NRK > Nyheter

Sunday, 26 June, 20:05

NRK - 12 maj 22 kl. 10:21

Anslår økt realinntekt

Norske husholdninger vil få mer å rutte med i år, ifølge Finansdepartementets anslag i revidert nasjonalbudsjett. – Til tross for høyere prisvekst og økte renter ventes husholdningene å få en vekst i disponibel realinntekt utenom aksjeutbytte på 1,2 prosent i 2022, heter det i budsjettet. – Oppgangen er lavere enn i de to foregående årene, og dette må særlig ses i sammenheng med økte renter. Samtidig er det økte renter som i størst grad påvirker bildet. – Høyere rente ventes å trekke ned den disponible inntekten til husholdningene med 1,3 prosent fra 2021 til 2022.
Les mer på NRK


Les mer om:
Finansdepartementets, Trygve Slagsvold Vedum, Stortinget

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Anslår, økt, realinntekt
NRK - 28 apr 22 kl. 10:41

Forskere anslår at Tyskland er Russlands største energikunde siden krigsutbruddet

En studie fra det finskbaserte Center for Research on Energy and Clean Air anslår at Russland har tjent over 600 milliarder kroner på eksport av fossil energi siden invasjonen av Ukraina. Tyskland skal være den største enkeltkunden, og det anslås at Tyskland alene har betalt nærmere 90 milliarder for fossil energi fra Russland. Italia er den nest største kunden..

NRK - 10 mar 22 kl. 03:57

USA anslår Russlands tap til 6 000

Mellom 5 000 og 6 000 russiske soldater er drept i de to første ukene i krigen i Ukraina, i følge tall fra amerikanske tjenestemenn. Kildene anslår videre overfor CBS News, at mellom 15 000 og 18 000 russiske soldater er såret til nå i krigen, melder BBC. En tjenestemann som ikke ønsker å stå fram med navn, kaller anslaget drepte og sårede svært betydelig, og sammenligner det med dødsraten i noen av kampene i annen verdenskrig..

NRK - 10 mar 22 kl. 03:57

USA anslår Russlands tap til 6000

Mellom 5000 og 6000 russiske soldater er drept i de to første ukene i krigen i Ukraina, hveder amerikanske tjenestemenn. Kildene anslår videre overfor CBS News, at mellom 15 000 og 18 000 russiske soldater er såret til nå i krigen, melder BBC. En tjenestemann som ikke ønsker å stå fram med navn, kaller anslaget drepte og sårede svært betydelig, og sammenligner det med dødsraten i noen av kampene i annen verdenskrig..

NRK - 15 mar 22 kl. 17:24

UDI: Anslår at 30.000 ukrainske flyktningar kan kome til Noreg i år

Utlendingsdirektoratet (UDI) anslår at 30.000 ukrainske flyktningar kan kome til Noreg i år, det melder regjeringa. Ei eventuell overføring av flyktningar frå naboland vil kome i tillegg..

E24 - 22 mar 22 kl. 16:22

Anslår oljepris på 100–130 dollar i tredje kvartal

Oljeprisen kan havne på 100–130 dollar fatet i tredje kvartal, anslår Rystad Energy. I et øvre scenario kan oljeprisen havne helt oppe i 180 dollar fatet..

NRK - 23 mar 22 kl. 05:34

USA mener Russland har mistet 10 prosent av soldatene i Ukraina

Russland har mistet 10 prosent av styrkene sine i Ukraina siden invasjonen startet, anslår en amerikansk tjenesteperson overfor flere medier. USA har anslått at Russland samlet 150.000 soldater og fly, artilleri, stridsvogner og andre våpen langs grensa mot Ukraina før invasjonen ble innledet 24.

NRK - 30 mar 22 kl. 15:38

Anslår 200-300 drepte i Irpin

Ordføreren i Irpins anslår at mellom 200 og 300 mennesker ble drept i byen Irpin før ukrainske styrker tok den tilbake fra russiske styrker på mandag, melder Reuters. Ordfører Oleksandr Markushyn sa onsdag at rundt 50 ukrainske soldater var drept, og at det fortsatt var døde mennesker i ruinene. Han sa også at området hadde blitt utsatt for russiske angrep hele natt til onsdag..

NRK - 31 mar 22 kl. 14:41

UDI: Anslår 11.000 ukrainske flyktninger i Norge

Utlendingsdirektoratet anslår at 11.000 ukrainske flyktninger har kommet til Norge etter at krigen brøt ut for fem uker siden. UDI sier ifølge TV 2 at flyktningene deles i to grupper: De som bor på hoteller og mottak, og de som bor privat.

NRK - 13 apr 22 kl. 10:52

Russisk gass-kutt kan gi resesjon

Dersom Tyskland kutter ut all import av russisk gass, vil det føre til en kraftig resesjon i 2023, anslår tyske økonomiske forskningsmiljøer. Flere institutter varsler i en felles uttalelse at veksten i den tyske økonomien vil bli begrenset til 1,9 prosent i år dersom landet kutter all russisk gass nå i april. Neste år kan veksten bli negativ.

Aftenposten - 20 apr 22 kl. 09:26

Anslår at 130.000 fremdeles er igjen i Mariupol – tror over 21.000 sivile er drept

Men det skal fortsatt befinne seg 130.000 sivile i byen. Ordføreren har tidligere anslått at 21..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

MC-ulykke i tunnel i Drammen

Vegtrafikksentralen stengte Strømsåstunnelen på E134 i Drammen etter melding om at en motorsyklist har falt av motorsykkelen. Klokken 19:43 melder politiet at veien er åpen igjen. Nødetatene rykket ut til stedet, tvitrer politiet.

NRK - 15 minutter siden

Stenger Strømsåstunnelen etter ulykke

Vegtrafikksentralen har stengt Strømsåstunnelen på E134 i Drammen etter melding om at en motorsyklist har falt av motorsykkelen. Nødetatene er på stedet, tvitrer politiet. MC-føreren blir undersøkt av ambulansepersonell.

NRK - 45 minutter siden

Landemerke i Berlin i regnbuens farger i solidaritet med ofrene for angrepet i Oslo

Etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag, blir Brandenburger Tor i Berlin badet i regnbuens farger søndag kveld. – Vår medfølelse går til innbyggerne i Oslo som ble ofre for et homofobisk og homofiendtlig terrorangrep, sa Berlins ordfører Franziska Giffey (SPD) ifølge den lokale kringkasteren RBB24. Ordføreren sier at som regnbuehovedstad står Berlin side om side med innbyggerne i Oslo og hele Norge, som er i sorg.

NRK - 45 minutter siden

Inviterer til markering foran Oslo rådhus mandag

Politiet har godkjent et arrangement i regi av Oslo pride og Oslo kommune mandag kveld. De får arrangerer em markering på Rådhusplassen etter terrorangrepet natt til lørdag. Markeringen vil skje mandag klokken 19:30, med musikalske innslag og taler..

NRK - 45 minutter siden

DN: PST og Økokrim med nytt samarbeid

Økokrim-ansatte flytter fysisk inn hos PST i en satsing som har som mål å styrke myndighetenes innsats innen finansetterretning, skriver Dagens Næringsliv. Det gjøres blant annet for å styrke etterforskningen av terrorfinansiering. – Når vi skal vurdere en terrororganisasjons styrke, vil hvordan det går med finansene være en interessant del av vurderingen, sa assisterende PST-sjef Hedvig Moe i et intervju med DN noen dager før skytingen i Oslo natt til lørdag.

NRK - 1 time siden

19-åringene Marte og Tor Martin døde i ulykke i natt

Politiet frigir navnet på de to 19-åringene som døde i en MC-ulykke på riksvei 450 mellom Oltedal og Dirdal i natt. Det var Marte Lima Espeland og Tor Martin Oltedal som omkom. Navnene frigis i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Vegdirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på vegene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Denne helgen har fire omkommet i trafikken – to på E6 i Bardu og to i en MC-ulykke på fylkesvei 450 Rage i Gjesdal.

NRK - 1 time siden

Veidirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på veiene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen 3 millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times. Avisen skriver at prinsen personlig tok imot pengegavene, som var i kontanter, mellom 2011 og 2015. Pengene skulle til hans veldedige organisasjon.

NRK - 2 timer siden

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått. Det fremgår av flere dommer at den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com