VG > Nyheter

Monday, 05 December, 11:51

VG - 24 sep 22 kl. 18:13

Arizona vil gjeninnføre abortforbud fra 1864

Arizona kan håndheve et nær totalforbud mot abort som ikke har vært brukt på 50 år, slår en amerikansk dommer fast. Delstatens justisminister jubler, mens demonstrantene fortviler..
Les mer på VG


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Arizona, vil, gjeninnføre, abortforbudfra , 1864
NRK - 24 sep 22 kl. 17:04

Arizona vil gjeninnføre abort-forbud fra 1864

Arizona kan håndheve et nær totalforbud mot abort som ikke har vært brukt på 50 år, slår en amerikansk dommer fast. Delstatens justisminister jubler. Det hvite hus omtaler rettskjennelsen i Arizona som «katastrofal, farlig og uakseptabel».

NRK - 13 nov 22 kl. 06:30

Mark Kelly ber folk i Arizona gi opp gamle konspirasjonsteorier

Nylig gjenvalgt senator Mark Kelly ber Arizonas befolkning stå sammen og gi opp gårsdagens konspirasjonsteorier. Arizona sto sentralt i ekspresident Donald Trumps forsøk på å omstøte valget i 2020 og skape tvil om legitimiteten til Joe Bidens valgseier. I en tale lørdag etter at det var klart at han var gjenvalgt, oppfordret Kelly Arizonas befolkning til å komme seg videre fra konspirasjonsteoriene som har preget statens politiske liv de siste to årene.

NRK - 10 nov 22 kl. 04:25

Fortsatt uavklart i senatsvalget

Tre delstater gjenstår når det gjelder avklaring etter Senatsvalget i USA. Stillingen er at Demokratene har sikret seg 48 senatorer og Republikanerne 49. Dersom Republikanerne skal skaffe seg flertall, må de vinne to av de tre setene som er uavklarte.

NRK - 23 nov 22 kl. 18:44

Delstaten Georgia gjeninnfører abortforbud

Den øverste domstolen i den amerikanske delstaten Georgia besluttet på onsdag at en lov fra 2019 som begrenser muligheten til å ta abort skal gjeninnføres. Det skriver Atlanta Journal-Constitution ifølge Reuters. Det skjer etter at en lavere rettsinstans opphevet loven tidligere i november.

NRK - 24 jun 22 kl. 17:05

Missouri innfører abortforbud

Et flertall i Høyesterett i USA bestemt seg for å la delstatene selv får bestemme om abort skal være lov. I flere delstater kan abort dermed bli forbudt. Missouri er først ut, og innfører abortforbud med umiddelbar virkning..

NRK - 12 nov 22 kl. 06:31

Nye skuldingar om valjuks i Arizona

Nasjonalkomiteen i det Republikanske partiet i USA gjekk i natt ut med nye skuldingar om valjuks etter at det vart klart at Demokratane trulegg vinn senatsplassen i delstaten. Dei meiner at oppteljinga i Maricopa som er den mest folkerike fylket, er prega av juks. På Twitter skriv dei at «Arizona fortener betre»: – Valet i Maricopa har avslørt djupe feil i leiinga av valet.

NRK - 29 nov 22 kl. 04:53

Valgstyre i Arizona nekter å godkjenne velaget

Republikanske tjenestemenn i et landlig distrikt i Arizona nekter å godkjenne valget i november trass i at ingenting tyder på feil i opptellingen. Delstatens øverste valgmyndigheter truer nå med å trekke fylket Cochise for retten om de ikke godkjenner resultatet innen fristen. Om ikke, risikerer de titale for lovbrudd, og at fylkets stemmer ikke teller med i det endelige resultatet.

NRK - 29 nov 22 kl. 04:53

Valgstyre i Arizona nekter å godkjenne valget

Republikanske tjenestemenn i et landlig distrikt i Arizona nekter å godkjenne valget i november trass i at ingenting tyder på feil i opptellingen. Delstatens øverste valgmyndigheter truer nå med å trekke fylket Cochise for retten om de ikke godkjenner resultatet innen fristen. Om ikke, risikerer de tiltale for lovbrudd, og at fylkets stemmer ikke teller med i det endelige resultatet.

NRK - 08 jun 22 kl. 20:38

Dødsdømt henrettet i Arizona

En 66-åring som ble dømt til døden i 1984 for å ha drept en åtte år gammel jente, ble onsdag henrettet i Arizona i USA. Arizona stanset for snart åtte år siden henrettelsene av dødsdømte, men gjenopptok dem i mai i år. Frank Atwood, som satt på såkalt dødscelle i 38 år, ble henrettet med gift i et fengsel i Florence.

NRK - 05 aug 22 kl. 05:37

Trump-støttet kandidat vinner i Arizona

Kari Lake som støttes av ekspresident Donald Trump, har vunnet det republikanske primærvalget til guvernør i Arizona. Lakes seier er et slag for den republikanske ledelsen i Arizona, som ønsker å se mer mot framtiden enn fortiden, og hadde satset på den mer moderate Karrin Taylor Robson. Lake har gjort de falske påstandene om valgfusk til et sentralt element i sin valgkamp..

Fler nyheter fra VG

VG - 1 time siden

Politiet: 13–14-åringer går med kniv

Ungdom ned i 13- og 14-års alderen bevæpner seg når de går utendørs i Oslo..

VG - 2 timer siden

Gutt i tenårene siktet for kroppsskade etter voldshendelse i Farsund

En gutt i tenårene ble natt til mandag funnet skadet i Farsund i Agder og fraktet med luftambulanse til sykehuset..

VG - 14 timer siden

Desember er høysesong for brann: – Handler om å bruke huet

Andre søndag i advent har det vært en rekke boligbranner ulike steder i Norge..

VG - 15 timer siden

Storbritannia frykter Troll fra Trondheim

Britene forbereder seg på minusgrader - og britiske medier har døpt kuldebølgen «Troll of Trondheim»..

VG - 16 timer siden

Spillet om politivarslerne

VG - 22 timer siden

Person funnet død etter voldhendelse

Politiet i Agder ble varslet om en alvorlig voldsendelse på en privat adresse i Søgne. Senere ble en person funnet død..

VG - Igår: 10:47

Irans moralpolitiet nedlegges

Irans påtalemyndighet nedlegges, men rettsvesenet fortsetter å overvåke atferden på samfunnsnivå..

VG - Igår: 09:45

Var vitne til barbråk i Lillestrøm: – Som å tenne på dynamitt

Natt til lørdag ble en person knivstukket på et utested i Lillestrøm. – Det var som et gjengslagsmål, sier et vitne til VG..

VG - Igår: 08:58

Varsler nye råd om hvem som bør corona-testes

Folkehelseinstituttet har sagt at ingen trenger å teste seg om de blir syke i høst. Men torsdag kom beskjeden om at Norge har godkjent corona-medisinen Paxlovid - og at behandlingen bør begynne tidlig..

VG - Igår: 01:01

Syvåring funnet drept - budbilsjåfør pågrepet

I to døgn lette store styrker etter Athena Strand (7) som forsvant fra oppkjørselen sin i Texas, USA. Fredag ble syvåringen funnet drept..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com