NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 08:13

NRK - 09 mar 22 kl. 20:27

Ambassade reagerer på navnestunt

Den russiske ambassaden i Oslo sier til NTB at de oppfatter det som en antirussisk aksjon å gi krysset utenfor ambassaden navnet Ukrainas plass. I går gikk et enstemmig bydelsutvalg i Frogner inn for å døpe veikrysset ved ambassaden dette. Det er ikke snakk om en offisiell navneendring, men en uformell tittel. Blant annet vurderer bydelen å sette opp et skilt om døpenavnet. Ambassaden i Oslo reagerer sterkt og sier de opplever stuntet som «veldig amerikansk»..
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, NTB, Ukrainas, Frogner

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ambassade, reagerer, navnestunt
NRK - 28 feb 22 kl. 13:20

Nettsider nede etter mulig cyberangrep

Nettsidene til Ukrainas ambassade i Oslo er nede. Det samme gjelder flere ambassader i Norden og det meldes om et mulig dataangrep. Ukrainas ambassade i Danmark opplyser til Berlingske at den er rammet av et dataangrep og at man bare får en feilmelding hvis man prøver å gå inn på ambassadens nettsider.

NRK - 10 apr 22 kl. 00:56

EU gjenåpnet ambassade i Kyiv

EU har gjenåpnet sin ambassade i den ukrainske hovedstaden, etter at den ble midlertidig flyttet til Polen ved krigsutbruddet i februar. Gjenåpningen ble annonsert av EUs utenrikssjef Josep Borrell da han besøkte Kyiv lørdag. Matti Maasikas som er sjef for EU-delegasjonen i Ukraina, postet lørdag et bilde av EU-flagget vaiende utenfor ambassaden.

NRK - 02 maj 22 kl. 17:38

Sverige gjenåpner ambassaden i Kyiv

Sveriges ambassade i Kyiv åpnes igjen på onsdag, bekrefter Sveriges utenriksminister Ann Linde mandag. Sverige gjør dermed som en rekke andre land og flytter ambassaden tilbake til den ukrainske hovedstaden. Som første nordiske land gjenåpnet Danmark sin ambassade i Kyiv mandag, og onsdag følger altså Sverige etter.

NRK - 05 sep 21 kl. 17:27

Vil flytte Afghanistan-ambassade

Italia vil flytte sin Afghanistan-ambassade til Doha i Qatar, opplyser utenriksminister Luigi Di Maio søndag. Italia gjør dermed som flere andre land og flytter ambassaden til Qatar av sikkerhetsgrunner. Da Taliban tok makten i Afghanistan for tre uker siden, fikk bevegelsen samtidig ansvar for landets utenrikspolitikk og diplomati.

NRK - 12 feb 22 kl. 05:23

USA åpner ambassade på Salomonøyene

USA varsler åpning av ambassade på Salomonøyene, som del av en plan for å øke innflytelsen i stillehavsområdet før Kina øker sin dominans. Den uvanlig likefram forklaringen kommer fram i et notat fra utenriksdepartementet i Washington til Kongressen og som nyhetsbyrået AP har fått se..

NRK - 26 feb 22 kl. 11:07

Norges ambassade flyttet til Warszawa

Norges ambassade i Kyiv er midlertidig flyttet til Warszawa. Det sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding. – Vi har nå svært begrensede muligheter til å bistå norske borgere som befinner seg i Ukraina, sier utenriksminister Huitfeldt.

NRK - 01 mar 22 kl. 12:52

Russlands bekymret for forholdet mellom Norge og Danmark

Russlands ambassade i Danmark uttrykker bekymring for forholdet mellom Norge og Danmark, melder DR. Bakgrunnen for den russiske bekymringen er et forslag i Danmark om å døpe om gaten i København, der den russiske ambassaden ligger, fra Kristianiagade til Ukrainegade. – Den russiske ambassade vil gjene minne om at Kristianiagade bærer det tidligere navnet til Norges hovedstad g symboliserer historiske bånd og godt forhold mellom Danmark og Norge, skriver ambassaden på Twitter..

NRK - 01 mar 22 kl. 12:52

Russland bekymret for forholdet mellom Norge og Danmark

Russlands ambassade i Danmark uttrykker bekymring for forholdet mellom Norge og Danmark, melder DR. Bakgrunnen for den russiske bekymringen, er et forslag i Danmark om å døpe om gaten i København, hvor den russiske ambassaden ligger. Danske politikere vil døpe om gaten fra Kristianiagade til Ukrainegade.

VG - 03 mar 22 kl. 15:23

Flere hundre nordmenn vil bidra i krigen – har kontaktet Forsvaret og Ukrainas ambassade

På sosiale medier forteller flere nordmenn at de vil reise til Ukraina for å kjempe mot Russland. Ukrainas ambassade sier til VG at mange har kontaktet dem – og hevder at tusener fra hele verden nå vil dra til krigen..

NRK - 08 mar 22 kl. 18:32

Gir navn til krysset ved Russlands ambassade

Nå får krysset utenfor Russlands ambassade uformelt navnet «Ukrainas plass», skriver Aftenposten. Det er bydelsutvalget i Bydel Frogner som tirsdag har fått inn for å gi krysset utenfor ambassaden et navn..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Tidenes høyeste krafteksport i 2021, melder Statistisk sentralbyrå

Eksporten av kraft økte med 30 prosent i 2021 sammenlignet med snittet for de siste fem årene, og var det høyeste noensinne. Kraftproduksjonen i Norge økte med 1,9 prosent fra 2020 til 2021. Det melder Statistisk sentralbyrå i en pressemelding onsdag..

NRK - 15 minutter siden

Kamp om parkeringsplass endte med gigantbot

Kvinnen ble rasende da en bilist kuppet parkeringsplassen hun holdt av på Storosenteret i Oslo. Nå er hun dømt til å betale 45.000 kroner i bot og erstatning.

NRK - 15 minutter siden

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.

NRK - 30 minutter siden

Kherson: Forbereder folkeavstemning for tilslutning til Russland

Nestlederen for den russisk-støttende administrasjonen i okkuperte Kherson hevder at de forbereder en folkeavstemning for at fylket skal bli en del av Russland. Det melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået TASS. Kherson ligger sør i Ukraina og har vært under russisk kontroll siden mars.

NRK - 2 timer siden

Mange klimaskeptikere i Norge

Mens åtte av ti italienere mener at klimaendringene er menneskeskapt, er det bare seks av ti nordmenn som mener det samme, viser en EU-studie. Studien har tatt for seg innbyggernes holdninger til klimaforskning og klimaendringer i seks europeiske land. Nordmenn skiller seg ut som de mest klimaskeptiske.

NRK - 2 timer siden

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese. Albanese, som nå er i Madrid i forbindelse med Nato-toppmøtet, sier at han har et ønske om tilstedeværelse på bakken i Ukraina. – Australia vurderer dette.

NRK - 2 timer siden

700 vil ta lederutdanning i Forsvaret

700 kandidater konkurrerer om å få skoleplass i Forsvaret. Østlandet og Vestlandet er høyt representert blant søkerne. – For oss er det viktig at alle landsdeler representeres, både her på FOS og i Forsvaret generelt.

NRK - 3 timer siden

EU-enighet om klimanøytrale biler fra 2035

Nye biler som selges i EU, må være klimanøytrale fra 2035. Det er unionens klimaministre enige om. Klimaministrene ble på et møte i Luxembourg natt til onsdag enige om å stanse salg av nye biler med forbrenningsmotor i 2035 og om å styrke det eksisterende kvotehandelssystemet som gjelder for industri og energi.

NRK - 3 timer siden

Høy bot for fyllekjøring med sparkesykkel

En mann i 20-årene er dømt til betinget fengsel og ilagt en bot på 59.000 kroner etter å ha fyllekjørt i Trondheim på en elsparkesykkel. Den unge mannen var ikke klar over at det han gjorde var ulovlig, men har lagt alle kortene på bordet, skriver Adresseavisen.

NRK - 3 timer siden

Oppbygging av kornlager kan ta sju år

Det kan ta sju år å få på plass et beredskapslager med 165.000 tonn matkorn, nok for et halvt års forbruk, viser en rapport. Landbruksdirektoratet har anbefalt at det bygges opp et slikt beredskapslager, skriver Nationen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com