NRK > Nyheter

Thursday, 06 October, 13:34

NRK - 23 sep 22 kl. 05:34

Asiatisk børsfall fortsetter

Børsfallet i Asia fortsetter også fredag, dagen etter at flere sentralbanker satt opp styringsrentene. Hang Seng-indeksen i Hongkong falt 0,51 prosent av markedet åpnet fredag ​​morgen. Hovedindeksene på de to kinesiske fastlandsbørsene i Shanghai og Shenzhen startet også med en liten nedgang. I Shanghai var indeksen ned 0,07 prosent i morgentimene. På Shenzhen-børsen var det knapt målbar nedgang.
Les mer på NRK


Les mer om:
Asia, Seng, Hongkong, Shanghai, Shenzhen, Japan, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Asiatisk, børsfall, fortsetter
NRK - 03 sep 22 kl. 13:24

Lærer dømt for vold mot elev som ropte «ching chong»

En lærer på Haugalandet er dømt for kroppskrenkelse mot en elleve år gammel elev, etter at han reagerte på et rasistisk utrop. Hendelsen fant sted på en skole på Haugalandet i mars, da en elleve år gammel gutt på et tidspunkt ropte «ching chong». Nå er læreren dømt for kroppskrenkelse og å betale en bot på 8.

E24 - 12 jun 22 kl. 20:28

SSB ser risiko for børsfall ved renteoppgang: – Lite trolig at Fed kommer til unnsetning

SSB-forsker ser en reell fare for at USAs sentralbank kjører landet inn i resesjon med kraftig renteoppgang. Det vil kunne føre til børsfall, både ute og her hjemme..

NRK - 13 jun 22 kl. 07:23

Børsnedgang i Asia

Handelen på Tokyo-børsen startet uken med en bratt nedtur drevet av frykten for global inflasjon som følge av inflasjonstallene fra USA før helgen. Nikkei-indeksen var ned 3,1 prosent da det sto igjen en drøy time med handel mandag. Den bredere Topix-indeksen hadde da svekket seg med 2,3 prosent.

NRK - 16 maj 22 kl. 03:31

Kirkegjengere overmannet bevæpnet mann

En mann som begynte å skyte inne i en kirke i Orange County i Sør-California søndag, ble overmannet av kirkegjengere. Politiet kaller inngripenen heltemodig. En mann ble skutt og drept, og fire andre ble kritisk skadd i skyteepisoden i Geneva presbyterianske kirke i byen Laguna Woods, opplyser sheriffen i Orange County.

NRK - 31 maj 22 kl. 23:49

K-pop-gruppen BTS møter USAs president Joe Biden

Den koreanske popgruppen BTS møter USAs president Joe Biden. Det er planlagt at de skal diskutere hatkriminalitet og rasisme mot asiater med presidenten. Rasisme mot mennesker av asiatisk opphav har eskalert etter koronaviruset, hvor blant annet noen amerikanske politikere har oppfordret amerikanere til å gi Kina skylden for pandemien, skriver Reuters.

NRK - 18 aug 22 kl. 10:35

Høyrisiko-krabbe funnet i Norge

Det er gjort funn av asiatisk strandkrabbe, som kan påvirke lokale arter og økosystem negativt i Lindesnes i Agder, melder Havforskningsinstituttet. Den asiatiske strandkrabben har aldri blitt registrert i Norge tidligere. Arten er vurdert til å ha svært høy risiko for invasjon, fordi den har stor formeringsevne..

NRK - 19 sep 22 kl. 09:44

Oslo Børs åpnet med markant fall

Etter om lag halvtimes handel hadde hovedindeksen på Oslo Børs falt 2,10 prosent mandag. De fleste omsatte aksjene viste rødt fra start. Dermed fortsetter nedgangen fra forrige uke på Oslo Børs.

E24 - 23 sep 22 kl. 06:47

Nok en dag med børsfall i Asia – kraftig ned i Australia

Økende renter og frykt for resesjon fortsetter å tynge markedene. Sydney-børsen faller over 2 prosent..

NRK - 16 jun 22 kl. 07:08

Ukraina: Russland angriper flere byer

Ukrainske myndigheter sier Russland angriper Bakhmut og en rekke andre byer mens de også fortsetter angrepet på Sievjerodonetsk. Den ukrainske generalstaben sier ifølge ukrainsk Interfax torsdag morgen at angrepene i Luhansk og Donetsk fortsetter. – I Donetsk-regionen kjemper fienden ved frontlinjen.

NRK - 25 jun 22 kl. 11:55

Tons of Rock fortsetter som planlagt

Etter anbefaling fra politiet fortsetter rockefestivalen Tons of Rock på Ekeberg i Oslo som planlagt lørdag etter nattens masseskyting. – Sikkerhet og beredskap er ivaretatt slik at publikum, frivillige, ansatte og artister skal føle seg trygge, opplyser arrangøren på Facebook. To personer er drept, ti er alvorlig skadd, og elleve er lettere skadd etter masseskytingen i Oslo sentrum.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Annie Ernaux vinnar Nobelprisen i litteratur

Den franske forfattaren Annie Ernaux vinnar nobelprisen i litteratur. – Det er ein stor ære og ansvar, seier ho ifølgje AFP. Ho er fødd 1.

NRK - 15 minutter siden

180 millioner mindre til barnevernet

Regjeringen foreslår budsjettnedgang på 180 millioner kroner til Barnevernet. SOS-barnebyer sier at budsjettet er langt unna å finansiere barnevernsreformen. – Dette budsjettet føyer seg inn i rekken av budsjettforslag som ikke er i nærheten av å løse de grunnleggende utfordringene i den norske barnevernstjenesten, sier generalsekretær Sissel Aarak i SOS-barnebyer.

NRK - 15 minutter siden

Sør-Korea svarer på kampfly fra nord nær grenselinjen

Sørkoreanske myndigheter hevder at tolv fly fra Nord-Korea torsdag fløy tett opp til grensen mellom de to landene. Sør-Korea svarte med å sende 30 fly i lufta. Sørkoreanske militærmyndigheter sier at åtte kampfly og fire bombefly fløy i formasjon, og at de nordkoreanske flyene trolig var med i en øvelse som trente på å skyte fra fly mot mål på bakken.

NRK - 15 minutter siden

Gunstigare å vere i fagforeining

Regjeringa aukar fagforeiningsfrådraget slik at det blir skattemessig meir gunstig å vere medlem i fagforeiningar. I år kan ein trekke frå 5800 kroner av utgiftene til medlemskap før skatten blir utrekna. Frå neste år aukar dette frådraget til 7700 kroner..

NRK - 30 minutter siden

Annie Ernaux vinner Nobelprisen i litteratur

Den franske forfatteren Annie Ernaux vinner årets nobelpris i litteratur. Ho er fødd 1. september 1940 i byen Lillebonne i Frankrike.

NRK - 45 minutter siden

En person siktet for trussel mot Hurtigruten

Trøndelag politidistrikt har overtatt etterforskningen etter trusselen mot hurtigruta MS Nordnorge. En person, bosatt i Trøndelag, er nå siktet i saken for å ha fremsatt en uspesifisert trussel mot MS Nordnorge via telefon. Denne personen er siktet av Trøndelag politidistrikt i flere lignende saker den siste tiden.

NRK - 1 time siden

Svensk politi: Mistanken om sabotasje er styrket

Åstedsundersøkelsen ved gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 er nå fullført. Etterforskningen har styrket mistankene om grov sabotasje, skriver svensk sikkerhetspolti i en pressemelding. Det har vært eksplosjoner ved Nord Stream 1 og 2 i svensk økonomisk sone, som har forårsaket omfattende skader på gassrørledningene, står det videre..

NRK - 1 time siden

Russland: Vi vil aldri tillate atomkrig

Russlands utenriksdepartement sier at de forplikter seg til prinsippet om å aldri tillate en atomkrig, skriver Reuters..

NRK - 1 time siden

Analyse: Tusen ganger høyere metannivå i Østersjøen enn normalt etter gasslekkasjene

Det er tusen ganger høyere metannivå enn normalt i området rundt gasslekkasjene fra Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen, ifølge svenske forskere. Det viser resultaterer fra forskningsfartøyet Skagerack, som har gjennomført analysen noen nautiske mil fra lekkasjene, skriver Sveriges Radio. Ifølge vitenskapelig leder om bord, Katarina Abrahamsson, kan de høye metankonsentrasjonene påvirke havets plankton, men det er behov for flere analyser for å bekrefte dette.

NRK - 1 time siden

ABE-reformen borte

Avbyråkratiserings- og effektiviseringsreforma, som vart innført av tidlegare statsminister Erna Solberg, er ikkje lenger omtalt i budsjettdokumenta. Reforma gjekk ut på å krevje at offentleg sektor skulle vise omstillingsevne og -vilje. I budsjetta frå statsminister Solbergs regjeringar medførte den at offentlege verksemder måtte spare inn mellom 0,5 og 0,8 prosent på driftspostane årleg.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com