NRK > Nyheter

Wednesday, 06 December, 08:07

NRK - 25 nov 22 kl. 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.46 For Iran handler det ikke bare om fotball i Qatar-VM 13.44 Tyskland vil gi luftforsvarssystem til Polen – som vil sende det til Ukraina 13.
Les mer på NRK


Les mer om:
Stoltenberg, Tyrkia, Svenske, For Iran, Qatar-VM, Tyskland, Polen, Ukraina, Foreløpig, Spiontiltalte, Adidas, Kanye West, Inspektører, Ukrainas, Ytterligere, Indonesia, Kina, Mislykket, São Tomé, Principe, Fakta, Halve Kyiv, Utenriksmeny, Virustyper, Sibir, Kinesisk, Profilert, Hongkong, Tysklands, Frankrikes, Berlin, Bedre, Ny, EUs, Ocean Viking, Kardinal, Lovendringer, Australia, Spionmistenkte, Sverige, PKK, Kurdisk, IS, Statsministerjobb, Khashoggi, Trump, Rekordhøy, Danmark, Hetebølgene, Europa, Minst, Egypt, Litauen, EU, Russland, Britiske, Spanias, Sport, ALLE, Hopp, Ruka, Langrenn, Slik, Klaveness, Qatar, Klæbo, Johannes Høsflot Klæbo, Tiril Udnes Weng, Ribom, Smedås, Helland Larsen, Gålå, Overtidsdrama, Iran, Wales, Fotball VM, VM, Hennessey, VMs, Larsen, NTB, Riiber, Dette, NM, Gladnyhet, Thorsnes, Vålerenga, Høgli, Tromsø, Arctic Race, Tysk VM, OneLove, Brann, Frankrike, Dobbelt, Bolsjunov, Optimistisk Haller, Amerikansk, NFL, Brasil, Sportsmeny, Northug, Tennis Davis Cup, Barcelona, Bayern, Maanum, Arsenal, Juventus, Fotball, Richarlison, Neymar, Curling EM, Ntb-il, HAST, Hast, Til, Politikk, Utenriks, NOV, FRE, Menneskerettsorganisasjon, Ntb-afp Flere, Sistan-Balukistan, Zahedan, London, Baloch Activists Campaign, BAC, Telegram

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Anklager, iranske, sikkerhetsstyrker, forå , skytemot , demonstranter
Klartale - 08 mar 23 kl. 06:00

Vil kjempe for kvinnene som ikke kan

Iranske kvinner protesterer mot regimet i landet sitt. 8. mars er det kvinnedagen.

NRK - 06 okt 22 kl. 08:34

HRW: Sikkerhetsstyrker skyter og dreper demonstranter i Iran

Iranske myndigheter har med overdreven og dødelig maktbruk slått hensynsløst ned på omfattende demonstrasjoner over hele landet, fastslår Human Rights Watch. Menneskerettsorganisasjonen mener å ha dokumentert en rekke hendelser der iranske sikkerhetsstyrker har brukt overdreven eller dødelig makt mot demonstranter i 13 byer. HRW har studert videoer fra demonstrasjonene, samt intervjuet øyevitner og ett medlem av sikkerhetsstyrkene.

NRK - 15 jul 22 kl. 13:31

Svensk diplomat kalt inn på teppet i Iran

Iranske myndigheter har levert en protest til den svenske representanten i Iran. Dette for å protestere mot dommen mot den iranske statsborgeren Hamid Noury. En diplomat fra det iranske utenriksdepartementet sier at den svenske regjeringen er ansvarlig for brudd på en iransk statsborgers rettigheter, og at Sverige er ansvarlige for skadene saken har påført forholdet mellom Sverige og Iran.

Klartale - 21 nov 22 kl. 14:05

Iran har angrepet kurdiske grupper i Irak

Iran har angrepet kurdiske grupper i Irak. Kurdere er en folkegruppe uten stat. De bor blant annet i Irak, Iran, Tyrkia og Syria.

NRK - 25 apr 23 kl. 07:01

HRW: Iranske sikkerhetsstyrker torturerer og dreper mindreårige

Iranske sikkerhetsstyrker har drept, pågrepet og torturert en rekke barn og unge siden det brøt ut protester mot regimet sist høst, ifølge Human Rights Watch. Minst 537 demonstranter skal være drept, blant dem 68 mindreårige som protesterte mot regimets strenge krav til kleskode for jenter og kvinner. 13 år gamle Omid Sarani ble drept av en kule i hjertet da sikkerhetsstyrker åpnet ild mot demonstranter i byen Zahedan 30.

NRK - 04 apr 23 kl. 16:43

IHR: Minst 537 personer drept i Iran siden september

Iranske sikkerhetsstyrker har drept minst 537 demonstranter siden uroen brøt ut i landet i september, ifølge menneskerettighetsgruppa Iran Human Rights (IHR). Det er en betydelig oppjustering fra gruppas tidligere tall på 488, noe som skyldes at nye dødsfall har blitt endelig bekreftet. Den Oslo-baserte eksilgruppa hevder videre at iranske myndigheter forsøker å skremme folk til stillhet ved å henrette fengslede demonstranter.

NRK - 01 okt 22 kl. 05:02

Amnesty: 52 demonstranter drept i Iran

Til sammen 52 mennesker har måtte bøte med livet i sammenstøt med sikkerhetsstyrker under demonstrasjoner mot regjeringen i Iran, ifølge Amnesty. Flere hundre er skadd, opplyste organisasjonen fredag. Iranske statlige medier hadde tidligere rapportert om mer enn 40 dødsfall, men antallet døde antas å være høyere.

NRK - 20 nov 22 kl. 17:23

Iransk fotballspiller med støtteerklæring til folket under pressekonferanse

Under Irans pressekonferanse i Qatar søndag, adresserte landslagsspiller Ehsan Hajisafi den pågående situasjonen i hjemlandet og fortalte at folket har det vanskelig. Hajisafi startet pressekonferansen med å kondolere til alle sørgende iranske familier og refererte til guden av regnbuen, som har blitt et symbol for ni år gamle Kian som ble drept av myndighetene for noen dager siden. – Vi må akseptere at situasjonen i landet vårt ikke er bra og at folket vårt ikke er fornøyd, sa Hajisafi.

NRK - 20 nov 22 kl. 17:23

Hajisafi vil dedikere mesterskapsinnsatsen til det iranske folk

Under Irans pressekonferanse i Qatar søndag, adresserte landslagsspiller Ehsan Hajisafi den pågående situasjonen i hjemlandet og fortalte at folket har det vanskelig. Hajisafi startet pressekonferansen med å kondolere til alle sørgende iranske familier og refererte til guden av regnbuen, som har blitt et symbol for ni år gamle Kian som ble drept av myndighetene for noen dager siden. – Vi må akseptere at situasjonen i landet vårt ikke er bra og at folket vårt ikke er fornøyd, sa Hajisafi.

NRK - 28 sep 22 kl. 11:32

Spania kaller inn Irans ambassadør på teppet

Spania har innkalt den iranske ambassadøren i Madrid på teppet for å overbringe en protest mot håndteringen av den seneste protestbølgen i landet. Flere titall demonstranter er meldt drept i iranske byer etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i politiets varetekt. Hun ble pågrepet for feil bruk av hijab.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kjedekollisjon på E39

Det har vært en kjedekollisjon i nordgående felt på E39 ved Forusbeen i Stavanger. Politiet fikk melding om kollisjonen 07.37 i dag tidlig.

NRK - 15 minutter siden

Forsvarets luftvern blir ytterligere forsinket

Det nye kampluftvernet med til Forsvaret blir trolig ikke fullt operativt før i 2028. Det nærmer seg sju år siden comebacket for kampluftvern i Norge ble annonsert, men det vil fortsatt trolig gå fem år før Hæren kan forvente å være fullt operative med våpensystemet, skriver Teknisk Ukeblad. Nyheten kommer fram i nysalderinga av forsvarsbudsjettet for 2023.

NRK - 15 minutter siden

200 norske Sveits-flyttere betalte 340 millioner i skatt

200 norske såkalte «skatteflyktninger» som har flyttet til Sveits betalte 340 millioner kroner i skatt til Norge i fjor. Det viser tall Finansavisen har innhentet. Aker-eier Kjell Inge Røkke og Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl bidro blant annet med henholdsvis 77,8 millioner kroner og 51,8 millioner kroner til den norske statskassa i fjor.

NRK - 30 minutter siden

Jon Fosse hadde en inntekt på 1,6 millioner

Årets nobelprisvinner i litteratur, Jon Fosse, hadde i 2022 en inntekt på litt over 1,6 millioner kroner, skriver Dagen. Forfatteren betalte 708.535 kroner i skatt og hadde en formue på 16.

NRK - 45 minutter siden

17 omkom i bussulykke på Filippinene

Minst 17 mennesker omkom da en passasjerbuss fikk bremsesvikt og kjørte utfor veien på Filippinene tirsdag. Tilstanden til sju andre passasjerer betegnes som kritisk, mens fire andre er på bedringens vei, opplyser en talsmann for lokale myndigheter. Bussen var på vei mellom Culasi i Antique-provinsen til naboprovinsen Iloilo da den raste utfor veien og ned i en 30 meter dyp kløft nær landsbyen Hamtic.

NRK - 1 time siden

Russisk droneangrep mot Ukraina i natt

Ukraina ble angrepet med totalt 48 russiske droneangrep fra Russland i løpet av natten, ifølge Ukrainas luftvåpen. Ukraina hevder at landets luftvernssystemet ødela 41 av dronene før de nådde målet sitt. De opplyser ikke om eventuelle skader som følge av det russiske angrepet, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Ministre dømt for komplott mot presidenten i Bolivia

To tidligere ministre i Bolivia er dømt til to års fengsel for å ha vært med på å presse Evo Morales til å gå av som president i 2019. Begge to har innrømmet at de kjente til et komplott mot Morales. Dommen mot Alvaro Coimbra og Rodrigo Guzman falt tirsdag etter at de hadde inngått en avtale med aktoratet, og det er ventet at de slippes fri om kort tid.

NRK - 1 time siden

Storbritannia forbyr uærlige flyreklamer

Annonser for flyselskapene Lufthansa, Air France og Etihad er blitt forbudt i Storbritannia fordi de villeder forbrukerne om selskapenes klimainnsats. Både Lufthansa og Air France oppfordret kundene sine til å fly mer bærekraftig, mens Etihad sa at deres tjeneste inkluderte miljøkamp, skriver nyhetsbyrået PA. De tre Google-annonsene ble vist i juli, og alle tre ble gransket av den britiske reklamenemnda, som var bekymret for at de ga et villedende inntrykk av selskapenes miljøpåvirkning.

NRK - 2 timer siden

To personar funnen døde i Øygarden

To personar er funnen døde på ei adressa i Øygarden kommune, utanfor Bergen. Det melder Vest politidistrikt i ei pressemelding. Politiet drog ut til ei adresse i natt klokka 02:00 på bakgrunn av ei bekymringsmelding frå ein nabo.

NRK - 2 timer siden

Israelske styrker omringer Khan Younis

Det israelske militæret (IDF) sier de har omringet Khan Younis, den nest største byen i Gaza og den viktigste byen sør i den krigsherjede enklaven. – Våre styrker omringer nå Khan Younis-området. Vi har sikret mange av Hamas' befestninger nord på Gazastripen og retter nå operasjoner mot deres posisjoner i sør, sier forsvarssjef Herzi Halevi sent tirsdag kveld.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com