NRK > Nyheter

Thursday, 28 March, 09:12

NRK - 20 jul 21 kl. 12:19

Angrep på Malis president

To væpna menn, ein av dei med kniv, angreip Malis mellombelse president, Assimi Goïta, på tysdag. Ein journalist frå nyheitsbyrået AFP skal ha sett angrepet, som skjedde under ei bøn i ein moske i hovudstaden Bamako. Hendinga skjedde under feiringa for den islamske festivalen Eid al-Adha. Presidenten er frakta vekk, ifølge journalisten. Det har vore to militærkupp i Mali det siste året, og store delar av landet kontrollerast av militante islamistar..
Les mer på NRK


Les mer om:
Malis, Goïta, AFP, Bamako, Eid, adha, Mali

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Angrep, Malis, president
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 15 maj 21 kl. 01:41

Malis regjering er oppløst

Malis overgangsregjering er oppløst, opplyser presidentens kontor, uten å oppgi noen begrunnelse. Presidentkontorets generalsekretær Kalilou Doumbia kom med kunngjøringen i en fjernsynssendt tale fredag kveld. Han ga ingen begrunnelse for beslutningen om å oppløse overgangsregjeringen.

NRK - 16 jul 22 kl. 06:26

Seks drept i angrep ved Malis hovedstad

Minst seks mennesker ble drept i et sjeldent angrep nær Malis hovedstad Bamako, opplyser myndighetene i landet. Landet i Sahel-regionen har vært preget av omfattende uro og en sikkerhetskrise med flere angrep fra jihadister det siste tiåret. Volden når vanligvis ikke inn til Bamako, som ligger sørvest i landet.

NRK - 26 jul 21 kl. 10:57

Mann som angrep presidenten er død

Mannen bak det mislykkede knivangrepet på Malis midlertidige president tidligere denne uken, døde i et fengsel i Bamako kort tid etter han ble arrestert. Regjeringen kunngjorde søndag at «helsen hans forverret seg under avhør». Den siktede døde senere på sykehus, hvor det er bestilt en obduksjon.

NRK - 25 maj 21 kl. 04:39

FN-bekymring over Mali-arrestasjon

FNs generalsekretær António Guterres er dypt bekymret over at Malis president og statsminister er blitt pågrepet av militære. Han ber om ro og om deres ubetingede løslatelse. Malis president Bah Ndaw og statsminister Moctar Ouane ble pågrepet mandag kveld og fraktet til en militærbase utenfor hovedstaden Bamako..

NRK - 27 maj 21 kl. 10:13

Malis president sett fri

Malis mellombelse president Bah N’Daw og statsminister Moctar Ouane er sette fri, seier ein talsperson for militæret til AFP. Dei blei avsett og tekne til fange for tre dagar sidan i det som kan vere landets andre kupp på ni månader. Familiane stadfestar overfor nyheitsbyrået at dei to er sette fri..

NRK - 20 jul 21 kl. 12:19

Malis president forsøkt knivstukke

To væpna menn, ein av dei med kniv, angreip Malis mellombelse president, Assimi Goïta, på tysdag. Ein journalist frå nyheitsbyrået AFP skal ha sett angrepet, som skjedde under ei bøn i ein moské i hovudstaden Bamako. Presidenten deltok på ei feiring for den islamske festivalen Eid al-Adha.

Klartale - 02 okt 22 kl. 06:00

Vinner Bolsonaro eller Lula?

Brasil er et av verdens største demokratier. Nå skal brasilianerne velge hvordan framtiden deres ser ut. To vidt forskjellige personer kan bli president.

NRK - 22 jul 22 kl. 12:43

Eksplosjoner ved militærbase i Mali

Det har vært eksplosjoner og skuddveksling ved militærbasen Kati i utkanten av Malis hovedstad Bamako fredag, ifølge beboere i området. De mistenker at det er et angrep fra islamske ekstremister. Militæret har sperret av veiene til Kati, som ligger cirka 15 kilometer nordvest for hovedstaden.

NRK - 07 jan 23 kl. 00:05

Alle de fengselsdømte soldatene fra Elfenbenskysten er benådet i Mali

Malis juntaleder har benådet alle de 49 soldatene fra Elfenbenskysten som i forrige uke ble dømt til henholdsvis fengselsstraffer og dødsstraff. – Oberst Assimi Goïta har innvilget benådning med full ettergivelse av straffene til de 49 fra Elfenbenskysten som er dømt i det maliske rettssystemet, heter det i en uttalelse fra en talsperson for regjeringen fredag. I slutten av desember ble 46 av soldatene dømt til 20 år i fengsel, mens tre som allerede var løslatt ble dømt til døden.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Gruve med fangede gruvearbeidere nesten oversvømt

Gruven der 13 gruvearbeidere er fanget, i Amur-regionen i Russland, er nesten oversvømt, melder det statlige russiske nyhetsbyrået RIA, ifølge Reuters. Arbeiderne har vært fanget i gullgruven, som er en av Russlands største, siden det gikk et ras 19. mars.

NRK - 1 time siden

Ukraina har skutt ned 26 russiske droner

Ukraina sier at de natt til torsdag skjøt ned 26 droner som ble avfyrt fra Russland. Det ukrainske militæret melder på Telegram at russerne skjøt både krysserraketter, S-300-raketter og 28 droner mot Ukraina i løpet av natten. – 26 angrepsdroner av Shahad-typen ble skutt ned i Odesa, Kharkiv, Dnipropetrovsk og Zaporizjzja, sier Mykola Olesjtsjuk som er sjef for flyvåpenet.

NRK - 1 time siden

Nordmenn hamstrer egg i Sverige

Mangelen på egg i norske butikker har ført til at nordmenn hamstrer egg også i butikkene rett over svenskegrensen. Allerede på tirsdag gikk Maxi-Mat på Nordby-senteret ved Svinesund tomt for egg, skriver Nettavisen. Hos Nordby Supermarket på samme senter måtte man samme dag innføre begrensning på hvor mange egg man kunne handle inn, maks tre 20-pakninger per husstand.

NRK - 3 timer siden

Navalnyj-portretter malt nær sovjetisk krigsminnesmerke i Wien

To portretter av den avdøde russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj er malt på en vegg bak et minnesmerke for sovjetiske soldater i Østerrikes hovedstad. Navalnyjs kamp mot korrupsjon i Russland og demonstrasjoner mot myndighetene i Kreml gjorde ham til en av president Vladimir Putin største fiender. Han døde i en straffeleir i den arktiske delen av Russland i februar.

NRK - 3 timer siden

Frankrike saksøker tenåring

Frankrike saksøker en tenåring etter falske anklager om at en rektor skal ha slått henne da de kranglet om bruken av islamsk hodeplagg. Det opplyser den franske statsministeren ifølge BBC. Rektoren skal ha insistert på at hun fjernet hodeplagget på skolens område, som fransk lov krever.

NRK - 4 timer siden

Russland kan ha brukt ny styrt bombe i angrep mot Kharkiv

Russland kan ha brukt en ny type styrt bombe i et angrep på Kharkiv der en person ble drept onsdag, sier lokale tjenestemenn. – Dette er noe imellom en styrt bombe, som de har brukt nylig, og en rakett. Du kan si det er en flygende bombe, sier den regionale politisjefen Volodymyr Tymosjko.

NRK - 5 timer siden

Tre lyktestolper har blitt veltet ut i veien i Rogaland

Tre lyktestolper har i løpet av kort tid natt til torsdag blitt veltet på ulike fylkesveier i Time i Rogland. Alle steder lå de ut i veibanen. Politiet har vært på alle stedene og gjort undersøkelser.

NRK - 6 timer siden

Haukelifjell åpnet

E134 over Haukelifjell ble natt til torsdag åpnet for vanlig trafikk etter at det onsdag kveld ble innført kolonnekjøring på grunn av uvær. På de andre viktige fjellovergangene i Sør-Norge er det åpent, men det meldes om glatt føre på riksvei 7 over Hardangervidda, opplyser Statens vegvesen. (NTB).

NRK - 6 timer siden

Colombia utviser argentinske diplomater

Colombia har gitt argentinske diplomater beskjed om å forlate landet etter at Argentinas president Javier Milei omtalte sin colombianske kollega som morder og terrorist. I januar kalte Colombia hjem sin ambassadør fra Argentina etter lignende uttalelser fra Milei..

NRK - 6 timer siden

Hytte totalskadd i brann i Nesbyen

Det begynte natt til torsdag å brenne i en hytte i Nesbyen i Buskerud. Det var tre personer inne, men de kom seg ut. Politiet tror brannen stater ved inngangspartiet, men vet ikke årsaken.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com