NRK > Nyheter

Saturday, 26 November, 23:57

NRK - 14 sep 22 kl. 16:12

Armenia oppgir at landet har mistet 105 soldater

Armenia opplyser at 105 av landets soldater er drept i sammenstøt ved grensen til Aserbajdsjan. Tidligere har landet oppgitt å ha mistet rundt 50 soldater. – For øyeblikket har vi informasjon om at 105 av våre soldater er døde, sa statsminister Nikol Pasjinian til nasjonalforsamlingen onsdag. Aserbajdsjan har sagt at 100 armenske soldater er drept og tilbudt seg å levere de døde soldatene tilbake til Armenia. Aserbajdsjan opplyser at minst 49 av landets soldater er drept i kampene, som er de verste mellom de to landene siden krigen i 2020.
Les mer på NRK


Les mer om:
Aserbajdsjan, Nikol Pasjinian, Armenia, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Armenia, oppgirat , landethar , mistet, 105, soldater
Klartale - 13 sep 22 kl. 10:29

Soldater drept på grensa mellom Armenia og Aserbajdsjan

Minst 49 soldater skal ha blitt drept natt til tirsdag. Da var det sammenstøt på grensa mellom Armenia og Aserbajdsjan.Aserbajdsjan skal ha bombet Armenia med artilleri og skytevåpen, hevder Armenias forsvarsdepartement.

Klartale - 15 sep 22 kl. 08:58

Armenia sier de har inngått avtale om våpenhvile

Det har vært sammenstøt på grensa mellom Armenia og Aserbajdsjan. Det har kostet minst 155 liv. Landene har gitt hverandre skylda for sammenstøtene.

NRK - 13 sep 22 kl. 09:34

Hevder minst 49 er drept i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan

Minst 49 armenske soldater er drept i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, hevder statsministeren i landet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Tirsdag morgen ble forsvarsministrene i Russland og Armenia enige om å stabilisere situasjonen på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, melder nyhetsbyrået Reuters. Flere soldater på begge sider er drept i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan natt til tirsdag.

NRK - 13 sep 22 kl. 08:47

Sammenstøt mellom Armenia og Aserbajdsjan - enige om å stabilisere situasjonen

Tirsdag morgen ble forsvarsministrene i Russland og Armenia enige om å stabilisere situasjonen på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, melder nyhetsbyrået Reuters. Flere aserbajdsjanske soldater skal ha mistet livet i sammenstøt på grensen. De to landene anklager hverandre for angrep.

NRK - 18 sep 22 kl. 11:37

Pelosi fordømmer Aserbajdsjans angrep på Armenia

USAs kongressleder Nancy Pelosi har fordømt angrepene mot Armenia ved grensen til Aserbajdsjan. Hun kaller angrepene for ulovlige fra Aserbajdjsans side. – Dette er ulovlige og dødelige angrep av Aserbajdsjan på armensk territorium.

NRK - 23 maj 22 kl. 09:31

Armenia og Aserbajdsjan enige om forhandlinger

Lederne for erkefiendene Armenia og Aserbajdsjan er i Brussel blitt enige om nye forhandlinger om den omstridte enklaven Nagorno-Karabakh. Nagorno-Karabakh, en region med et flertall av armenske kristne under kontroll av Armenia midt i det muslimske Aserbajdsjan, har vært åsted for mange tiår med konflikt, inkludert to kriger. Den siste seks uker lange krigen i 2020 kostet over 6.

NRK - 14 sep 22 kl. 12:06

Nye sammenstøt mellom Armenia og Aserbajdsjan

Nye sammenstøt mellom Armenia og Aserbajdsjan onsdag setter våpenhvilen russerne meglet fram, i fare. Russland kunngjorde tirsdag at de hadde framforhandlet en våpenhvile etter kraftige sammenstøt natten før. De kostet minst 100 soldater livet, både armenske og aserbajdsjanske.

NRK - 11 okt 22 kl. 09:09

Utenriksministeren besøker Georgia og Armenia

Utenriksminister Anniken Huitfeldt besøker Georgia og Armenia fra 16.-19. oktober.

NRK - 13 sep 22 kl. 01:16

Sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan

Flere aserbajdsjanske soldater skal ha mistet livet i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan. De to landene anklager hverandre for angrep. – Ved midnatt tirsdag igangsatte Aserbajdsjan intensive bombardementer med artilleri og skytevåpen med høy kaliber mot armenske militærstillinger i retning byene Goris, Sotk og Jermuk, melder Armenias forsvarsdepartement i en uttalelse.

NRK - 10 nov 22 kl. 12:54

Armenia foreslår demilitariserte grenseområder

Armenia foreslår at både grensen mot erkefienden Aserbajdsjan og grensen rundt den omstridte regionen Nagorno-Karabakh blir demilitarisert. De to landene har kjempet to kriger – i 1999 og 2020 – om den armenskbefolkede enklaven som folkerettslig er en del av Aserbajdsjan. Over 280 mennesker mistet livet da konflikten førte til nye grensesammenstøt i september.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Ti boliger evakuert på grunn av brann i Ålesund

Nødetatene har rykket ut til Skarbøvika ved Olsfjellet ved nedkjøringen til Atlanterhavsparken i Ålesund etter melding om Lyngbrann. – Til boliger har blitt evakuert, opplyser politiet i Møre og Romsdal til NRK..

NRK - 45 minutter siden

Bilbrann i Oslo slukket

Bilen som brant i Nydalen i Oslo lørdag kveld er slukket, opplyser politiet i Oslo. Årsak til brannen er ikke kjent. Det er ikke meldt om skadde i forbindelse med brannen..

NRK - 45 minutter siden

Aurora vant årets P3-pris

Aurora vant årets P3-pris.

NRK - 1 time siden

Samlet inn 150 millioner dollar til eksport av ukrainsk korn til land i nød

– Rundt 150 millioner dollar ble samlet inn under et toppmøte om matsikkerhet under initiativet «Grain from Ukraine», fortalte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under en pressebrifing i Kyiv lørdag. Over 20 land viste sin støtte til initiativet, som vil eksportere matvarer til land i Afrika. Ifølge Zelenskyj planlegger Ukraina å sende minst 60 skip fra havner i Ukraina til land som er mest berørt av matkrisen, skriver CNN..

NRK - 1 time siden

Bil i brann i Oslo

Nødetatene er på vei til brann i en bil i Nydalen i Oslo. Bilen skal være overtent, melder politiet i Oslo på Twitter lørdag kveld. Det er trolig ikke spredningsfare til andre biler eller bygg, legger politiet til..

NRK - 1 time siden

To priser til Karpe i P3 Gull

Karpe ble kåret til årets artist og og årets låt med melodien «paf.no» under NRKs prisutdeling P3 Gull..

NRK - 1 time siden

Kontroll på brannen i Åfjord

– Brann har kontroll på slik brannen står seg nå, men alt er avhengig av at vinden ikke snur og blir kraftigere, skriver operasjonsleder Anne Birgitte Arras ved Trøndelag politidistrikt en pressemelding lørdag kveld. Politiet har evakuert 17 hytter og hus og 27 personer. Flere husstander har i tillegg evakuert seg selv.

NRK - 2 timer siden

Messi-magi sikret viktig Argentina-seier

Argentina var under hardt press, men Lionel Messi og Enzo Fernandez sørget for en meget viktig seier over Mexico da de vant 2-0. – De hadde et massivt press. Måten de responderte på er et mesterlag verdig, sier NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg etter kampen.

NRK - 2 timer siden

Mot Kilde-seier i sesongåpningen - briljerte i Lake Louise

Aleksander Aamodt Kilde ligger an til å vinne utforrennet i canadiske Lake Louise. – Fantastisk! Han kommer i mål et sekund foran Dressen som vant her i 2019.

NRK - 2 timer siden

Venezuela: – Dette er eit stort gjennombrot

Noreg har spelt ei sentral rolle i forhandlingane som no gjer at sanksjonane mot Venezuela blir letta. – Dette er eit stort gjennombrot. Det som skjedde rett etter at vi var ferdige her i Mexico var at amerikanarane letta på sanksjonar.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com