NRK > Nyheter

Lørdag, 24 Juli, 22:46

NRK - 23 juni 21 kl. 09:28

Apple Daily gir opp

Den prodemokratiske Hongkong-avisen Apple Daily gir seg, melder AFP. Forrige uke gikk myndighetene til aksjon mot avisen. Kontoer ble sperret og flere ledere pågrepet med hjemmel i den omstridte sikkerhetsloven. Tidligere onsdag morgen ble en av lederskribentene til avisen bekreftet pågrepet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Hongkong, Apple Daily, AFP, Daily

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Apple, Daily, gir, opp
NRK - 27 juni 21 kl. 19:19

Apple Daily-redaktør arrestert

Politiet i Hongkong har arrestert en av redaktørene i den nedlagte prodemokratiske avisen Apple Daily, ifølge flere internasjonale medier. Fung Wai-kong skal ha blitt arrestert på flyplassen for «å ha samarbeidet med utenlandske krefter for å sette den nasjonale sikkerheten i fare», melder lokalt politi, ifølge Reuters. Samme begrunnelse er oppgitt når flere Apple Daily-ansatte er blitt pågrepet de siste dagene..

NRK - 21 juli 21 kl. 07:37

Nok ein Daily Apple-redaktør tatt

Ein tidlegare redaktør for den nedstengde Hongkong-avisa Apple Daily er arrestert. Lam Man-chung blei pågripen for å ha samarbeida i det skjulte med utanlandske krefter, eit brot på den nye sikkerheitslova, ifølge politiet i Hongkong. Den 51 år gamle tidlegare avisredaktøren er den niande Daily Apple-tilsette som er arrestert for brot på sikkerheitslova..

Aftenposten - 23 juni 21 kl. 09:26

Avisen Apple Daily gir opp i Hongkong – stenger senest lørdag

Den demokrativennlige avisen Apple Daily i Hongkong sier den vil stenge senest lørdag..

NRK - 21 juni 21 kl. 14:57

Apple Daily legger ned

Avisa Apple Daily i Hongkong blir tvunget til å legge ned etter å ha blitt anklaget av kinesiske myndigheter. I forrige uke ble redaktøren og flere andre ledere arrestert, og alle bankkontoer frosset av politiet i Hongkong. I dag bestemte styret å legge ned etter at de fleste ansatte har sagt opp, melder nyhetsbyrået Reuters..

Aftenposten - 19 juni 21 kl. 05:30

Aftenposten mener: Slipp lederne i Apple Daily fri

Fengslingen av lederskapet i Apple Daily er et uakseptabelt angrep på pressefriheten..

NRK - 23 juni 21 kl. 08:28

Skribent pågrepet i Hongkong

En av lederskribentene i den prodemokratiske avisen Apple Daily er pågrepet, få dager etter at politiet gjennomsøkte redaksjonslokalene. Ifølge politiet mistenkes han for «å ha samarbeidet med utenlandske krefter for å sette den nasjonale sikkerheten i fare». Apple Daily bekrefter pågripelsen..

NRK - 23 juni 21 kl. 22:58

Står i kø for å kjøpe Apple Daily

Hongkongere har flokket til avisselgerne i kveld for å kjøpe den siste utgaven av den prodemokratiske avisen Apple Daily, som må legge ned. Det skriver South China Morning Post. En million aviser har blitt solgt.

NRK - 24 juni 21 kl. 20:03

Biden viser støtte til Apple Daily

USAs president Joe Biden fordømmer aksjonen mot den kinesiske prodemokratiske avisa Apple Daily. Førre veke raida myndigheitene lokala til avisa. Fleire redaktørar vart fengsla og avisa skal no leggast ned.

NRK - 03 mai 21 kl. 17:45

Rettssak mot Apple startar i dag

I dag startar rettssaka spelprodusenten Epic har reist mot Apple etter at spelet «Fortnite» blei kasta ut av App Store. Epic meiner Apple krev for mykje av inntektene frå spelet, og utvikla eit betalingssystem som skulle omgå reglane til Apple..

E24 - 30 april 21 kl. 12:05

Apple avviser EU-anklage om at de hindrer konkurranse

EU har sendt et formelt varsel til Apple og for misbruk av markedsmakt hindring av fri konkurranse for musikkstrømmetjenester. Apple avviser anklagen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Kontroll på alle etter båtvelt

Ein båt skal ha velta ved Hamresanden i Kristiansand. Nokon av dei er i vatnet, skriv politiet på Twitter. Brannvesenet rykker ut med båt og dykkarar, skriv 110 Agder.

NRK - 45 minutter siden

Fleire i vatnet etter båtvelt

Ein båt skal ha velta ved Hamresanden i Kristiansand. Nokon av dei er i vatnet, skriv politiet på Twitter. Alle naudetatar er på veg til staden.

NRK - 1 time siden

Båt støytt på grunn i Kristiansand

Naudetatane og redningsskøyta rykker ut til melding om ein grunnstøytt båt med personar om bord. Det skal ikkje vere personar i vatnet. – Vi er på staden med mykje ressursar, skriv politiet i Agder på Twitter..

NRK - 1 time siden

Ny flaum i Belgia

Belgia er igjen ramma av kraftige flaumar laurdag, berre ei veke etter uvêret i Mellom-Europa som har tatt livet av over 200 personar. Fleire gater i Dinant i Namur er flødd over av kraftig regn, melder De Standaard. Minst 25 bilar er tatt av vatnet..

NRK - 1 time siden

Ti personar involvert i slagsmål

Politiet fekk klokka 20.11 laurdag melding om eit slagsmål med rundt ti personar involvert i Hagemannsparken i Holmestrand. Politiet er på staden med fleire patruljar for å undersøke kva som har skjedd og snakke med involverte, skriv dei på Twitter..

NRK - 1 time siden

Politiet rykte ut til insekt

Ein bebuar i Industrigata i Oslo ringde til politiet om det dei meinte var ein reptil som skjulte seg bak ein TV. Berre halen var synleg. – Oppdraget gjekk til nokon av våre tøffaste frå beredskapstroppen.

NRK - 2 timer siden

Bil krasja med høgspentmast

Ein bil med tre personar har køyrt inn i ei høgspentmast på Kongsvingervegen i Vormsund, melder Aust politidistrikt på Twitter. Det er uvisst skadeomfang. Naudetatane er på veg..

NRK - 2 timer siden

Skal ha svindla Nav for 340.000

En mann må møte i Fredrikstad tingrett, tiltalt for å ha tatt imot 340.000 kroner i arbeidsavklaringspenger fra Nav uten å opplyse om at han bodde i Thailand. Arbeidsavklaringspenger fra Norge kan kun beholdes dersom man flytter til EU- eller EØS-land eller Sveits.

NRK - 2 timer siden

Seks soldatar drepne av IS-styrkar

Minst seks kamerunske soldatar er drepne og fire skada etter eit angrep frå IS-styrkar nord i landet, ifølge CRTV. Ifølge myndigheitene i landet er det jamn stigning i angrep frå IS etter at Boko Haram-leiaren vart drepen i juni. IS prøver å ta over område som Boko Haram tidlegare hadde..

NRK - 3 timer siden

160.000 demonstrerar i Frankrike

Situasjonen er amper i Frankrike, der store politistyrkar er plassert ut i fleire byar etter at over 160.000 demonstrantar har tatt til gatene for å protestere mot koronatiltak og vaksinen, skriv Le Figaro. Fleire er arresterte.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt