NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 10:17

NRK - 20 feb 24 kl. 23:06

Amnesty hardt ut mot USAs veto

USA viste med sitt veto i FNs sikkerhetsråd fullstendig mangel på globalt lederskap, sier Amnesty Internationals generalsekretær Agnès Callamard. Callamard er sterkt kritisk til at USA tirsdag la ned veto mot en FN-resolusjon som krevde umiddelbar våpenhvile i Gaza. – Nok en gang, når USA kunne ha gjort det riktige: beskyttet palestinerne mot overhengende fare for folkemord, respektert internasjonal lov og forhindre massedrap og lidelser – så valgte de å gjøre det motsatte, skriver Callamard på X. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, FNs, Amnesty Internationals, Agnès Callamard, FN, Gaza, Callamard, NTB, USAs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Amnesty, hardtut mot , USAs, veto
NRK - 20 nov 23 kl. 11:12

Amnesty mener å ha bevis for krigsforbrytelser i angrep som drepte 46 sivile i Gaza

Amnesty International har gjort en omfattende etterforskning av to israelske angrep i Gaza 13. og 20. oktober.

NRK - 09 dec 23 kl. 00:35

Hamas fordømmer USAs FN-veto mot våpenhvile

Hamas sier USAs veto mot et FN-forslag om våpenhvile på Gazastripen er «uetisk og umenneskelig». USA brukte sitt veto som fast medlem av Sikkerhetsrådet da forslaget om umiddelbar våpenhvile ble tatt opp til avstemning fredag. I en offisiell uttalelse sier et medlem av Hamas' politiske ledelse at USAs beslutning er «uetisk og umenneskelig».

NRK - 18 feb 24 kl. 05:26

USA legger trolig ned veto mot nytt våpenhvileforslag

USA legger sannsynligvis ned veto mot et nytt våpenhvileforslag for Gaza. Det skriver Reuters. USAs FN ambassadør Thomas-Greenfield har tidlgiere sagt at forslaget kan sette sensitive forhandlinger i fare.

NRK - 22 dec 23 kl. 16:04

Frykter at svensk-iraner blir henrettet

Amnesty International frykter at den dødsdømte svensk-iranske forskeren Ahmadreza Djalali om kort tid kan bli henrettet i Iran. Djalali arbeidet tidligere som forsker i katastrofemedisin ved Karolinska institutet utenfor Stockholm. Da han i 2016 besøkte Iran for å forelese, ble han pågrepet av landets sikkerhetstjeneste.

NRK - 08 dec 23 kl. 21:51

USA legger ned veto i Sikkerhetsrådet

USA legger ned veto i Sikkerhetsrådet mot kravet om umiddelbar humanitær våpenhvile i Gaza. Det melder BBC som følger møtet direkte. USA hadde allerede signalisert at de ville motsette seg en slik umiddelbar våpenhvile.

NRK - 09 dec 23 kl. 15:49

Erdogan fordømmer veto i sikkerhetsrådet

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan fordømmer lørdag FNs sikkerhetsråd etter at USA la ned veto mot en resolusjon om umiddelbar våpenhvile i Gaza. Han beskriver sikkerhetsrådet som «Israels sikkerhetsråd». – Siden 7.

NRK - 23 dec 23 kl. 19:43

Polens president truer med veto mot statsbudsjettet

Polens høyrenasjonalistiske president Andrzej Duda truer med å nedlegge veto mot den nye regjeringens statsbudsjett om de ikke går bort fra sin mediereform. Det kunngjorde Duda på X, tidligere Twitter lørdag. Den nye, mer liberale regjeringen i Polen ønsker å omstrukturere statlig eide medier, og valgte onsdag å sparke alle direktører ved statlige kringkastere og nyhetsbyrået PAP.

NRK - 30 jan 24 kl. 08:21

Legger ned veto mot uavhengig gransking av Halloween-tragedien

Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol har lagt ned veto mot en opposisjonsønsket uavhengig gransking av Halloween-tragedien der 159 personer døde. Yoons veto kommer etter at statsminister Han Duck-soo beskrev forslaget om en uavhengig gransking som politisert og potensielt i strid med grunnloven. – Smerten fra katastrofen kan ikke brukes som et verktøy for å rettferdiggjøre politisk strid og en mulig grunnlovsstridighet, sa Han i et møte med regjeringen, og nektet for at granskingen utført av påtalemyndigheten hadde feil.

NRK - 22 mar 24 kl. 05:20

Sikkerhetsrådet skal stemme over USAs våpenhvile-forslag på fredag

Fredag skal FNs sikkerhetsråd stemme over USAs forslag om en «umiddelbar og bærekraftig våpenhvile» mellom Israel og Hamas. Det sier talsperson for den amerikanske delegasjonen til FN, Nate Evans, til CNN. Sikkerhetsrådet har så langt ikke klart å enes om et felles vedtak om krigen i Gaza.

NRK - 04 feb 24 kl. 14:18

Palestinske journalister savnet – Amnesty krever svar

Amnesty International krever svar fra Israel på hva som har skjedd med to palestinske journalister som ble tatt til fange 7. oktober. De to journalistene Nidal al-Waheidi og Haitham Abdelwahed ble tatt til fange av israelske styrker mens de dekket Hamas-angrepet mot det sørlige Israel, og ingen har hørt fra dem siden.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Etihad stanser flyginger

Flyselskapet Etihad stanser flyginger til Tel Aviv i Israel og Amman i Jordan på søndag..

NRK - 1 time siden

Iran sier operasjonen var vellykket

Den iranske hæren sier drone- og missilangrepet på Israel var gjengjeldelse for et dødelig angrep på Irans konsulat i Damaskus, og at de oppnådde alle målene. – «Operasjon ærlig løfte» ble vellykket fra i går kveld til i morges og nådde alle sine mål, sier Mohammad Bagheri, stabssjefen for de iranske væpnede styrkene, til statlig TV..

NRK - 45 minutter siden

Støre: – Svært bekymret

Jonas Gahr Støre har kommentert Irans angrep på Israel. – Svært bekymret over utviklingen i Midtøsten i natt. Norge fordømmer Irans ulovlige og farlige angrep på Israel.

NRK - 1 time siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 1 time siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 1 time siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 1 time siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 2 timer siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 2 timer siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com