NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:14

NRK - 11 sep 23 kl. 04:08

Ansatte i Nasjonal sikkerhetsmyndighet fikk lese sensitive opplysninger

En sikkerhetssvikt hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har gjort at ansatte over tid har kunnet lese vurderinger og sensitive opplysninger i ansettelser. Dagens Næringsliv skriver at en intern rutinesvikt har gjort at alle ansatte har fått tilgang til detaljerte vurderinger om søkere til nye stillinger. Det har vart i ti måneder fram til august i år. – Alle tilsettingssaker har ligget med feil tilgangskode i vårt arkivsystem, slik at filene i sakene har vært mulig å åpne/lese for alle ansatte, skriver NSM i en avviksmelding til Datatilsynet. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Nasjonal, NSM, Næringsliv, Datatilsynet, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ansattei , Nasjonal, sikkerhetsmyndighet, fikk, lese, sensitive, opplysninger
NRK - 11 sep 23 kl. 04:08

Sikkerhetssvikt og personvernbrudd hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet

En sikkerhetssvikt hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har gjort at ansatte over tid har kunnet lese vurderinger og sensitive opplysninger i ansettelser. Dagens Næringsliv skriver at en intern rutinesvikt har gjort at alle ansatte har fått tilgang til detaljerte vurderinger om søkere til nye stillinger. Det har vart i ti måneder fram til august i år.

NRK - 11 sep 23 kl. 04:08

Sikkerhetssvikt og personvernsbrudd hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet

En sikkerhetssvikt hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har gjort at ansatte over tid har kunnet lese vurderinger og sensitive opplysninger i ansettelser. Dagens Næringsliv skriver at en intern rutinesvikt har gjort at alle ansatte har fått tilgang til detaljerte vurderinger om søkere til nye stillinger. Det har vart i ti måneder fram til august i år.

NRK - 20 okt 23 kl. 07:07

NSM advarer om bølger av dataangrep

Det siste året har helt nye sektorer blitt rammet av russiske hackerangrep, melder Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Nå advarer de om framtidens kvantedatamaskiner. Det er i rapporten til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) «Nasjonalt digitalt risikobilde 2023» som offentliggjøres fredag at beskrivelsen av dataangrepene kommer fram.

NRK - 20 jun 23 kl. 07:18

Kirken anbefaler ansatte å ha egne Tiktok-telefoner

Dersom kirkeansatte bruker Tiktok for å ha kontakt med unge, bør de bruke egne telefoner til dette, anbefaler sikkerhetsutvalget i Den norske kirke. Leder Jan Rune Fagermoen i Sikkerhetsutvalget sier at de anbefaler at appen slettes fra telefoner som brukes i kontakt med medlemmer og ansatte. Årsaken er at kirken vil beskytte personopplysninger.

NRK - 10 jul 23 kl. 15:13

Rapport: UD bør ivareta egne ansatte bedre ved kriser

En internevaluering av utenrikstjenestens evakuering fra Afghanistan i 2021 peker på flere lærings- og forbedringspunkter, selv om operasjonen var vellykket. Den 13. august 2021 ble det besluttet å midlertidig stenge Norges ambassade i Kabul og evakuere egne ansatte, lokalt ansatte og familiene deres.

NRK - 05 sep 23 kl. 13:12

TikTok begynner med lagring av europeisk data i Irland

Den kinesiskeide sosiale plattformen TikTok begynner fra i dag med lagring av data fra europeiske brukere i Irland. Det melder TikTok i en pressemelding. TikTok har tidligere fått kritikk får mangel på transparens i lagringen av brukerdata, og Nasjonal sikkerhetsmyndighet har advart mot at offentlige ansatte bruker appen på jobbtelefonene sine..

NRK - 21 jul 23 kl. 08:52

Kraftig økning i bruken av midlertidig ansatte i politiet

De fem siste årene har antallet midlertidige ansatte økt med 63 prosent. Mens det i gjennomsnitt var 583 midlertidige ansatte i politietaten i 2018, hadde antallet økt til 909 i fjor, skriver Politiforum. Antallet midlertidige ansatte oversteg dermed det totale antallet ansatte i fem av politidistriktene hadde i fjor (årsverk i parentes): Agder (778 årsverk), Nordland (735 årsverk), Møre og Romsdal (646 årsverk), Troms (547 årsverk), og Finnmark (490 årsverk).

NRK - 14 jun 23 kl. 15:38

Besseggen har blitt Nasjonal turiststi

Stien over Besseggen i Jotunheimen har fått status som Nasjonal turiststi. Besseggen er den femte turstien som får dette i Norge. – Besseggen er et nasjonalt ikon.

NRK - 24 jul 23 kl. 08:24

Tolv departementer utsatt for dataangrep

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon har avdekket et dataangrep på IKT-plattformen til 12 departementer. – Vi tar denne hendelsen svært alvorlig. DSS samarbeider tett med Nasjonal sikkerhetsmyndighet og politiet.

Klartale - 24 jul 23 kl. 10:54

12 departementer utsatt for dataangrep

Noen har angrepet norske myndigheters datasystemer. Dette er svært alvorlig, ifølge Departementet for sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS).DSS oppdaget angrepet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 15 minutter siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 15 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 15 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 45 minutter siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 30 minutter siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivilt søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta i eit sivilt søksmål om hans rolle i angrepet mot Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

137 gisler fortsatt fanget på Gazastripen ifølge Israel

115 menn, 20 kvinner og to barn holdes fortsatt som gisler på Gazastripen, opplyser en israelsk regjeringstalsmann fredag. Blant gislene er det 126 israelske statsborgere og elleve utlendinger, opplyser talsmann Eylon Levy. Uttalelsen kom fredag etter at våpenhvilen ble brutt og Israel gjenopptok kamphandlingene mot enklaven.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com