VG > Utenriks

Wednesday, 10 August, 01:21

VG - 27 jun 22 kl. 02:45

Amnesty anklager Litauen for å holde tilbake migranter

I en ny rapport anklager Amnesty Litauen for vilkårlig å holde tilbake migranter og torturere og trakassere dem..
Les mer på VG


Les mer om:
Amnesty Litauen, Litauen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Amnesty, anklager, Litauen, forå , holde, tilbake, migranter
NRK - 9 timer siden

Amnesty Norge har mistet 80 medlemmer siden omstridt Ukraina-rapport

Amnestys omstridte Ukraina-rapport har ført til at rundt 80 norske medlemmer har meldt seg ut av organisasjonen i protest, ifølge Amnesty Norge. I rapporten, som ble publisert forrige torsdag, konkluderte Amnesty med at det ukrainske militærets taktikker setter sivile i fare ved å sette opp militærbaser i boligområder, skriver Vårt Land. Det falt verken i god jord hos ukrainske myndigheter, som beskylder organisasjonen for å understøtte russisk propaganda, eller hos flere Amnesty-medlemmer.

NRK - 05 aug 22 kl. 22:52

Amnesty står fast ved Ukraina-rapport etter Zelenskyj-kritikk

Amnesty International fastholder anklagene om at ukrainske styrker utsetter sivile for fare i krigføringen til tross for skarp kritikk fra Ukraina, som mener Amnesty setter likhetstegn mellom ukrainske og russiske styrker. I en rapport anklager menneskerettsorganisasjonen Ukraina for å bryte folkeretten ved å etablere militære baser i boligområder, på skoler og på sykehus. Amnesty viser til hendelser der ukrainske styrker tilsynelatende utsatte sivile for fare i 19 byer og landsbyer i regionene Kharkiv, Donbas og Mykolajiv.

NRK - 27 jun 22 kl. 01:23

Amnesty anklager Litauen

I en ny rapport anklager Amnesty Litauen for vilkårlig å holde tilbake migranter og torturere og trakassere dem. Ifølge Amnesty er tusener av mennesker holdt tilbake av litauiske myndigheter på vilkårlig vis og i fasiliteter som ligner militærleirer. Menneskerettighetsorganisasjonen har snakket med flere titalls migranter fra Kamerun, Kongo, Irak, Nigeria, Syria og Sri Lanka som sier at de er blitt tilbakeholdt ulovlig.

Klartale - 24 maj 22 kl. 14:55

20 prosent flere folk ble straffet med døden

2021 var et år hvor mange ble henrettet. Det er folk som er dømt til døden som straff.Minst 579 personer ble drept som følge av loven.

NRK - I førrgår: 17:31

Amnesty: Beklager smerten Ukraina-rapport forårsaket

Menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International sier de beklager kvalene og sinnet den omstridte Ukraina-rapporten deres forårsaket. I rapporten som kom torsdag anklaget Amnesty ukrainske styrker for å utsette sivile for fare i krigføringen og for brudd på folkeretten ved å etablere militære baser i boligområder, på skoler og på sykehus. – Selv om vi står fast ved funnene våre, beklager vi smerten som er forårsaket, sier Amnesty i en uttalelse søndag.

NRK - 06 jun 22 kl. 09:02

Amnesty: Myanmar-regimet står bak krigsforbrytelser

Amnesty International anklager militærjuntaen i Myanmar for krigsforbrytelser. Blant annet skal regimet ha benyttet luftangrep som kollektiv avstraffelse. Myanmars militære har sannsynligvis brukt luftangrep som kollektiv avstraffelse mot sivile som er motstandere av kuppet, melder Amnesty International i en ny rapport , og anklager juntaen for krigsforbrytelser.

NRK - 07 jun 22 kl. 13:45

Tysklands statsminister lover forsterkninger til Litauen

Tyskland skal bruke langt flere soldater for å forsterke Litauen og de andre baltiske landene, lover Tysklands statsminister Olaf Scholz. Scholz er på besøk i Litauen, der han blant annet skal møte regjeringssjefene i Estland, Latvia og Litauen. – Vi har lovet at vi skal øke vårt bidrag, sa den tyske statsministeren.

NRK - 02 apr 22 kl. 18:37

Litauen slutter å kjøpe russisk gass

Fra og med April vil Litauen ikke lenger kjøpe russisk gass. Det er det første landet til å ta dette skrittet. – Fra og med denne måneden er det slutt på russisk gass i Litauen, skriver president Gitanas Nauseda på Twitter.

NRK - 11 apr 22 kl. 10:05

Den norske styrken i Litauen blir stående til august

Den norske styrken på til sammen om lag 200 personer blir stående i Litauen til august, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding. I februar besluttet Norge å forsterke det norske styrkebidraget til NATO enhanced Forward Presence i Litauen med om lag 50 personell for om lag tre måneder. Nå forlenges dette økte bidraget for ytterligere tre måneder.

NRK - 30 jun 22 kl. 03:18

Amnesty: Russisk angrep på teateret i Mariupol var krigsforbrytelse

Det russiske angrepet på teateret i Mariupol, der sivile hadde søkt tilflukt, var en krigsforbrytelse, slår Amnesty International fast i en rapport. – Fram til nå har vi snakket om en angivelig krigsforbrytelse. Nå kan vi slå klart fast at det var en krigsforbrytelse, begått av russiske væpnede styrker, sier Oksana Pokaltsjuk, som leder Amnestys Ukraina-avdeling, til nyhetsbyrået AFP.

Fler nyheter fra VG

VG - 3 timer siden

Putin skaper ny krise for Tikhanovskaja

To år etter at hun ble frontfigur for kampen mot det autoritære regimet i Belarus, strever opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja med å innfri som forventet..

VG - I førrgår: 16:51

Våpenhvile på Gaza: – Alt blir verre

Det har vært en helg med harde kamper i Gaza. Søndag skal det derimot være enighet om våpenhvile fra klokken 19.00 norsk tid..

VG - 06 aug 22 kl. 13:23

Kjørte inn i lyskryss: Fem personer drept

En amerikansk kvinne ble fredag arrestert, siktet for å ha forårsaket en bilulykke som drepte fem mennesker, inkludert en kvinne som var gravid i åttende måned..

VG - 06 aug 22 kl. 10:48

Kina bryter kontakt med Pentagon

Kina kutter kommunikasjon med det amerikanske militæret. Dette kan eskalere konflikten i Taiwan til et kritisk punkt, melder Reuters..

VG - 05 aug 22 kl. 17:09

Skal ha skutt mer enn 100 raketter mot israelske byer

Etter det israelske luftangrepet på Gaza fredag ettermiddag sier Islamsk Jihad at de har skutt mer enn 100 raketter mot flere israelske byer..

VG - 05 aug 22 kl. 17:09

Syv drept og 40 skadede i israelsk luftangrep på Gaza

Fredag ettermiddag gjennomfører Israel luftangrep på Gaza, ifølge flere internasjonale medier..

VG - 04 aug 22 kl. 07:50

Slakter Bieber-konsert

På søndag spiller Justin Bieber på Leangen Travbane i Trondheim, men om man skal tro danske anmeldere, blir konserten trolig ingen stor opplevelse..

VG - 03 aug 22 kl. 21:55

Vulkanutbrudd på Island: – En ny æra med flere utbrudd

Etter nesten 800 år uten vulkansk aktivitet på Reykjanes, kom det første utbruddet i fjor. Ett år senere har flytende lava på ny funnet veien til overflaten..

VG - 03 aug 22 kl. 18:33

Bieber landet i Danmark – kom slepende på dryppstativ

Justin Bieber har landet i Danmark, med et dryppstativ på slep..

VG - 03 aug 22 kl. 16:38

Taiwan maner til ro mens spenningen øker: – Ikke tro på rykter

Kina omringer Taiwan militært og bruker truende retorikk. Regjeringen i Taiwan ber egne innbyggere ha is i magen..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com