NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 16:20

NRK - 10 sep 21 kl. 20:16

Apple må lempe på betalingssystem

En amerikansk dommer har gitt Apple beskjed om å lempe på sin betalingsmodell slik at selskaper kan omgå den. Det er Fortnite-utvikleren Epic Games som har gått til søksmål mot Apple etter at Apple og Google fjernet det populære spillet fra sine app-butikker i fjor. Årsaken var at Epic Games hadde lansert en betalingsløsning som fungerte uavhengig av både Apples og Googles plattformer. Fredagens dom betyr at Apple mister sitt faste grep om App Store, og den kan ha vidtrekkende konsekvenser for framtidens nettbetaling..
Les mer på NRK


Les mer om:
Apple, Fortnite, Epic Games, Google, Apples, Googles, App Store

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Apple, lempe, betalingssystem
NRK - 14 sep 21 kl. 04:10

Apple med sikkerhetsoppdatering

Teknologiselskapet Apple sendte mandag ut en nødoppdatering for flere av sine Apple-produkter som skal beskytte mot spionprogrammer fra NSO Group, som er et israelsk selskap. Spionprogrammet har fått navnet «Pegasus». Programmet kan infisere et Apple-produkt ved å slå på kamera, mikrofon, spille inn meldinger og gi tilgang til e-poster.

NRK - 21 jun 21 kl. 14:15

Åpner monopolsak mot Apple

Apple føyer seg inn i rekken av IT-giganter som etterforskes for mulig misbruk av markedsmakt i Tyskland. Det tyske konkurransetilsynet kunngjorde mandag at de starter en gransking av Apple. Selskapet blir dermed den fjerde giganten – etter Amazon, Google og Facebook – som etterforskes for mulige brudd på konkurransereglene..

NRK - 27 jun 21 kl. 19:19

Apple Daily-redaktør arrestert

Politiet i Hongkong har arrestert en av redaktørene i den nedlagte prodemokratiske avisen Apple Daily, ifølge flere internasjonale medier. Fung Wai-kong skal ha blitt arrestert på flyplassen for «å ha samarbeidet med utenlandske krefter for å sette den nasjonale sikkerheten i fare», melder lokalt politi, ifølge Reuters. Samme begrunnelse er oppgitt når flere Apple Daily-ansatte er blitt pågrepet de siste dagene..

NRK - 21 jul 21 kl. 07:37

Nok ein Daily Apple-redaktør tatt

Ein tidlegare redaktør for den nedstengde Hongkong-avisa Apple Daily er arrestert. Lam Man-chung blei pågripen for å ha samarbeida i det skjulte med utanlandske krefter, eit brot på den nye sikkerheitslova, ifølge politiet i Hongkong. Den 51 år gamle tidlegare avisredaktøren er den niande Daily Apple-tilsette som er arrestert for brot på sikkerheitslova..

E24 - 30 jul 21 kl. 19:27

Elon Musk med stikk mot Apple

Tesla-grunnlegger Elon Musk tar Epic Games’ side i den pågående rettsfeiden med Apple, og forteller om den gangen det var aktuelt å selge Tesla til Apple..

NRK - 05 aug 21 kl. 22:44

Apple vil avsløre overgrepsbilder

Apple vil skanne amerikanske iPhoner for å kunne bli varslet om overgrepsmateriale. Meldingsappen på iPhonen skal bruke en innebygd maskin som skal kunne varsle selskapet om overgrepsbilder, men uten at privat kommunikasjon blir avslørt, opplyser Apple. Flere forskerne nyhetsbyrået AP har snakket med, frykter imidlertid at myndighetene kan bruke verktøyet til andre formål, som å gå etter dissidenter eller demonstranter..

NRK - 06 aug 21 kl. 20:30

Whatsapp-sjefen kritiserer Apple

I en Twitter-tråd kritiserer sjefen for Whatsapp, Will Cathcart, Apple for planer om å sjekke amerikanske telefoner for overgrepsmateriale mot barn. – Jeg leste informasjonen Apple delte igår, og jeg er bekymret. Jeg mener dette er feil måte å angripe problemet på, og et steg tilbake for folks privatliv i hele verden.

NRK - 19 aug 21 kl. 15:18

Ber Apple droppe telefon-overvåking

Mer enn 90 politiske organisasjoner og rettighetsgrupper rundt om i verden publiserte et åpent brev torsdag der de oppfordrer Apple til å droppe planene om å skanne barns meldinger for nakenhet og telefonene til voksne for bilder av misbruk av barn. «Selv om disse egenskapene er ment å beskytte barn og redusere spredningen av seksuelt misbruk av barn, er vi bekymret for at de vil bli brukt til å sensurere beskyttet tale, true personvernet og sikkerheten til mennesker rundt om i verden og få katastrofale konsekvenser for mange barn» skriver gruppene i brevet, ifølge Reuters. En talsmann for Apple sier selskapet har behandlet personvern- og sikkerhetshensyn, og den komplekse skanneprogramvaren skal motstå forsøk på å undergrave den..

NRK - 27 aug 21 kl. 16:07

Apple-sjefen får skyhøy bonus

Apple-sjef Tim Cook har fått utbetalt en bonus på hele 750 millioner dollar, eller over 6,5 milliarder kroner. Cook mottok 5 millioner aksjer i Apple som han har solgt, ifølge tall fra det amerikanske finanstilsynet SEC. Bonusen stammer fra en plan som ble implementert i 2011 da Cook tok over for Steve Jobs.

NRK - 02 sep 21 kl. 16:52

Russland sinte på Google og Apple

Russland anklager Google og Apple for innblanding i det kommende valget til nasjonalforsamling, fordi de nekter å fjerne Aleksej Navalnyjs app. Torsdag trappet det russiske kommunikasjonstilsynet Roskomnadzor opp presset mot Google og Apple for, og truer med store bøter om de ikke «respekterer russisk lov»..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Mistenkelig dødsfall i Skien

En person er funnet død ute på en sti i nærheten av et boligfelt i Skien. Det melder Sør-Øst Politidistrikt på Twitter. Personen er ikke identifisert, og hendelsen behandles som et mistenkelig dødsfall..

NRK - 10 minutter siden

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 15 minutter siden

Tromsø: Person funnet i havet

En person er funnet i havet utenfore Tromsø sentrum, melder Troms politidistrikt. Nødetatene er på stedet..

NRK - 1 time siden

Salah med kunstmål i storseier

Mohamed Salah og Roberto Firmino lekte seg da Liverpool slo Watford 5–0 lørdag ettermiddag. Selv om Firmino leverte hat trick, var det Salah sto for kampens store høydepunkt da han dro av flere Watford-spillere og la ballen i motsatt hjørne til 4–0. – Salah har aldri vært bedre, konstaterte TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller underveis i kampen.

NRK - 1 time siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

–Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 1 time siden

Må skjule sin samiske side

Nye tall viser at hele tre av fire unge samer opplever diskriminering. Reindriftssamen Jon Nils «Jone» Kappfjell (17) føler at han må tilpasse seg andre, istedenfor at det norske samfunnet tilpasser seg han. Dersom han våger å være seg selv har han opplevd utestenging og å bli stemplet som «samen»..

NRK - 1 time siden

Partane i kulturstreiken møtast

Riksmeklaren har bede partane i kulturstreiken om å kome til ny mekling onsdag neste veke. Streiken er inne i den sjuande veka, og måndag blir 80 nye fagorganiserte tekne ut. Då er totalt 890 arbeidarar i streik.

NRK - 1 time siden

SV åtvarar mot Frp-samarbeid

SV-leiar Audun Lysbakken åtvarar regjeringa mot å søke støtte frå Frp for å få gjennomslag for saker. Senterpartiet utelukkar ikkje eit samarbeid med Frp når regjeringa skal greie ut ulv- og bjørnebestanden. Eit samarbeid med høgresida vil påverke forholdet SV har til regjeringa, seier Lysbakken til NRK..

NRK - 2 timer siden

Namna på dei drepne frigjevne

Politiet offentleggjorde laurdag dei fem som blei drepne på Kongsberg onsdag kveld. – Andréa Meyer (52) – Hanne Merethe Englund (56) – Liv Berit Borge (75) – Gunnar Erling Sauve (75) – Gun Marith Madsen (78).

NRK - 2 timer siden

Svekket hypotese om konvertering

Politiet mener at hypotesen om at den Kongsberg-siktedes omtalte konvertering til islam er svekket. – Hypotesen at han kanskje ikke har gjort dette veldig seriøst, sier politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt på en pressebrif lørdag ettermiddag..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt