NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:34

NRK - 27 okt 23 kl. 00:43

Amazon-resultatet var bedre enn ventet

Økt salg og effektivisering av frakt bidro til at netthandelsgiganten Amazon tjente 9,9 milliarder dollar kroner i årets tredje kvartal, langt bedre enn ventet. Fortjenesten tilsvarer rundt 110 milliarder norske kroner. Selskapet omsatte for 143,1 milliarder dollar, 13 prosent mer enn i samme periode i fjor. Amazon-sjef Andy Jassy omtaler kvartalet som «sterkt», og peker på lavere fraktkostnader og styrket salg. Videre sier han at reklamevirksomheten hadde «robust» vekst, og at nettskytjenesten AWS «fortsatte å stabilisere seg».
Les mer på NRK


Les mer om:
Amazon, Andy Jassy, AWS, FTC, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Amazon-resultatetvar , bedre, enn, ventet
Klartale - 24 apr 24 kl. 14:31

– Vi ser at gutter ofte er mindre forberedt på skolen

Likestilling er viktig for den norske regjeringen. Derfor satte de sammen et eget mannsutvalg. Utvalget ledes av Claus Moxnes JervellOnsdag kom rapporten, som heter «Likestillingens neste steg».

NRK - 27 sep 23 kl. 04:46

Amerikanske myndigheter saksøker Amazon

USAs konkurransetilsyn FTC går til søksmål mot Amazon, som tilsynet anklager for å bruke posisjonen sin innen netthandel til å svekke konkurransen. Søksmålet har vært ventet lenge etter årevis med anklager om at Amazon.com og andre teknologiselskaper bruker sin dominans innen nettsøk, sosiale medier og netthandel til å hindre konkurrerende bedrifter i å senke prisene.

NRK - 04 aug 23 kl. 10:56

Amazon overgikk forventningene

Netthandelsgiganten Amazon gjorde det bedre i andre kvartal enn det analytikere hadde ventet. Omsetningen steg med 11 prosent. Overskuddet endte på 6,7 milliarder dollar for andre kvartal, noe som reverserer et tap på 2 milliarder dollar i samme periode i fjor, ifølge selskapets kvartalsrapport.

Klartale - 16 jan 24 kl. 06:00

De rikeste har blir rikere

Skillet mellom fattige og rike i verden fortsetter å øke. Det viser en rapport fra organisasjonen Oxfam. Verdens fem rikeste menn har blitt rikere.

NRK - 15 nov 23 kl. 12:38

EU åpner etterforskning av Amazon

EU har åpnet en etterforskning av det amerikanske selskapet Amazon for manglende tiltak for å beskytte forbrukere. I desember ifjor inngikk Amazon et forlik med EU slik at selskapet slipper å bli etterforsket for brudd på EUs konkurranseregler og eventuelt bli ilagt en milliardbot..

NRK - 03 jan 24 kl. 15:25

Serbia: Regjeringspartiet vant valget

Regjeringspartiet i Serbia vant valget med 46,5 prosent av stemmene, mens opposisjonen fikk 23,66 prosent, viser det endelige offisielle valgresultatet. Resultatet ble onsdag kunngjort på hjemmesiden til landets valgkommisjon. Opposisjonsalliansen Serbia mot vold (SPN) har ikke kommentert offentliggjøringen av det endelige resultatet.

NRK - 01 aug 23 kl. 19:14

Inntektene til Pfizer synker drastisk

Legemiddelprodusenten Pfizer hadde et inntektsfall p 54 prosent i andre kvartal sammenlignet med i fjor. Inntektene endte p 12,7 milliarder dollar, ned fra 23,7 milliarder dollar i andre kvartal 2022. Det tilsvarer et fall fra 242 milliarder kroner til 130 milliarder kroner.

NRK - 25 jul 23 kl. 15:49

IMF: De økonomiske utsiktene ser litt lysere ut

Det internasjonale pengefondet (IMF) har oppjustert vekstanslaget for 2023, men veksten i verdensøkonomien er likevel ventet å bli lavere enn i fjor. Selv om IMF mener at utsiktene ser noe bedre ut enn for tre måneder siden, så er problemene i verdensøkonomien ikke over, ifølge rapporten World Economic Outlook, som ble offentliggjort tirsdag. Veksten i år er ventet å bli på 3 prosent, for så å bli værende på samme nivå i 2024.

Klartale - 04 jul 24 kl. 16:00

Nå henter folk fram de gamle kameraene

Salget av analoge kameraer har nesten tatt slutt. Det skrev nettavisa digi.no for 20 år siden.

E24 - 01 feb 24 kl. 22:04

Amazon omsatte for 170 milliarder dollar i fjerde kvartal

Amazon-aksjen stiger kraftig i etterhandelen, etter at netthandelsgiganten rapporterte sterkere omsetning enn ventet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 15 minutter siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 45 minutter siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 2 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com