NRK > Nyheter

Sunday, 10 December, 23:54

NRK - 27 sep 23 kl. 13:26

Armenia: En tredel av befolkningen har forlatt Nagorno-Karabakh

Over en tredel av befolkningen i Nagorno-Karabakh har forlatt regionen i etterkant av Aserbajdsjans militære inngripen i forrige uke, ifølge Armenia. Armenske myndigheter opplyser at 42.500 fordrevne har ankommet landet siden Aserbajdsjan opphevet veisperringen rundt regionen søndag. Ytterligere 5000 skal være på vei, opplyser myndighetene videre. Det utgjør en tredel av regionens befolkning på rundt 120.
Les mer på NRK


Les mer om:
Nagorno-Karabakh, Aserbajdsjans, Armenia, Aserbajdsjan, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: ArmeniaEn , tredelav , befolkningenhar , forlatt, Nagorno-Karabakh
NRK - 25 sep 23 kl. 16:07

Russland mener Armenia ødelegger bånd mellom dem

Russland advarer Armenias statsminister Nikol Pasjinjan om at han begår en stor tabbe ved å forsøke å fri seg fra russiske bånd. Armenias statsminister har bare seg selv å takke for situasjonen i Nagorno-Karabakh, ifølge Russland. De hevder han har blitt lurt av falske lovnader fra Vesten.

NRK - 29 jun 23 kl. 21:38

Nye samtaler mellom Aserbajdsjan og Armenia

Det er gjennomført nye samtaler mellom Aserbajdsjan og Armenia. Delegasjoner fra begge landene møttes i Washington. USAs utenriksminister Antony Blinken sier at kreves «hardt arbeid» for å få på plass en enighet om å ende to tiår-lange konflikten.

NRK - 03 okt 23 kl. 19:21

Reuters: Frankrikes utenriksminister på plass i Armenia

På plass i Armenia ble Frankrikes utenriksminister Catherine Colonna mottatt av statsminister Nikol Pasjinjan. Den franske statsråden skal her møte med de armenske flyktningene fra enklaven Nagorno-Karabakh. I tillegg har de to landene inngått en kontrakt som sikrer fremtidig, fransk våpenleveranse til staten i Sør-Kaukasus, rapporterer Reuters.

NRK - 07 dec 23 kl. 19:24

Armenia og Aserbajdsjan kan nærme seg fredsavtale

Armenia og Aserbajdsjan er enige om å normalisere forbindelsene og utveksle krigsfanger sier de to landene torsdag. I en felles uttalelse torsdag kveld sier de to nabolandene at de er enige om konkrete skritt for å bygge tillit og bekrefter at de har til hensikt å signere en fredsavtale. Representanter for de to landene har den siste tiden sittet i fredsforhandlinger etter at Aserbajdsjan tidligere i år inntok den armenske enklaven Nagorno-Karabakh.

NRK - 16 jul 23 kl. 02:40

Nye fredssamtaler mellom Armenia og Aserbajdsjan

Aserbajdsjan og Armenia har gjennomført en ny runde med fredssamtaler med EU som mekler. Samtalene fant sted lørdag etter at spenningsnivået mellom de to landene steg på nytt etter at Aserbajdsjan midlertidig stengte Lachin-korridoren, den eneste landforbindelsen mellom Armenia og utbryterregionen Nagorno-Karabakh. (NTB).

NRK - 03 sep 23 kl. 15:51

Armenias statsminister: Feil å stole på Russland

Armenias statsminister Nikol Pasjinian sier det var en strategisk feil å stole på at Russland skulle garantere for landets sikkerhet. I et intervju med den italienske avisa La Repubblica søndag anklager Pasjinian Russland for ikke å gi Armenia tilstrekkelig beskyttelse mot aggresjon fra Aserbajdsjan i konflikten om Nagorno-Karabakh. Russland har en forsvarsavtale med Armenia og en militærbase i landet og stiller med fredsstyrker i forbindelse med en våpenhvile med Aserbajdsjan.

NRK - 07 sep 23 kl. 12:06

Russland: militærøvelsen i Armenia vil skade stabiliteten

Russiske myndigheter kritiserer den planlagte militærøvelsen mellom Armenia og USA, og sier den vil skade stabiliteten i regionen. Øvelsen skal holdes i Armenia. Det skriver AFP.

NRK - 19 sep 23 kl. 15:09

USAs Blinken har diskutert Karabakh-konflikten med Armenia

USAs utenriksminister Antony Blinken har vært i samtaler med Armenia om eskaleringen av konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan, melder Reuters..

NRK - 21 sep 23 kl. 17:19

Armenia førebur seg på flyktningstraum

Armenia sin statsminister Nikol Pashinyan seier torsdag at han ikkje ser ei umiddelbar fare for sivilbefolkninga i Nagorno-Karabakh. Dersom det er behov er hovudstaden Jerevan likevel budd på å ta i mot 40.000 familiar, melder AFP.

Klartale - 27 sep 23 kl. 11:15

Armenere flykter fra området

Styrker fra Aserbajdsjan og Armenia kjemper mot hverandre. Begge landene vil ha kontroll over området Nagorno-Karabakh. Området er egentlig en del av Aserbajdsjan og er på størrelse med Østfold fylke.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 1 time siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 1 time siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 2 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 2 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 2 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.

NRK - 3 timer siden

Minst tolv døde i gruvekollaps i Venezuela

En gullgruve har rast sammen sørøst i Venezuela, noe som har tatt livet av minst tolv mennesker, ifølge landets myndigheter. Hendelsen skjedde onsdag i delstaten Bolivar, som grenser til Brasil. Gruvearbeiderne ble begravet da et ras gikk i gruva, opplyser myndighetene søndag.

NRK - 3 timer siden

Hus overtent i Valldal på Sunnmøre

Et hus skal være overtent i Valldal i Fjord kommune på Sunnmøre. Det skriver politiet i Møre og Romsdal på X. Det skal være en mann som bor i huset.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com