NRK > Nyheter

Sunday, 26 June, 19:53

NRK - 22 feb 22 kl. 20:43

Ap vil beholde Innlandet

Fylkestingsgruppa i Arbeiderparti vil stemme for å bevare Innlandet fylke. Det vedtok representantskapet i partiet da de møttes i kveld. 52 stemte for å bevare fylket, og 50 stemte for å splitte det. Partiet velger dermed å gå imot befolkninga i fylket, som stemte for å gå tilbake til de gamle fylkene i en folkeavstemning forrige uke. Den endte med et knapt flertall med 50,7 prosent, for oppdeling av Innlandet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Arbeiderparti, Innlandet, Venstre, MDG, Pensjonistpartiet, Hedmark, Oppland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ap vil, beholde, Innlandet
NRK - 21 feb 22 kl. 16:00

Ap-ordførere vil splitte Innlandet

Et flertall av Ap-ordførerne i Innlandet vil splitte fylket. Dermed er de på kollisjonskurs med flertallet i egen fylkestingsgruppe, som vil beholde Innlandet. En kartlegging NRK har gjort viser at ni Ap-ordførere vil følge resultatet fra folkeavstemninga, som ga et flertall for å få tilbake de to fylkene Hedmark og Oppland.

NRK - 17 feb 22 kl. 19:03

Knapt flertall for å splitte opp Innlandet

Resultatene til folkeavstemningen om framtiden til Innlandet fylkeskommune er klare. De som har svart ønsker å dele opp fylket. 50,7 prosent vil tilbake til Hedmark og Oppland, mens 48,1 prosent vil beholde storfylket Innlandet.

VG - 22 feb 22 kl. 20:57

Ap vil beholde Innlandet - overprøver folkeavstemning

Ap vil med 52 mot 50 stemmer videreføre Innlandet fremfor å dele det unge fylket opp i Hedmark og Oppland. Det ble resultatet av en svært jevn avstemning i representantskapet i Innlandet Ap tirsdag kveld..

NRK - 20 feb 22 kl. 18:35

MDG vil bevare Innlandet

Miljøpartiet dei grøne i Innlandet kjem til å stemme for å behalde Innlandet. Fylkestinget skal stemme over om dei skal søke om å løyse opp fylket eller ikkje onsdag. Et knapt fleirtal stemte for oppdeling av fylket under folkeavstemminga denne veka.

Aftenposten - 22 feb 22 kl. 20:52

Ap i Innlandet går mot flertallet i folkeavstemningen: Vil beholde storfylket

Et splittet Ap gikk tirsdag kveld inn for å beholde Innlandet fylket i to. 52 stemte for dette..

NRK - 20 feb 22 kl. 17:47

SV går for fylkesoppløysing

Innlandet SV seier dei vil gå får å løyse opp igjen Innlandet fylke. Dei har hatt sitt årsmøte i helga. Bakgrunnen for at partiet vil gå for oppløysing er resultatet av folkeavstemminga, der eit knapt fleirtal innbyggarar stemte for oppløysing.

NRK - 22 feb 22 kl. 00:44

Lundteigen advarer Ap mot å hindre deling av Innlandet

Dersom Arbeiderpartiet blokkerer oppløsningen av Innlandet fylke, vil det bli et «veldig vanskelig samarbeidsklima», advarer Sps Per Olaf Lundteigen. Etter at et knapt flertall stemte for oppdeling i en folkeavstemning, valgte Aps fylkestingsgruppe likevel å råde sitt representantskap til å stemme mot oppløsning. Lundteigen liker ikke signalene fra Innlandet Ap, skriver Aftenposten.

VG - 21 feb 22 kl. 16:03

Drama om Innlandet - kan bli fjerde fylke som deles opp

Et knapt flertall av folket vil gravlegge Innlandet og gjenopplive Hedmark og Oppland fylker. Men det er fortsatt åpent om Innlandet blir det fjerde storfylket som deles opp..

NRK - 22 feb 22 kl. 06:03

Innlandet Ap skal ha representantskapsmøte

Forrige uke gikk et knapt flertall inn for å dele opp Innlandet etter en folkeavstemning. Arbeiderpartiets fylkestingsgruppe i Innlandet vil likevel bevare fylket. Tirsdag møtes de for å avgjøre hva de skal stemme i fylkestinget.

NRK - 08 mar 22 kl. 21:42

Innlandet: Sp avslutter samarbeid med Ap

Senterpartiet avslutter samarbeidet med Arbeiderpartiet i Innlandet. – Vi i Senterpartiet har hatt en grundig prosess og kommet fram til at vi ut denne perioden vil samarbeide fra sak til sak med Arbeiderpartiet, sier Aud Hove, gruppeleder for Sp og fylkesvaraordfører i Innlandet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

MC-ulykke i tunnel i Drammen

Vegtrafikksentralen stengte Strømsåstunnelen på E134 i Drammen etter melding om at en motorsyklist har falt av motorsykkelen. Klokken 19:43 melder politiet at veien er åpen igjen. Nødetatene rykket ut til stedet, tvitrer politiet.

NRK - 15 minutter siden

Stenger Strømsåstunnelen etter ulykke

Vegtrafikksentralen har stengt Strømsåstunnelen på E134 i Drammen etter melding om at en motorsyklist har falt av motorsykkelen. Nødetatene er på stedet, tvitrer politiet. MC-føreren blir undersøkt av ambulansepersonell.

NRK - 30 minutter siden

Landemerke i Berlin i regnbuens farger i solidaritet med ofrene for angrepet i Oslo

Etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag, blir Brandenburger Tor i Berlin badet i regnbuens farger søndag kveld. – Vår medfølelse går til innbyggerne i Oslo som ble ofre for et homofobisk og homofiendtlig terrorangrep, sa Berlins ordfører Franziska Giffey (SPD) ifølge den lokale kringkasteren RBB24. Ordføreren sier at som regnbuehovedstad står Berlin side om side med innbyggerne i Oslo og hele Norge, som er i sorg.

NRK - 30 minutter siden

Inviterer til markering foran Oslo rådhus mandag

Politiet har godkjent et arrangement i regi av Oslo pride og Oslo kommune mandag kveld. De får arrangerer em markering på Rådhusplassen etter terrorangrepet natt til lørdag. Markeringen vil skje mandag klokken 19:30, med musikalske innslag og taler..

NRK - 45 minutter siden

DN: PST og Økokrim med nytt samarbeid

Økokrim-ansatte flytter fysisk inn hos PST i en satsing som har som mål å styrke myndighetenes innsats innen finansetterretning, skriver Dagens Næringsliv. Det gjøres blant annet for å styrke etterforskningen av terrorfinansiering. – Når vi skal vurdere en terrororganisasjons styrke, vil hvordan det går med finansene være en interessant del av vurderingen, sa assisterende PST-sjef Hedvig Moe i et intervju med DN noen dager før skytingen i Oslo natt til lørdag.

NRK - 1 time siden

19-åringene Marte og Tor Martin døde i ulykke i natt

Politiet frigir navnet på de to 19-åringene som døde i en MC-ulykke på riksvei 450 mellom Oltedal og Dirdal i natt. Det var Marte Lima Espeland og Tor Martin Oltedal som omkom. Navnene frigis i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Vegdirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på vegene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Denne helgen har fire omkommet i trafikken – to på E6 i Bardu og to i en MC-ulykke på fylkesvei 450 Rage i Gjesdal.

NRK - 1 time siden

Veidirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på veiene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen 3 millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times. Avisen skriver at prinsen personlig tok imot pengegavene, som var i kontanter, mellom 2011 og 2015. Pengene skulle til hans veldedige organisasjon.

NRK - 2 timer siden

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått. Det fremgår av flere dommer at den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com