NRK > Nyheter

Thursday, 25 July, 15:55

NRK - 10 jul 24 kl. 10:44

Armenia og Aserbajdsjan på meklingsmøte i USA

Utenriksminstrene fra Armenia og Aserbajdsjan skal møtes i Washington D.C onsdag for en ny runde med fredsforhandlinger, skriver AFP som siterer det armenske utenriksdepartementet. Landene har kjempet i lang tid over kontrollen over Aserbadsjsjans utbryterregion Nagorno-Karabakh, som i hovedsak har hatt armenske innbyggere. Høsten 2023 tok Aserbajdsjan tilbake kontrollen, noe som drev mer enn 100.000 mennesker på flukt..
Les mer på NRK


Les mer om:
Armenia, Aserbajdsjan, Washington, AFP, Aserbadsjsjans, Nagorno-Karabakh, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Armeniaog , Aserbajdsjan, meklingsmøtei , USA
NRK - 24 maj 24 kl. 08:42

Tass: Aserbajdsjan tar kontroll over fire landsbyer på grensen mot Armenia

Aserbajdsjan har tatt kontroll over fire landsbyer på grensen mot Armenia, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Tass og det aserbajdsjanske nyhetsbyrået APA. Overtakelsen er del av en avtale mellom de to landene. I april gikk Armenia med på å overføre fire ubebodde landsbyer til Aserbajdsjan.

NRK - 18 mar 24 kl. 11:28

Aserbajdsjan sier fred med Armenia er «nærmere enn noensinne»

Presidenten i Aserbajdsjan sier at fred med nabolandet Armenia er nærmere enn noensinne. Uttalelsen falt etter et møte med Nato-sjef Jens Stoltenberg. President Ilham Alijev hadde samtaler Stoltenberg i Baku søndag.

NRK - 23 apr 24 kl. 13:46

Lagar ny grense mellom Aserbajdsjan og Armenia

Arbeidet med å få på plass ei ny landegrense mellom nabolanda Aserbajdsjan og Armenia har starta. Det melder Amernias statsminister Nikol Pasjinjan. Førre veke gjekk Armenia med på å gi Aserbajdsjan kontrollen over fire landsbyar like ved grensa.

NRK - 13 feb 24 kl. 07:48

Armenia hevder to soldater ble drept av aserbajdsjanske styrker

Armenia og Aserbajdsjan anklager hverandre for å ha åpnet ild over grensen. Ifølge armenske myndigheter er to av deres soldater drept. Hendelsen fant sted i Siunik-regionen i sør.

NRK - 13 feb 24 kl. 07:48

Armenia hevder fire soldater ble drept av aserbajdsjanske styrker

Armenia og Aserbajdsjan anklager hverandre for å ha åpnet ild over grensen. Ifølge armenske myndigheter er fire av deres soldater drept. Hendelsen fant sted i Siunik-regionen i sør.

NRK - 26 feb 24 kl. 15:08

Aserbajdsjan vil gjenoppta fredsforhandlinger med Armenia

På mandag kunngjorde Aserbajdsjan at samtaler om en fredsavtale med nabolandet Armenia vil gjenopptas snart. – Ansikt til ansikt-samtaler angående fredsavtalen er planlagt å bli holdt med den armenske delegasjonen i de kommende dagene, sa utenriksminister Jeyhun Bayramov til reportere i Baku, som siteres av pakistanske Globale Village Space. Bayramov uttrykte at arbeidet med et utkast fortsatte til tross for en pause, og sa at president Ilham Alijev og den armenske statsministeren Nikol Pasjinjan besluttet å gjenoppta fredsprosessen.

NRK - 27 maj 24 kl. 09:48

Flere hundre demonstranter pågrepet i Armenia

226 personer i Armenia som protesterte mot regjeringen, er pågrepet, ifølge armensk politi. Tidligere mandag meldte det russiske nyhetsbyrået Tass om demonstranter som sperret gater i hovedstaden Jerevan. Siden forrige måned har det vært protester i Armenia med krav om at statsminister Nikol Pasjinjan må gå av.

VG - 15 feb 24 kl. 11:13

Aserbajdsjan planlegger ny krig, hevder Armenia

Aserbajdsjan planlegger en fullskala krig mot Armenia, mener sistnevntes statsminister Nikol Pasjinjan..

NRK - 19 apr 24 kl. 16:40

Armenia gir områder til Aserbajdsjan

Armenia har sagt ja til å returnere fire strategiske landsbyer til Aserbajdsjan, ifølge Aserbajdsjans utenriksdepartement, melder Reuters. Områdene har vært okkupert siden tidlig 1990-tallet..

NRK - 09 mar 24 kl. 10:48

Armenia vurdere å søke EU-medlemskap

Armenia vurdere å søke medlemskap i EU i et forsøk på å knytte tettere bånd til Vesten i møte med økt spenning med Russland, sier landets utenriksminister – Det diskuteres mange nye muligheter i Armenia for tiden, og det er ingen hemmelighet hvis jeg sier at det inkluderer medlemskap i EU, sier utenriksminister Ararat Mirzoyan i et intervju med den tyrkiske TV-stasjon TRT World. (NTB).

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

21 personer døde i hetebølge i Marokko

21 personer skal ha dødd det siste døgnet som følge av hetebølge i den marokkanske byen Beni Mallal, det skriver AFP som viser til landets helsemyndigheter. Fra mandag til onsdag skal det ha vært varmt i Marokko. Temperaturene skal ha nådd 48 grader på det varmeste flere steder i landet, ifølge det meteorologiske departementet i landet..

NRK - 30 minutter siden

Kunstsilo på Times best-liste

Museet Kunstsilo i Kristiansand har havnet på magasinet Times liste over de 100 beste stedene å besøke i verden. Kunstsilo som blant annet inneholder samlingen til oljefondsjef Nicolay Tangen, har fått mye oppmerksomhet etter at det ble åpnet i mai..

NRK - 30 minutter siden

20 personer døde i hetebølge i Marokko

Marokkanske myndigheter melder om 20 døde det siste døgnet som føgle av hetebølge, skriver AFP..

NRK - 1 time siden

Salmonellautbrudd i Sverige

Egg fra frittgående høner blir tilbakekalt etter at en produsent oppdaget salmonella i en låve, skriver SVT. Den svenske eggleverandøren Kronägg tilbakekaller derfor egg som følge av salmonellafunnet. Leverandøren skriver at produktene er solgt i begrenset omfang i flere butikker.

NRK - 45 minutter siden

Trump ber om en rask slutt på krigen i Gaza

Torsdag tok presidentkandidat Donald Trump til orde for en rask slutt på krigen med Hamas og løslatelse av gislene i Gaza i et intervju med Fox News. Fredag skal Israels statsminister Benjamin Netanyahu til Florida for å besøke Trump på hans eiendom Mar-a-Lago. I tillegg kritiserte Trump demonstrantene som møtte opp ved Capitol Hill for å protestere mot Israels krigføring i Gaza og Netanyahus invitasjon til Kongressen onsdag.

NRK - 1 time siden

Tre til sjukehus etter trafikkuhell – full stans i trafikk i Sandnes

Ei trafikkulukke i Sandnes på fylkesveg 444 fører til at trafikken står i begge retningar. Naudetatane er på staden. Det er to bilar involvert med til saman tre personar.

NRK - 1 time siden

Tyfonen Gaemi: Øker beredskapsnivå i Kina

Den kinesiske byen Fuzhou har økt beredskapsnivået til nivå 1 - det høyeste mulige, melder Reuters. Den tropiske stormen «Gaemi» er ventet å treffe østlige Kina torsdag. Lokale myndigheter har uttalt at de jobber med å styrke varsling og koordinering med andre avdelinger, og veilede lokale transportmyndigheter om tyfonforebygging og respons, skriver de på egne nettsider..

NRK - 1 time siden

Iran fordømmer USA for Netanyahu-besøk

– Den kriminelle statsministeren til et falskt regime blir omfavnet av sine støttespillere etter ni måneder med folkemord og barnedrap, skriver Nasser Kanaani, en talsmann for Irans utenriksdepartement, på X. Uttalelsen kommer kun én dag etter at Netanyahu tok til orde i Kongressen for å skape en ny sikkerhetsallianse i Midtøsten for å «bekjempe den iranske trusselen». – I Midtøsten truer Irans terror USA, Israel og våre arabiske venner.

NRK - 1 time siden

Haier i Brasil tester positivt for kokain

13 haier utenfor kysten av storbyen Rio de Janeiro i Brasil ble testet mellom september 2021 og august 2023. I samtlige ble det funnet kokain i musklene og leveren, viser en ny studie utført av Oswaldo Cruz-stiftelsen. Det er ikke helt sikkert hvordan haiene har fått kokainen i seg, men studien viser til at stoffet kan havne i sjøen og skape forurensning som følge av utilstrekkelige kloakkrenseanlegg og utslipp fra ulovlige raffinerier som fremstiller stoffet.

NRK - 1 time siden

Alvorlig trafikkulykke i Sandnes

Politiet melder om en alvorlig trafikkulykke i Sandes. Det skal ha vært to personer i bilen, en er ikke ved bevissthet. En bil skal ha krasjet hardt, skriver de.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com