigere og kraftigere, forteller to norske astronomer..

Dagbladet - 20 feb 24 kl. 11:59

Universets lyseste objekt

Astronomer har observert det som anses å være universets lyseste objekt, som er hele 500 000 milliarder ganger sterkere enn sola..

NRK - 09 mar 23 kl. 21:53

Ulvehybrider oppdaget i Finland

I Finland har Naturresursinstitutet Luke oppdaget to ulvehybride i Raseborg. Det er en blanding av ulv og hund. De to ulvehybridene er ikke lenger i live.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Trafikkulykke ved Kristiansand

Nødetatene har rykket ut etter melding om en trafikkulykke ved Kristiansand natt til lørdag. En bil har kjørt utfor, melder politiet i Agder på X. Meldingen oppdateres..

NRK - 45 minutter siden

To menn reddet opp etter å ha falt i vannet ved Stathelle

Nødetatene har rykket til Stathelle i Bamble i Telemark etter melding om at to personer hadde falt i vannet. To menn ble hjulpet opp på brygga. – Mennene blir undersøkt av ambulansepersonell.

NRK - 2 timer siden

16 år gammel gutt knivstukket på Oslo s

Politi og ambulanse rykket ut til sjøsiden ved Oslo Sentralstasjon etter melding om knivstikking rett før midnatt natt til lørdag. En 16 år gammel gutt skal være kritisk skadd. – Vi rykket ut med et stort antall patruljer, og finner en person som var kritisk skadd.

NRK - 2 timer siden

En person knivstukket på Oslo s

Politi og ambulanse rykket ut til Oslo Sentralstasjon etter melding om knivstikking rundt midnatt natt til lørdag. – En person er sendt til sykehus og beskrives som kritisk skadd, melder Oslo politidistrikt i en oppdatering klokken 00:12 Politiet har pågrepet en person de mistenker står bak knivstikking. Tre andre personer er anholdt.

NRK - 2 timer siden

Politiet: En person knivstukket på Oslo S

Politi og ambulanse rykket ut til Oslo Sentralstasjon etter melding om knivstikking rundt midnatt natt til lørdag. – En person blir behandlet på stedet. Ingen flere fremstår skadet.

NRK - 3 timer siden

Cyril Ramaphosa gjenvalgt som president i Sør-Afrika

Som ventet ble Cyril Ramaphosa gjenvalgt som president i Sør-Afrika etter at ANC fikk på plass en regjeringskoalisjon. For første gang på 30 år har ANC ikke lenger rent flertall i nasjonalforsamlingen. Fredag samlet de folkevalgte seg for første gang siden valget nylig, og en av oppgavene var å velge president.

NRK - 3 timer siden

Ylvis fikk gjev pris: – Veldig stas

Komikerbrødrene Bård og Vegard Ylvisåker er tildelt Leif Justers ærespris, også kjent som Juster-prisen. Prisen deles ut årlig til noen som har gjort eller gjør en stor innsats på en norsk revyscene. Det var programleder og skuespiller Tom Sterri som overrakte prisen til duoen fredag kveld.

NRK - 3 timer siden

Bevæpnet politi tok i bruk pepperspray i Alta

Bevæpnet politi rykket ut etter flere meldinger om en mann som bar på en øks ved Aronnes i Alta fredag kveld. Mannen var da ikke truende mot noen, men fremsto likevel skremmende for noen. Politiet fikk raskt kontroll på vedkommende.

NRK - 3 timer siden

En person kritisk skadd i trafikkulykke

En person blir ansett som kritisk skadd i en trafikkulykke ved Klepp fredag kveld..

NRK - 4 timer siden

Mann i 20-årene knivstukket på Grønland i Oslo

Politiet melder at én person er knivstukket på Grønland i Oslo. Personen er våken og undersøkes av ambulanse. Operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen sier til NRK at dette er en mann i 20-årene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com