NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 14:01

NRK - 17 aug 21 kl. 18:04

Amerikanske soldater i Kabul

3.500 amerikanske soldater er på plass på flyplassen i Kabul, og amerikanske militære er i kontakt med Taliban om evakueringen. Om noen dager vil det være 6.000 amerikanske soldater på flyplassen. Ni store C-17-fly har landet med soldater og utstyr siden mandag, og sju har tatt av igjen med over 700 amerikanske og afghanske statsborgere.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kabul, Taliban

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Amerikanske, soldateri , Kabul
NRK - 18 aug 21 kl. 21:52

USA: 2000 ut av Kabul siste døgn

Det amerikanske forsvaret har fløyet rundt 2.000 personer ut av Afghanistans hovedstad Kabul det siste døgnet, ifølge deres egne tall. I løpet av de siste 24 timene har 18 C-17-transportfly lettet fra Kabul, ifølge talsperson John Kirby i det amerikanske forsvaret.

NRK - 17 aug 21 kl. 18:04

3500 amerikanske soldater i Kabul

3500 amerikanske soldater er på plass på flyplassen i Kabul, og amerikanske militære er i kontakt med Taliban om evakueringen. Om noen dager vil det være 6000 amerikanske soldater på flyplassen. Ni store C-17-fly har landet med soldater og utstyr siden mandag, og sju har tatt av igjen med over 700 amerikanske og afghanske statsborgere.

NRK - 26 aug 21 kl. 20:25

Reuters: Minst ti soldater drept

Minst ti amerikanske soldater skal være drept i forbindelse med eksplosjonene ved flyplassen i Kabul torsdag, hevder Fox News. Det forteller en offentlig ansatt kilde, ifølge Tv-kanalen. Dette er foreløpig ikke bekreftet av amerikanske myndigheter.

NRK - 27 aug 21 kl. 16:17

Spania avslutter evakuering

Spania har avsluttet evakueringen fra Kabul. Den spanske ambassadøren var med på siste fly ut av byen. De gjenværende 81 spanjolene som var i Afghanistan, ankom Dubai med et militærfly fredag.

NRK - 15 aug 21 kl. 23:44

USA sender flere soldater til Kabul

USAs president Joe Biden sender ytterligere 1000 soldater til Kabul for å hjelpe til med evakueringen på flyplassen. Til sammen vil det være 6000 amerikanske soldater i Kabul i løpet av dagene som kommer, opplyser en tjenestemann i Pentagon..

NRK - 16 aug 21 kl. 16:17

To menn med våpen skutt i Kabul

Minst to menn med våpen ble skutt av amerikanske soldater da de nærmet seg en kontrollpost utenfor Kabuls flyplass, opplyser en kilde i det amerikanske forsvaret. Bortsett fra denne hendelsen ser det ikke ut til at Taliban har blandet seg inn i kaoset rundt evakueringen fra flyplassen, skriver New York Times. Rundt 3.

NRK - 27 aug 21 kl. 20:06

USA: fortsatt terrorfare i Kabul

President Joe Bidens nasjonale sikkerhetsteam har advart om at et nytt terrorangrep er «sannsynlig» i Kabul. Det hvite hus' pressetalsperson Jen Psaki ga ingen detaljer om vurderingen Biden har fått fra teamet, dagen etter at en selvmordsbomber kan ha drept så mange som 170 afghanere og andre og 13 amerikanske soldater i Kabul. Hun sa imidlertid at dagene fram til fristen 31.

NRK - 14 aug 21 kl. 09:44

Tror Kabul blir angrepet i høst

Kommandør Arne Kristian Sørnes, Norges forsvarsattaché i Afghanistan, sier det er sannsynlig at Taliban vil angripe Kabul i høst. Han sier til Forsvarets forum at situasjonen i Afghanistan er svært dyster. Sørnes håper på en fredsavtale, men sier det blir mer og mer sannsynlig at Taliban overtar med militær makt.

NRK - 30 aug 21 kl. 22:36

USA har forlatt Kabul flyplass

De siste amerikanske flyene har lettet fra Kabul og Taliban kontrollerer flyplassen i Kabul, bekrefter det amerikanske forsvarsdepartementet. USA har alene evakuert over 100.000 mennesker fra Kabul siden operasjonen startet, like før Taliban inntok den afghanske hovedstaden.

NRK - 19 aug 21 kl. 16:38

Har evakuert 7000 fra Afghanistan

Siden starten av av evakueringen 14. august har det amerikanske forsvaret evakuert omtrent 7000 mennesker med fly. USA har nå mer enn 5200 soldater på bakken i Kabul, melder det amerikanske forsvaret på en pressekonferanse fra Pentagon i Washington D.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt