NRK > Nyheter

Tirsdag, 18 Mai, 23:05

NRK - 03 april 21 kl. 09:19

Angrep mot militærbaser i Somalia

Opprørere fra al-Shabaab har angrepet to militærbaser sørvest for Somalias hovedstad Mogadishu. Den ytterliggående islamistgruppen hevder at 47 regjeringssoldater ble drept i angrepet, men dette er ikke bekreftet fra annet hold..
Les mer på NRK


Les mer om:
shabaab, Somalias, Mogadishu, Somalia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Angrepmot , militærbaseri , Somalia
NRK - 02 mai 21 kl. 19:55

Minst åtte drept i angrep i Nigeria

Minst åtte mennesker er drept i et angrep mot to nigerianske militærbaser nordøst i landet, melder AFP. Ytterliggående jihadister har den siste tiden trappet opp angrepet mot militærbaser som del av et opprør som går over ti år tilbake i tid..

NRK - 26 april 21 kl. 01:39

Tørke i Somalia

Humanitære organisasjoner erklærer tørke i Somalia og advarer om at millioner av mennesker risikerer å sulte. Mer enn 80 prosent av Somalia er rammet av moderat til alvorlig tørke, heter det i en felles uttalelse fra FN i Somalia..

Aftenposten - 29 april 21 kl. 16:39

Angrep mot baser i Myanmar. Rapporter om hundretalls væpnede sammenstøt i april.

Protestene mot militærregimet i Myanmar øker. Torsdag skal to militærbaser ha blitt angrepet..

NRK - 06 feb. 21 kl. 18:27

Valg i Somalia utsettes

Valget i Somalia som skulle avholdes mandag, utsettes etter at samtaler mellom ledende politikere kollapset, bekrefter president Mohamed Abdullahi Farmajo i et krisemøte lørdag. I tillegg til politisk usikkerhet sliter Somalia med et jihadistopprør..

NRK - 13 mars 21 kl. 07:29

FN legger press på Somalia

Landene i FNs sikkerhetsråd har vedtatt at den afrikanske unionens fredsbevarende styrker skal bli værende i Somalia til desember. FN oppfordrer også Somalia til å avholde valg «uten videre forsinkelse». Niger kritiserer beslutningen i en uttalelse..

NRK - 07 feb. 21 kl. 16:33

Åtte soldater drept i Somalia

Minst åtte soldater, inkludert en høytstående etterretningsoffiser, ble drept i et angrep mot et militærkjøretøy utenfor byen Dhusamareb i Somalia, melder AFP. Den ekstreme islamistgruppen al-Shabaab har påtatt seg skylden for angrepet..

Klartale - 01 feb. 21 kl. 11:20

Mange ble drept i angrep på hotell i Somalia

Det er litt over en uke til Somalia skal velge president. Søndag angrep terrorister et hotell hvor det ofte er mange politikere..

VG - 05 april 21 kl. 16:05

Nye satellittbilder: Her tester Russland «skrekkvåpen»

Satellittbilder viser oppgraderte russiske militærbaser i Arktis, og det russiske forsvaret tester både nye våpen og oppdager nye områder når isen trekker seg tilbake i nordområdene..

NRK - 10 mars 21 kl. 22:54

Tidligere president i Somalia død

Somalias tidligere president Ali Mahdi Mohamed døde onsdag på et sykehus i Nairobi i Kenya. Han skal ha blitt smittet av koronaviruset, ifølge Citizen TV. Mahdi Mohamed var president Somalia i perioden 1991 – 1997..

NRK - 16 mars 21 kl. 16:53

Somalia har startet vaksinering

Somalia har startet sin vaksineringskampanje mot koronaviruset. For å forsikre befolkningen om at vaksinen er trygg, var helseministeren blant de første som ble vaksinert. Landet fikk mandag denne uken den første leveransen på 300.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Tix videre til Eurovision-finalen

Andreas Haukeland, alias Tix, gikk videre til lørdagens finale i Eurovision Song Contest. Det ble klart etter den første semifinalen tirsdag kveld. Til sammen 16 nasjoner kjempet om ti finaleplasser.

NRK - 30 minutter siden

Smitteutbrudd på internatskole

Alle elevene ved Kongshaug Musikkgymnas på Lepsøy sør for Bergen er satt i karantene etter tre bekreftede smittetilfeller. I alt er det 129 elever ved skolen, som eies av Misjonssambandet og har elever fra hele landet..

NRK - 45 minutter siden

Vil evakuere afghanske allierte

Amerikanske lovgivere ber om evakuerinng av tusenvis av deres Afghanske allierte tirsdag. De frykter at Taliban vil gå etter deres allierte når USA trekker ut sine siste soldater av landet i september, og er redd det vil bli et blodbad, skriver AFP..

NRK - 45 minutter siden

Klimaendringene gir varmere Spania

Gjennomsnittstemperaturen i Spania har steget med 1,3 grader i løpet av de siste 60 årene, skriver El Pais. Ifølge værtjenesten Aemet var 2017 og 2020 de to varmeste årene som er målt siden målingene begynte på 1960-tallet..

NRK - 1 time siden

Frankrike foreslår resolusjon

Frankrike har lagt frem et forslag til en felles resolusjon om krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen på møtet i sikkerhetsrådet tirsdag, ifølge Reuters. Frankrike, Egypt og Jordan har også kommet til enighet om å lansere et humanitært initiativ i Gaza..

NRK - 1 time siden

19 nye smittetilfeller i Porsgrunn

Det er påvist 19 nye smittetilfeller i Porsgrunn siste døgn. Kommunen mener det må tas høyde for en ny runde med stigende smittetall. Kommunen skriver at de ikke er overrasket over smitteøkningen..

NRK - 1 time siden

Opphever lokal forskrift

Den lokale forskriften i Lindesnes kommune oppheves fra i morgen. Fra da av er det de nasjonale anbefalingene og reglene som gjelder. Det har vært synkende smittetall i kommunen siden den lokale forskriften ble iverksatt..

NRK - 1 time siden

Ingrid Moe Wold legger opp

Landslagsspiller Ingrid Moe Wold skriver på Instagram at hun legger opp etter denne sesongen. I innlegget takker hun alle som har hjulpet henne igjennom hennes karriere..

NRK - 1 time siden

Foreslår våpenhvile fra torsdag

Egypt har foreslått en våpenhvile mellom Hamas og Israel som skal tre i kraft torsdag, melder den israelske kringkasteren N12. Ifølge kringkasterens palestinske kilder har Hamas gått med på forslaget om en våpenhvile fra torsdag klokka 6. Israel har ikke svart, melder Times of Israel tirsdag kveld..

NRK - 1 time siden

Varsler intensiv natt med angrep

Det israelske forsvaret forbereder seg på en «intensiv natt» med luftangrep natt til onsdag, sier talsperson for IDF Hidai Zilberman til The Jerusalem Post. Zilberman forteller at de planlegger å treffe flere av Hamas sine underjordiske tunneler på Gazastripen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt