NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 10:16

NRK - 27 mar 24 kl. 19:56

Amnesty: Flere sivile drept i droneangrep i Mali

Militæret i Mali har drept minst 13 sivile, deriblant flere barn, i droneangrep nord i landet, sier Amnesty International, som viser til øyenvitner. Malis militære har sagt at angrepet var rettet mot opprørere og at «mange terrorister» ble drept. Men det avviser øyenvitner. Mali er blant flere vestafrikanske land som kjemper mot et islamistopprør med koblinger til Al Qaida og IS og som startet i 2012. Landet har vært styrt av en militærjunta som tok makten i et kupp i 2020..
Les mer på NRK


Les mer om:
Mali, Amnesty International, Al Qaida, IS

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Amnesty, Flere, sivile, drepti , droneangrepi , Mali
NRK - 20 nov 23 kl. 11:12

Amnesty mener å ha bevis for krigsforbrytelser i angrep som drepte 46 sivile i Gaza

Amnesty International har gjort en omfattende etterforskning av to israelske angrep i Gaza 13. og 20. oktober.

Klartale - 05 feb 24 kl. 06:00

En tragisk og mørk januar

«Hjerter blør i hele Norge». «Vanskelig å forstå». «Smertefullt».

NRK - 05 dec 23 kl. 10:00

Israel: To døde sivile for hvert drepte Hamas-medlem

Det israelske forsvaret sier at to tilfeldig drepte sivile for hvert medlem av Hamas som blir uskadeliggjort, er relativt sett en «positiv statistikk». Uttalelsen stammer fra militærtalsmann Jonathan Conricus i et intervju med CNN og er en reaksjon på kritikk som går ut på at det blir drept uforholdsmessig mange sivile. AFP siterte først en høyt plassert israelsk offiser som sa at det i gjennomsnitt blir drept to sivile på Gazastripen for hver person som Israel har drept for å være Hamas-medlem.

NRK - 22 dec 23 kl. 16:04

Frykter at svensk-iraner blir henrettet

Amnesty International frykter at den dødsdømte svensk-iranske forskeren Ahmadreza Djalali om kort tid kan bli henrettet i Iran. Djalali arbeidet tidligere som forsker i katastrofemedisin ved Karolinska institutet utenfor Stockholm. Da han i 2016 besøkte Iran for å forelese, ble han pågrepet av landets sikkerhetstjeneste.

NRK - 07 dec 23 kl. 22:24

USA presser Israel til å verne sivile

USA presser Israel til å gjøre mer for å beskytte sivile i Gaza og til å slippe mer humanitær hjelp inn på Gazastripen. I en telefonsamtale med Israels utenriksminister Ron Dermer sa USAs utenriksminister Antony Blinken at han er glad for at Israel vil tillate en minimal økning av drivstoffleveranser til Gaza. Men han ba Israel gjøre mer for de sivile.

Klartale - 29 nov 23 kl. 12:17

Flere kan dø av sykdommer enn bomber

Lørdag 7. oktober gikk bevegelsen Hamas til angrep på Israel. De drepte 1.

Klartale - 15 feb 24 kl. 12:30

Ingen vet hvor mange som har blitt drept i Ukraina

Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022. Mange sivile er drept i krigen siden den gang.

NRK - 04 feb 24 kl. 14:18

Palestinske journalister savnet – Amnesty krever svar

Amnesty International krever svar fra Israel på hva som har skjedd med to palestinske journalister som ble tatt til fange 7. oktober. De to journalistene Nidal al-Waheidi og Haitham Abdelwahed ble tatt til fange av israelske styrker mens de dekket Hamas-angrepet mot det sørlige Israel, og ingen har hørt fra dem siden.

NRK - 16 dec 23 kl. 09:56

Wafa: Flere titall palestinere drept i israelske angrep i Jabalia

Flere titall palestinere er drept i israelske luftangrep mot tre ulike hus i Jabalia nord i Gaza, melder det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Minst 14 mennesker ble drept da to hus ble lagt i grus i en og samme gate, mens flere titall andre ble drept i et luftangrep mot et annet boligbygg i Jabalia. Begge angrepene skjedde tidlig lørdag.

NRK - 19 jun 24 kl. 10:39

Amnesty: Egypt tvangsreturnerer krigsflyktninger til Sudan

Egypt har pågrepet, internert og tvangsreturnert tusenvis av flyktninger fra Sudan, ifølge en ny rapport fra Amnesty International. Krigen i Sudan har det siste året drevet over 9 millioner mennesker på flukt, og minst 500.000 av dem, trolig langt flere, har tatt seg over grensa til nabolandet Egypt, ifølge NTB.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 45 minutter siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 30 minutter siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.

NRK - 1 time siden

HRW: Barn fengslet og mishandlet i El Salvador

Mer enn 1000 mindreårige er blitt fengslet under El Salvadors unntakstilstand. Mange blir pågrepet nærmest tilfeldig, ifølge Human Rights Watch (HRW). Barn er blitt dømt til flere års års fengsel, som oftest for svært uspesifikke lovbrudd og på bakgrunn av vitnemål fra politifolk som ikke kan bekreftes fra annet hold, ifølge organisasjonen.

NRK - 1 time siden

Åtte personer drept etter angrep på pakistansk militærbase

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militanter..

NRK - 1 time siden

Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

WSJ: Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 2 timer siden

Tyskland forbyr høyreekstremt tidskrift

Tyske myndigheter har forbudt det tyske tidskriftet Compact Magazin. Samtidig blir eiendommer tilknyttet bedriften gjennomsøkt flere steder i landet, skriver Reuters. De begrunner dette med at publiseringen er «et sentralt talerør for den høyreekstreme scenen».

NRK - 2 timer siden

Ekstrem nedbør i Kina

En liten by i den kinesiske Henan-provinsen har blitt truffet av mer regn på én dag enn de vanligvis får på nesten ett år, skriver Reuters. På 24 timer ble det registrert 606,7 mm nedbør i Dagenhying. Det årlige snittet i området 800 mm.

NRK - 2 timer siden

Tyskland forbyr høyreekstrem tidskrift

Tyske myndigheter har forbudt det tyske tidskriftet Compact. Samtidig blir eiendommer tilknyttet bedriften gjennomsøkt flere steder i landet, skriver Reuters. De begrunner dette med at publiseringen er «et sentralt talerør for den høyreekstreme scenen».


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com