NRK > Nyheter

Monday, 05 December, 13:09

NRK - 06 okt 22 kl. 11:15

Alcoa om industrigrep: – Vil treffe oss hardt

Regjeringen foreslåtte instramming på 2,7 milliarder kroner i CO2-kompensasjonsordningen møtes med skuffelse i industrien. Ordningen kompenserer industribedrifter for økningen i kraftpris som skyldes prisen på CO2-kvoter i EU-systemet. For neste år vil regjeringen innføre et «bunnfradrag» i ordningen ved at de første 200 kronene av kvoteprisen ikke blir kompensert. – Ordningen har vært svært viktig for Alcoas konkurranseevne. En innstramming lik den regjeringen foreslår kommer til å treffe oss hardt, særlig anlegget vårt på Lista som allerede har redusert aktivitet, sier energidirektør Ole Løfsnæs i Alcoa til NRK..
Les mer på NRK


Les mer om:
CO2, EU, Alcoas, Lista, Ole Løfsnæs, Alcoa, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Alcoaom , industrigrep, Vil, treffeoss , hardt
NRK - 30 aug 22 kl. 14:56

Stenger ned produksjon etter for høye strømkostnader

Aluminiumsverket Alcoa Lista stenger ned en av sine tre produksjonslinjer i løpet av kort tid, opplyser selskapet i en pressemelding. Nedstengingsprosessen starter umiddelbart og forventes å ta snaue to uker. Ingen av verkets faste ansatte vil permitteres eller sies opp som følge av nedstengingen.

E24 - 22 okt 22 kl. 12:03

Frykter konkurser i vindkraften: Alcoa bekymret for tilgangen på kraft

Hvis vindkraftanlegg går konkurs, kan gunstige, langsiktige kraftavtaler i industrien rammes. – Avhengig av vindkraftavtalene, sier Alcoa..

Klartale - 27 sep 22 kl. 16:40

Romskip kjørte rett mot asteroide og traff

Nasa er USA sin egne romfartsorganisasjon. De forsker på romfart og verdensrommet.Natt til tirsdag traff romskipet Dart en asteroide Dimorphos.

Klartale - 12 okt 22 kl. 08:47

Romskip klarte å endre banen til asteroide

For 11 måneder siden skjøt Nasa opp et romskip ved navn Dart.Oppskytingen var et forsøk på å sjekke om vi kan stoppe kosmiske objekter fra å treffe jorda. Det er første gang noe slikt er blitt forsøkt.

NRK - 16 sep 22 kl. 10:01

Regjeringens strømordning vil treffe rundt 20.000 bedrifter og koster 3 milliarder kroner

Regjeringens strømordning vil treffe rundt 20.000 bedrifter og koster 3 milliarder kroner Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) legger fredag formiddag fram en pakke med tiltak som er rettet mot næringslivet som er rammet av høye strømutgifter. Pakken inneholder en rekke ulike elementer, som direkte støtte, lånegaranti og støtte til energitilskuddsordninger.

NRK - 27 sep 22 kl. 09:21

Orkanen «Ian» ventes å treffe Cuba tirsdag kveld

Orkanen «Ian», som nå kategoriseres som en storm styrke 3, er ventet å treffe vestlige deler av Cuba i kveld. Skolene er stengt, og myndighetene forbereder seg på å evakuere innbyggerne i den delen av landet som orkanen treffer. Det er ventet at orkanen vil gå videre til Florida med samme styrke..

Klartale - 08 jun 22 kl. 08:23

Norge sier de har gitt kanoner til Ukraina

Bjørn Arild Gram er norsk forsvarsminister. Han sier i en pressemelding at soldatene i Ukraina er avhengig av å få hjelp med våpen og utstyr fra land i Vesten. Det trenger de for å kjempe mot Russland.

NRK - 17 sep 22 kl. 20:52

Millioner i Japan bedt om å søke ly for tyfon

To millioner mennesker i Japan oppfordres til å søke ly før tyfonen Nanmadol ventes å treffe land søndag. Tyfonen nærmer seg sørkysten av Japan, og meteorologene sendte lørdag ut farevarsel. Myndighetene har oppgradert evakueringsordren til nivå fire, som er nest høyeste nivå, for områdene Kumamoto og Miyazaki Kyushu-regionen, melder kringkasteren NHK.

NRK - 09 okt 22 kl. 05:13

Orkanen Julia nærmer seg Nicaragua

Det tropiske uværet Julia er oppgradert til orkan og ventes å treffe land på Nicaraguas karibiske kyst natt til søndag lokal tid. Det amerikanske orkanvarslingssenteret (NHC) opplyser at Julia er plassert i kategori én, som er det laveste nivået av fem kategorier på orkanskalaen Saffir-Simpson. Ved 2-tiden norsk tid lå Julia sørvest for de colombianske øyene San Andres og Providencia og rundt 200 kilometer øst for den nicaraguanske kysten.

NRK - 22 aug 22 kl. 07:41

Streiken trappes opp i prosessindustrien

Ytterligere 1115 ansatte i prosessindustrien gikk mandag ut i streik. Dermed omfatter streiken over 2500 Industri Energi-medlemmer. 1422 medlemmer i ti forskjellige bedrifter, blant annet 328 medlemmer ved Glencore Nikkelverk i Kristiansand, gikk ut i streik mandag 13.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Eksplosjon ved flybase i Russland

Mandag morgen kom det meldinger om en eksplosjon ved eller på flybasen Engels i Saratov-regionen i Russland. Geoverifiserte videoer fra området viser at det har skjedd en eksplosjon i området. Det kan imidlertid ikke slås fast at eksplosjonen har skjedd på flybasen.

NRK - 10 minutter siden

Unio-lederen: Er streikeretten reell?

–Reallønnsveksten vi krevde og forventet i årets tariffoppgjør, er nå bare en illusjon. Prisveksten er langt høyere enn lønnsveksten, sa leder Ragnhild Lied da hun åpnet den årvisse Unio-konferansen på Sundvolden i dag. Med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i salen gikk hun hardt ut mot regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd for å avbryte lærerstreiken tidligere i høst.

NRK - 45 minutter siden

Brann i enebolig i Porsgrunn med fare for spredning

Det er full fyr i en enebolig i Porsgrunn og brannvesenet jobber iherdig med å unngå spredning til garasjen som ligger ca. en meter fra huset. Huseier har bekreftet til politiet at det ikke er personer inne i huset.

NRK - 30 minutter siden

Meldinger om luftangrep mot Ukraina

En talsperson for det ukrainske luftforsvaret sier ifølge Reuters at Russland har satt i gang et nytt missilangrep mot landet. Flyalarmer ble hørt mange steder i Ukraina på mandag, melder nyhetsbyrået. De viser til lokale myndigheter, som skal ha oppfordret sivilbefolkningen til å søke tilflukt..

NRK - 30 minutter siden

Flyalarm i Ukraina

Flyalarmer ble hørt mange steder i Ukraina på mandag, melder Reuters. De viser til lokale myndigheter, som skal ha oppfordret sivilbefolkningen til å søke tilflukt..

NRK - 45 minutter siden

Brann i enebolig i Porsgrunn

Det skal være full fyr i en enebolig i Porsgrunn. Brannvesenet er i gang med å slokke brannen..

NRK - 1 time siden

Bild: Barn skadd i knivangrep i Tyskland

Flere barn skal være skadd i et knivangrep ved en skole sørvest i Tyskland, melder den tyske avisen Bild. Ifølge Bild skal det være snakk om to barn i grunnskolealder som på vei til skolen ble angrepet av en mann. Politiet skal ha pågrepet gjerningsmannen etter at han flyktet inn i et nærliggende bolighus.

NRK - 1 time siden

Innstilt som ny styreleder i FFB

Tidligere næringsminister og helseminister for Høyre, Ansgar Gabrielsen, er etter det NRK kjenner til innstilt som styreleder i Foreningen for barnepalliasjon (FFB). Gabrielsen har sagt ja til å være «arbeidende styreleder» frem til våren, ifølge innstillingen fra valgkomiteen. I forrige uke trakk styreleder Lisbeth Andersen og resten av styret seg.

NRK - 1 time siden

Revolusjonsgarden i Iran: Vil ikke vise nåde

Revolusjonsgarden i Iran sier mandag at sikkerhetsstyrkene ikke vil vise nåde mot det de kaller «opprørere, kjeltringer og terrorister». Det melder nyhetsbyrået Reuters. Siden midten av september har landet opplevd store demonstrasjoner mot regimet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com