NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 18:34

NRK - 24 feb 23 kl. 17:54

Anklager Departementenes sikkerhetsorganisasjon for å bryte med grunnlovfestede rettigheter

Samene og miljøaktivistene som demonstrerer i Olje- og energidepartementet (OED) mener at Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) systematisk forsøker å hindre utøvelse av deres lovmessige rett til frie ytringer og demonstrasjon. Det skriver deres advokat, Maria Hessen Jacobsen, i en pressemelding. Demonstrantene oppgir at DSS har låst inn demonstrantene for å regulere deres bevegelsesfrihet og i perioder nektet de å få mat og drikke, samt begrenset medias tilgang til området demonstrantene befinner seg i. Aksjonistene starte sin aksjon inne i OED torsdag, og er der fortsatt fredag ettermiddag. De demonstrerer mot at vindturbinene på Fosen ikke er revet, og at landet ikke er tilbakeført til reindriften, til tross for at det fredag var 501 dager siden Høyesteret
Les mer på NRK


Les mer om:
Olje, OED, Departementenes, DSS, Hessen Jacobsen, Fosen, Høyesterett

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Anklager, Departementenes, sikkerhetsorganisasjon, forå , brytemed , grunnlovfestede, rettigheter
Klartale - 25 okt 22 kl. 13:00

Støre skal svare unge om krigen

Støre er tirsdag på besøk på Kuben videregående skole i Oslo. Der skal han svare på spørsmål fra elever om krigen i Ukraina.Tidligere i dag har Støre vært i Stortinget.

NRK - 07 nov 22 kl. 08:12

Dømt til fengsel for trusler mot Bent Høie

En mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til fengsel i 120 dager for drapstrusler mot tidligere helseminister Bent Høie. Fullbyrding av 75 dager av straffen utsettes med en prøvetid på to år. I fjor ringte Stavanger-mannen ved to anledninger både Trøndelag politidistrikt og departementenes felles sentralbord og fremsatte trusler mot Høie.

NRK - 29 dec 22 kl. 12:52

Telefontrøbbel for departementer

Tekniske problemer fører til at sentralbordtjenestene til departementene og flere offentlige etater er ustabil. Det opplyser Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) til NTB. – Det betyr også at det er problemer med å kontakte departementene på epost.

Klartale - 17 feb 23 kl. 08:50

Slik skal Norge bosette 35.000 ukrainere

Mange ukrainere måtte rømme fra landet sitt i 2022. 31.000 av dem fikk et nytt hjem i Norge i fjor.

NRK - 23 feb 23 kl. 21:52

DSS åpner for at aktivister i OED kan bli på ubestemt tid

Helt siden kl. 08.30 i dag tidlig har en gruppe på 15-16 aktivister oppholdt seg inne hos Olje- og energidepartementet i Akersgata i Oslo.

NRK - 26 feb 23 kl. 22:46

Greta Thunberg nektet adgang

Greta Thunberg skulle etter planen møte Fosen-aksjonistene i Olje- og energidepartementet søndag kveld, men fikk ikke tillatelse til å komme innenfor dørene. Det opplyser Ella Marie Hætta Isaksen, en av aksjonistene, til NTB. Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) bekrefter at de ikke ville slippe Thunberg inn, men i stedet tilbød henne å snakke med aksjonistene gjennom en sidedør til resepsjonen.

NRK - 27 feb 23 kl. 05:19

OED viste til sikkerhet som begrunnelse

Politiet fikk en begjæring fra Departementenes sikkerhetskontor DSS om å fjerne demonstrantene klokka 22.11, fordi ungdommene «sperret inn- og utgangene». DSS viste til at demonstrasjonen var «et vesentlig hinder for departementsdriften».

NRK - 27 feb 23 kl. 08:39

Anbefaler hjemmekontor for seks departementer

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon har rådet ansatte i seks departementer om å ha hjemmekontor i dag på grunn av Fosen-demonstrasjonene utenfor Olje- og energidepartementet. Det opplyser pressevakt Espen Evensen til NRK..

NRK - 27 feb 23 kl. 11:35

DSS: Ansatte i departementene hindres i å gjøre jobben sin

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) mener Fosen-demonstrantene hindrer ansatte i departementene i å gjøre jobben sin. DSS opplyser at de har vært i en løpende dialog med Oslo politidistrikt om demonstrasjonene i regjeringskvartalet siden torsdag. Søndag kveld ba DSS politiet om å fjerne demonstranter som er til hinder for at departementene kan utføre sin funksjon.

Klartale - 27 feb 23 kl. 13:24

Lenker seg fast i kampen for at 151 vindmøller rives

En sak ble tatt til Høyesterett i 2021. Samiske familier vant saken. Vindkraftparkene på Fosen skulle bli tatt ned.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ringsaker: Mann død etter trafikkulykke i natt

Mannen i 20-åra som i natt ble flydd til Ullevål sykehus etter en trafikkulykke, er død. Det bekrefter politiet på Twitter/X. Pårørende er varslet og politiet etterforsker saken..

NRK - 30 minutter siden

Mor og datter (8) funnet døde i Vågsbygd

De to som ble funnet døde i Vågsbygd i Kristiansand i ettermiddag er en mor og en datter på åtte år. Det opplyser politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt på en pressekonferanse..

NRK - 30 minutter siden

Aserbajdsjan skal ha pågrepet den tidligere sjefen for separatistene i Nagorno-Karabakh

Aserbajdsjan sier de har pågrepet den tidligere lederen for separatistregjering i Nagorno-Karabakh idet han forsøkte å krysse grensa til Armenia. Pågripelsen av Ruben Vardanyan ble kunngjort av den aserbajdsjansk grensevakten onsdag. Vardanyan har ifølge grensevakten blitt brakt til landets hovedstad Baku og er overlevert til «relevante statlige organer», som vil avgjøre hans videre skjebne.

NRK - 1 time siden

Valgstyret anbefaler omvalg i Østfold

Fylkesvalgstyret i Viken har i dag anbefalt at det bør gjennomføres omvalg i Østfold etter en valgtabbe. Stemmesedlene til Industri- og næringspartiet (INP) manglet i et valglokale i Moss i syv timer på valgdagen. Etter stemmene i fylket var talt opp, manglet INP kun syv stemmer for å sikre seg et ekstra mandat i fylkestinget i Østfold ved årets valg.

NRK - 1 time siden

Solberg ukjent med SMKs oversikt 

Tirsdag ble det kjent at Erna Solberg kunne slått opp i Aksjonærregisteret flere selskaper som ektemannen investerte i, men som Statsministerens kontor ikke hadde fått beskjed om. NRK har spurt Solberg hvorfor hun ikke fanget opp disse aksjene ved å slå opp i Aksjonærregisteret. Hun svarer skriftlig: – Sindre Finnes har opplyst at han orienterte Statsministerens kontor om hvilke aksjer han eide før tiltredelse og hvilke han valgte å beholde etter at han solgte seg ned etterkant av sitt møte med embetsverket.

NRK - 1 time siden

EU og USA med toppmøte i Washington i slutten av oktober

USAs president Joe Biden tar imot EU-sjefene Charles Michel og Ursula von der Leyen til toppmøte i Washington 20. oktober, sier en amerikansk tjenestemann. Det siste toppmøtet mellom EU og USA var i Brussel i juni 2021, selv om Biden var gjest under Det europeiske råds møte i mars i fjor.

NRK - 2 timer siden

Mann siktet for drap i Porsgrunn i fjor er varetektsfengslet i fire uker

Mannen som denne uken ble pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne døde av brannskader i Porsgrunn i fjor, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen i 30-årene undergis brev- og besøksforbud og medieforbud i hele fengslingsperioden, samt fullstendig isolasjon de to første ukene. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Politiet i Agder: Varsler pressekonferanse i ettermiddag

I forbindelse med de mistenkelige dødsfallene i Vågsbygd i Kristiansand, holder Agder politidistrikt pressekonferanse klokka 18.00..

NRK - 1 time siden

Mann utsett for vald under skeiv konferanse på Island

Den skeive organisasjonen Samtökin`78 arrangerte denne veka ein nordisk konferanse for skeive rettar i Reykjavík. Mellom anna deltok alle dei nordiske likestillingsministrane på konferansen. I går kveld blei det meldt om ei valdshending i sentrum av Reykjavík.

NRK - 3 timer siden

Sjekket ikke for kvikkleire før utbygging

Jordgrunnen der det store kvikkleirskredet på E6 i Sverige gikk natt til lørdag, ble aldri undersøkt for kvikkleire før veiutbyggingen ble satt i gang. Det viser dokumenter som den svenske avisen Dagens Nyheter har sett. Ifølge Statens geotekniska institut er det viktig å undersøke om det finner kvikkleire i områder der forutsetningene for det er til stede, før utbygginger settes i gang.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com