NRK > Nyheter

Sunday, 14 July, 13:01

NRK - 24 aug 23 kl. 17:10

Amerikanske kilder tror Prigozjins fly ble skutt ned

Privatflyet som styrtet i Russland onsdag, ble trolig skutt ned, sier ikke navngitte amerikanske tjenestemenn til Reuters. Wagner-sjefen Jevgenij Prigozjin antas å ha mistet livet i flystyrten. Reuters' kilder mener flyet trolig ble truffet av en bakke-til-luft-rakett skutt opp fra russisk territorium. Også leiesoldatgruppen Wagner har hevdet at det var dette som skjedde. Det har også en ikke navngitt vestlig kilde som Financial Times snakket med onsdag.
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Reuters, Jevgenij Prigozjin, Wagner, Financial Times, NTB, Prigozjins

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Amerikanske, kilder, tror, Prigozjins, fly, ble, skutt, ned
NRK - 24 aug 23 kl. 21:09

Pentagon: Ingenting tyder på at Prigozjins fly ble truffet av rakett

Det finnes ingen opplysninger som tyder på at flyet til Jevgenij Prigozjin ble truffet av en bakke-til-luft-rakett, ifølge USAs forsvarsdepartement. Uttalelsen fra forsvarsdepartementet Pentagon kom torsdag. Tidligere har ikke navngitte amerikanske tjenestemenn sagt til nyhetsbyrået Reuters at Prigozjins fly trolig ble truffet av en bakke-til-luft-rakett.

NRK - 28 jun 23 kl. 17:16

WSJ: Prigozjins opprørsplaner ble lekket fra noen i Wagner-gruppen

Informasjon om at Wagner-sjefen planla et opprør og ville kidnappe militærledelsen i Moskva, ble lekket fra egen leir, ifølge Wall Street Journals kilder. Dersom lekkasjen ikke hadde skjedd, ville Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin hatt en mye større sjanse for å lykkes, opplyser vestlige etterretningskilder til avisen. Prigozjin ønsket å ta forsvarsminister Sergej Sjojgu og forsvarssjef Valerij Gerasimov til fange, men den russiske sikkerhetstjenesten FSB fikk informasjon om planene et par dager før det skulle finne sted, sier flere kilder til Wall Street Journal.

NRK - 28 jun 23 kl. 07:52

New York Times: Russisk general kan ha kjent til Prigozjins planer

En høyt rangert russisk general hadde kjennskap til Wagner-leder Jevgenij Prigozjins planer om opprør mot Russland militærledelse, skriver New York Times. Det hevder anonyme amerikanske embetsmenn på bakgrunn av amerikansk etterretning. De mener at Prigozjin ikke kunne gjort sitt opprør uten støtte høyere oppe.

VG - 24 aug 23 kl. 13:26

Stoltenberg etter Prigozjins død: – Vil ikke spekulere

HVALER (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg sier at spørsmålet nå er hvordan Wagner-gruppen vil endre seg etter Jevgenij Prigozjins død..

VG - 24 aug 23 kl. 18:08

Putin kondolerer til Prigozjins familie

President Vladimir Putin sender sine kondolanser til Jevgenij Prigozjins familie, etter flystyrten onsdag kveld..

Klartale - 05 jul 24 kl. 06:00

Hvilken informasjon kan vi stole på?

Filmen «Viljens Triumf» er en tysk dokumentarfilm fra 1935. Den vant flere priser og ble brukt som propaganda. Den skulle vise hvor gode nazistiske holdninger var.

NRK - 27 aug 23 kl. 11:39

Få russere tror Putin sto bak ulykken der Prigozjin døde

Svært få russere tror president Vladimir Putin sto bak Wagner-sjef Jevgenij Prigozjins død, men mange mener flyulykken var iscenesatt, skriver Sunday Times. Ifølge en meningsmåling som Sunday Times gjengir, mener bare 8 prosent av de spurte at Putin var ansvarlig for flystyrten. Rundt en tredel av de spurte tror imidlertid at flystyrten var iscenesatt, mens en tredel mener den skyldtes teknisk feil.

Dagbladet - 25 jun 23 kl. 07:15

Amerikanske spioner slo alarm

Amerikanske spioner skal ha visst om Prigozjins mulige planer om opprør i Russland..

Klartale - 05 jun 24 kl. 12:30

Har Russland blitt angrepet med amerikanske våpen?

24. februar 2022 gikk Russland til angrep på Ukraina. Krigen fortsetter, og politikken rundt er mer komplisert enn noen gang.

NRK - 01 jan 24 kl. 01:24

Irakiske kilder: Drone skutt ned over luftbase med vestlige styrker

Luftvernsystemer har skutt ned en væpnet drone over luftbasen Ain al-Assad, der det er utplassert amerikanske og andre vestlige styrker, ifølge irakiske kilder. Angrepet skjedde tidlig natt til mandag, ser kilder i det irakiske forsvaret til nyhetsbyrået Reuters. Dronen førte verken til ødeleggelser eller at noen ble drept eller såret, legger de til.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 timer siden

Usikkert om Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag at har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza. Senere meldte derimot nyhetsbyrået Reuters at de ikke hadde trukket seg fra samtalene. Begge byråene viser til kilder i Hamas.

NRK - 30 minutter siden

38.584 personer skal være drept siden krigsutbruddet

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 38.584 palestinere har blitt drept siden krigsutbruddet mellom Israel og Hamas 7. oktober i fjor.

NRK - 1 time siden

Over 24 000 besøkande på Norsk Countrytreff

Etter fem dagar med countrystemning og strålande vestlandsvêr kan Norsk Countrytreff på Breim skilte med ny publikumsrekord med over 24 000 besøkande. Det er ein forbetring frå fjorårets rekord som var på 21.300.

NRK - 1 time siden

Åtte parterte kvinner funnet på søppelfylling i Kenya

Kenyansk politi har startet etterforskning etter å ha funnet flere parterte lik i en søppelfylling i hovedstaden Nairobi, skriver AFP. Hittil har åtte lik blitt hentet ut, alle av dem kvinner..

NRK - 1 time siden

Svær ballong observert flere steder i Nord-Norge

NRK har fått flere tips fra folk som har sett en gigantisk ballong flyvende over flere steder i Nord-Norge. Den er blant annet observert fra Træna, Gildeskål, Bodø, Evenes, Evenskjær, Bardufoss og Vannøya. Det viser seg at ballongen er skutt opp fra Esrange Space Center i Kiruna.

NRK - 9 timer siden

Mistenkte knivstikking i Trondheim

Trøndelag politidistrikt meldte natt til søndag om det som skulle ha vært en knivstikking. En person var lettere skadet i Trondheim sentrum. Både det politiet antok var gjerningspersonen og den skadde forlot stedet etter hendelsen.

NRK - 3 timer siden

Brann i leilighet i Elverum

Politiet fikk melding om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum klokken 09.27. Det var ingen personer i leiligheten og øvrige beboere i bygget er evakuert.

NRK - 3 timer siden

Basehoppar omkom

Redningshelikopteret gjorde i natt funn av basehopparen som var sakna i Aurland. Då personen blei funnen like før midnatt blei personen funnen omkomen. Den omkomne var ein utanlandsk statsborgar, melder politiet.

NRK - 3 timer siden

Stoltenberg om Trump-attentatet: – Jeg er sjokkert

Nato-sjef Jens Stoltenberg fordømmer attentatforsøket på Donald Trump. – Jeg er sjokkert av attentatforsøket på tidligere president Trump. Jeg ønsker ham rask bedring og mine tanker går til de som ble rammet.

NRK - 3 timer siden

Politiet brøt opp rave i Østmarka

Omkring 100 personer skal ha deltatt på en ravefest på Grønmo i Østmarka natt til søndag. Høy musikk og berusete personer førte til at politiet brøt opp festen, melder de søndag morgen. – Vi har kontroll på stedet, musikken er slått av og vi oppløser festen nå.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com