Klartale > Nyheter

Sunday, 04 December, 00:25

Klartale - 30 sep 22 kl. 13:15

Asiatiske byer synker

Flere årsaker skyldes at byene synker.Blant annet blir det flere folk. Og flere samler seg rundt de samme stedene. Sammen med endringer på klima blir byene mer sårbare. Det viser en ny studie.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Singapores Nanyang Technological University, Chi Minh, Vietnam, Bangladesh, Ho Chi Minh, Ahmedabad, Jakarta, Myanmars Yangon, FNs, Grønland, Antarktis

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Asiatiske, byer, synker
Klartale - 03 nov 22 kl. 06:30

Hvordan bygger vi en by for framtiden?

Flyvende biler uten sjåfør? Gress på både vegger og tak? Roboter som går rundt som mennesker?

Dagbladet - 23 sep 22 kl. 12:22

Synker raskere

På grunn av rask, ukontrollert urbanisering synker kystbyer i sør- og Sørøst-Asia raskere enn andre byer i liknende situasjon..

Klartale - 01 okt 22 kl. 06:00

Klar for ferie på skinner?

Mange skal nok ut på reise i høstferien. Noen skal bruke bil, og noen fly. Men det er også mulig å bruke tog.

Klartale - 13 jun 22 kl. 12:11

Bitcoin har ikke vært så billig på to år

Nå kan du kjøpe en bitcoin til under 25.000 dollar. Det er rundt 245.

NRK - 12 aug 22 kl. 08:14

Inflasjonen synker i Sverige

Inflasjonen synker uventet mye i Sverige og var i juli på 8,0 prosent, viser tall fra myndighetene. I juni var inflasjonstakten på 8,5 prosent i Sverige, og økonomene ventet at den i juli ville havne på rundt 8,3 prosent. (NTB).

NRK - 15 sep 22 kl. 08:27

Vannet synker etter brudd i ukrainsk demning

Vannstanden i den ukrainske elven Inhulets synker. I går ble elven oversvømt etter at et russisk missilangrep førte til brudd i demningen ved byen Kryvyj Rih. Lederen for den militære administrasjonen i Dnipropetrovsk, Valentin Reznichenko, opplyser til pressen at vannstanden torsdag morgen har falt med 13 centimeter og at den fortsetter å synke.

NRK - 27 sep 22 kl. 00:26

Bolsonaros popularitet synker

Oppslutningen om president Jair Bolsonaro i Brasil synker. En ny meningsmåling fra Ipec viser at bare 29 prosent av de spurte sier seg fornøyd med presidenten. 47 prosent sier seg misfornøyd, melder Reuters.

NRK - 31 maj 22 kl. 20:59

Flere gjengskytinger i svenske småbyer

Antall gjengskytinger og drap med skytevåpen i små og middels store byer i Sverige har økt kraftig de siste årene. Det skriver SVT. Gjengskytinger har tradisjonelt vært et storbyfenomen i byer som Stockholm, Göteborg og Malmö.

NRK - 11 jun 22 kl. 10:30

Russere i Norge demonstrerer mot krigen

Russere i fire norske byer demonstrerer søndag mot krigen i Ukraina. På Russlands nasjonaldag søndag skal russere over hele verden demonstrere mot landets krigføring i Ukraina. I Norge arrangeres demonstrasjoner i fire byer.

NRK - 16 jun 22 kl. 07:08

Ukraina: Russland angriper flere byer

Ukrainske myndigheter sier Russland angriper Bakhmut og en rekke andre byer mens de også fortsetter angrepet på Sievjerodonetsk. Den ukrainske generalstaben sier ifølge ukrainsk Interfax torsdag morgen at angrepene i Luhansk og Donetsk fortsetter. – I Donetsk-regionen kjemper fienden ved frontlinjen.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 18 timer siden

Restauranter skriker etter folk til å jobbe

– Få elever begynner på restaurant- og matfag, og mange slutter. Bransjen sliter med å skaffe folk. Det skrev avisa Nationen i en leder.

Klartale - 19 timer siden

Dag 3: Julemarked

3. desember.For mange er det en nødvendighet å få dratt på julemarked før jul.

Klartale - Igår: 16:00

Hvordan gikk egentlig Black Week?

Årets julegavehandel er fullt i gang. Forrige uke var det en stor handledag på Black Friday. Mange butikker kjørte Black Week hele uka.

Klartale - Igår: 13:29

Det ble satt 58 varmerekorder i november

Målinger av temperaturer i Norge startet i 1900. Årets november er den tiende varmeste siden det. Det har vært en varm måned i mesteparten av landet, men unntak av Troms.

Klartale - Igår: 13:05

Vil ta vare på informasjonen du legger ut på nett

Justis- og beredskaps-minister Emilie Enger Mehl holder pressekonferanse fredag. Hun skal snakke om Politiets sikkerhets-tjeneste (PST). Hedvig Moe er også tilstede.

Klartale - Igår: 12:03

Undersøker hvorfor bro kollapset

15. august raste Tretten bru i Øyer kommune. Statens havarikommisjon har sjekket hvordan det skjedde.

Klartale - Igår: 11:00

Er kritikken mot Qatar rasistisk?

Lise Klaveness Norges er president i Norges Fotball-forbund (NFF). Klaveness og NFF har fått meldinger fra norske minoritets-ungdommer. Det fortalte Klaveness i et intervju med nyhetsbyrået NTB forrige uke.

Klartale - Igår: 10:49

Silo har eksplodert

– Nødetatene på vei til Tretjerndalsveien etter at en silo har eksplodert. Personskader kjent, men ukjent skadegrad, skriver Øst politidistrikt på Twitter.– Vi ble ringt klokken 10.

Klartale - Igår: 10:40

Ber om fengsel for kvinne etter hundeangrep

Det har pågått en rettssak mot en kvinne etter at hunden hennes drepte et barn. Kvinnen var farmoren til barnet på ett og et halvt år. Aktor ber om at kvinnen dømmes til seks måneder i fengsel.

Klartale - Igår: 09:55

Slik har andre uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com