NRK > Nyheter

Wednesday, 20 October, 03:12

NRK - 19 jul 21 kl. 12:19

Ambassader i Ungarn støtter LHBT

42 ambassader og kulturelle institusjoner i Ungarn har signert et åpent brev som støtter rettigheter til LHBT-personer. – Vi fordømmer all form for vold, trakassering, stigmatisering og diskriminering mot personer basert på deres legning og kjønnsidentitet, heter det i brevet signert av blant annet ambassadene for Norge, Storbritannia og USA. Ungarn har blitt kritisert etter å innført en lov som forbyr fremstilling av homofile og transpersoner i innhold rettet mor barn..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ungarn, LHBT, Norge, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ambassaderi , Ungarn, støtter, LHBT
NRK - 28 sep 21 kl. 00:28

Polske regioner trekker LHBT-soner

Etter at EU har truet med mindre finansiering, har de tre polske regionene Krakow, Rzeszow og Lublin trukket tilbake betegnelser om at de er «LHBT-frie soner». I juli gikk EU til rettslige skritt mot regjeringene i Polen og Ungarn som følge av det som blir sett på som LHBT-fiendtlige tiltak. Ungarn innførte en såkalt anti-pedofililov, som blant annet kriminaliserer «oppfordringer» til homoseksualitet.

NRK - 24 jun 21 kl. 11:50

16 EU-land: Må beskytte LHBT

Ledere i 16 EU-land, inkludert Frankrike, Tyskland og Italia, erklærer støtte for LHBT-personer etter en kontroversiell lov ble vedtatt i Ungarn. Europa må kjempe mot diskriminering mot LHBT-personer, skriver 16 medlemsland i et brev til EU. Ungarn er ikke direkte nevnt i brevet..

NRK - 23 sep 21 kl. 10:19

Polen dropper "LHBT-frie soner"

Etter trusler om mindre finansiering fra EU velger flere polske regioner å droppe betegnelsen som «LHBT-fri sone». Det er totalt fem regioner som har fått en oppfordring fra EU-kommisjonen om å slutte å bruke betegnelsen. EU bruker dette som en forutsetning for at man skal behandle deres søknader om økonomisk bistand fra unionens enorme pandemistøttepakke.

Aftenposten - 24 jul 21 kl. 08:21

Blir trykket fra regjeringen så stort at hun flytter? Uroen brer seg i LHBT-miljøet i Ungarn.

BUDAPEST (Aftenposten): Usikkerheten brer seg i LHBT-miljøet i Ungarn. Hvor tung blir fremtiden? Mange vurderer å flytte..

NRK - 24 jun 21 kl. 16:14

– Ungarn har ingen plass i EU

Den nederlandske statsministeren Mark Rutte sier Ungarn ikke burde være en del av EU, melder AFP. Ungarn vedtok en kontroversiell lov som forby LHBT-innhold i skoler. – Men jeg er ikke den eneste som kan bestemme det.

NRK - 24 jun 21 kl. 12:30

Victor Orban svarer på kritikken

Ungarns Victor Orban svarer på kritikken som har haglet fra verdenssamfunnet etter at Ungarn vedtok en kontroversiell lov. Det melder Reuters. Han sier han er en frihetsforkjemper og også har kjempet for homofiles rettigheter, men at loven ikke handler om LHBT-rettigheter.

NRK - 07 jul 21 kl. 10:07

LHBT-grupper blokkert på WeChat

En rekke LHBT-grupper tilknyttet store universiteter har blitt blokkert på det populære sosiale mediet WeChat. WeChat er Kinas største sosiale medier-plattform. Gruppene som fikk sitt innhold slettet, var blant annet Huazhong University of Science and Technology Gay Pride og Peking University's ColorsWorld..

NRK - 21 jun 21 kl. 19:47

Ungarn reagerer på regnbuemarkering

Tyske myndigheter ønsker å lyse opp Allianz Arenaen i regnbuefarger før EM-kampen mot Ungarn. Den ungarske utenriksministeren sier det er farlig å blande sport og politikk. Markeringen gjøres ifølge myndighetene i solidaritet med Ungarns LHBT-miljø.

NRK - 07 jul 21 kl. 11:05

EU fordømmer LHBT+-lov i Ungarn

EU-kommisjonens president, Ursula von der Leyen, krever onsdag at Ungarn endrer sin lov som forbyr framstilling av seksuelle minoriteter, inkludert homofile og transpersoner, i innhold rettet mot barn. Hvis ikke vil det få jurdiske konsekvenser, sier hun..

NRK - 05 jul 21 kl. 12:13

Angrep LHBT+-kontor i Georgia

Voldelige grupper angrep mandag hovedkvarteret til en gruppe som kjemper for rettighetene til LHBT+-grupper i Georgia. Kontoret i hovedstaden Tbilisi ble angrepet og ransaket før en planlagt pride-demonstrasjon. Det er ikke klart om noen ble skadet i angrepet, men utstyr skal ha blitt ødelagt..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Komité vil straffe Steve Bannon

Komiteen som gransker kongresstormingen i USA har vedtatt at Steve Bannon bør tiltales for å ha vist forakt for Kongressen ved å nekte å vitne. Bannon ble instruert av sin tidligere sjef, Donald Trump, til ikke å vitne for komiteen..

NRK - 1 time siden

OL-ilden ankom Beijing

Den olympiske ilden har kommet fram til Beijing. Ilden ble mottatt av visepresident Yu Zaiqing i den kinesiske OL-komiteen som her viser fram flammen som ble fraktet med fly fra Hellas. Vinter-OL skal arrangeres i Beijing fra 4.

NRK - 1 time siden

Tre barn døde i luftangrep i Tigray

Tre barn ble drept i luftangrepene mot Tigray-regionen i Etiopia denne uken. Det har lokale helsearbeidere rapportert til FN. Statlige medier i Etiopia har bekreftet at det ble gjennomført et luftangrep mot Mekele, hovedstaden i regionen som fredsprisvinner Abiy Ahmeds regime gikk til krig mot i november i fjor..

NRK - 1 time siden

Nord-Korea bekrefter ny missiltest

Nord-Korea bekrefter at landet gjennomførte en prøveskyting av det som omtales som en ny type ballistisk missil fra en ubåt tirsdag. Nyheten gjør at det blir avholdt et krisemøte i FNs sikkerhetsråd onsdag, ifølge AFP. Ifølge diplomatiske kilder var det USA og Storbritannia som kalte inn til møtet.

NRK - 1 time siden

Vedum: Ingen kur mot dyr strøm

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier det ikke finnes noen mirakelkur mot høye strømpriser. Han sier til Klassekampen at han er bekymret over utviklingen og sier regjeringen har startet arbeidet med å få ned prisene..

NRK - 2 timer siden

Over 1000 døde i Russland tirsdag

I Moskva må arbeidstakere over 60 år holde seg hjemme de neste fire månedene, og bedrifter er pålagt å ha minst 30 prosent av de ansatte på hjemmekontor. Tirsdag ble det registert 1015 koronadøde i landet, det høyeste tallet siden pandemien startet. Over 225.

NRK - 2 timer siden

608 nye koronasmittet siste døgn

Tirsdag ble det registrert 608 nye koronatilfeller i Norge. Det er 18 flere enn forrige tirsdag. Den siste uka er det i snitt registrert 410 nye smittede per dag.

NRK - 2 timer siden

96-åring anklaget for 11.000 drap

En 96 år gammel tidligere sekretær i konsentrasjonsleiren Stutthof møtte idag i retten i Tyskland. Irmgard Furchner anklages for medvirkning til over 11.000 drap..

NRK - 3 timer siden

Årets unge kokk 2021

Vinneren av prisen Årets unge kokk 2021 ble 24 år gamle Andrea Svendsen. Hun jobber som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim. Andreplassen gikk til Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg.

NRK - 5 timer siden

Trenger flere lastebilsjåfører

Lange arbeidsdager og dårlig lønn gjør at lastebilbransjen har mangel på sjåfører i Norge. Dette kan føre til at du ikke får de varene du har bestilt eller de du pleier å kjøpe..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt