NRK > Nyheter

Monday, 05 December, 11:43

NRK - 06 okt 22 kl. 11:15

Alcoa om industrigrep: – Vil treffe oss hardt

Regjeringen foreslåtte instramming på 2,7 milliarder kroner i CO2-kompensasjonsordningen møtes med skuffelse i industrien. Ordningen kompenserer industribedrifter for økningen i kraftpris som skyldes prisen på CO2-kvoter i EU-systemet. For neste år vil regjeringen innføre et «bunnfradrag» i ordningen ved at de første 200 kronene av kvoteprisen ikke blir kompensert. – Ordningen har vært svært viktig for Alcoas konkurranseevne. En innstramming lik den regjeringen foreslår kommer til å treffe oss hardt, særlig anlegget vårt på Lista som allerede har redusert aktivitet, sier energidirektør Ole Løfsnæs i Alcoa til NRK..
Les mer på NRK


Les mer om:
CO2, EU, Alcoas, Lista, Ole Løfsnæs, Alcoa, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Alcoaom , industrigrep, Vil, treffeoss , hardt
NRK - 30 aug 22 kl. 14:56

Stenger ned produksjon etter for høye strømkostnader

Aluminiumsverket Alcoa Lista stenger ned en av sine tre produksjonslinjer i løpet av kort tid, opplyser selskapet i en pressemelding. Nedstengingsprosessen starter umiddelbart og forventes å ta snaue to uker. Ingen av verkets faste ansatte vil permitteres eller sies opp som følge av nedstengingen.

E24 - 22 okt 22 kl. 12:03

Frykter konkurser i vindkraften: Alcoa bekymret for tilgangen på kraft

Hvis vindkraftanlegg går konkurs, kan gunstige, langsiktige kraftavtaler i industrien rammes. – Avhengig av vindkraftavtalene, sier Alcoa..

Klartale - 27 sep 22 kl. 16:40

Romskip kjørte rett mot asteroide og traff

Nasa er USA sin egne romfartsorganisasjon. De forsker på romfart og verdensrommet.Natt til tirsdag traff romskipet Dart en asteroide Dimorphos.

Klartale - 12 okt 22 kl. 08:47

Romskip klarte å endre banen til asteroide

For 11 måneder siden skjøt Nasa opp et romskip ved navn Dart.Oppskytingen var et forsøk på å sjekke om vi kan stoppe kosmiske objekter fra å treffe jorda. Det er første gang noe slikt er blitt forsøkt.

NRK - 16 sep 22 kl. 10:01

Regjeringens strømordning vil treffe rundt 20.000 bedrifter og koster 3 milliarder kroner

Regjeringens strømordning vil treffe rundt 20.000 bedrifter og koster 3 milliarder kroner Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) legger fredag formiddag fram en pakke med tiltak som er rettet mot næringslivet som er rammet av høye strømutgifter. Pakken inneholder en rekke ulike elementer, som direkte støtte, lånegaranti og støtte til energitilskuddsordninger.

NRK - 27 sep 22 kl. 09:21

Orkanen «Ian» ventes å treffe Cuba tirsdag kveld

Orkanen «Ian», som nå kategoriseres som en storm styrke 3, er ventet å treffe vestlige deler av Cuba i kveld. Skolene er stengt, og myndighetene forbereder seg på å evakuere innbyggerne i den delen av landet som orkanen treffer. Det er ventet at orkanen vil gå videre til Florida med samme styrke..

Klartale - 08 jun 22 kl. 08:23

Norge sier de har gitt kanoner til Ukraina

Bjørn Arild Gram er norsk forsvarsminister. Han sier i en pressemelding at soldatene i Ukraina er avhengig av å få hjelp med våpen og utstyr fra land i Vesten. Det trenger de for å kjempe mot Russland.

NRK - 17 sep 22 kl. 20:52

Millioner i Japan bedt om å søke ly for tyfon

To millioner mennesker i Japan oppfordres til å søke ly før tyfonen Nanmadol ventes å treffe land søndag. Tyfonen nærmer seg sørkysten av Japan, og meteorologene sendte lørdag ut farevarsel. Myndighetene har oppgradert evakueringsordren til nivå fire, som er nest høyeste nivå, for områdene Kumamoto og Miyazaki Kyushu-regionen, melder kringkasteren NHK.

NRK - 09 okt 22 kl. 05:13

Orkanen Julia nærmer seg Nicaragua

Det tropiske uværet Julia er oppgradert til orkan og ventes å treffe land på Nicaraguas karibiske kyst natt til søndag lokal tid. Det amerikanske orkanvarslingssenteret (NHC) opplyser at Julia er plassert i kategori én, som er det laveste nivået av fem kategorier på orkanskalaen Saffir-Simpson. Ved 2-tiden norsk tid lå Julia sørvest for de colombianske øyene San Andres og Providencia og rundt 200 kilometer øst for den nicaraguanske kysten.

NRK - 22 aug 22 kl. 07:41

Streiken trappes opp i prosessindustrien

Ytterligere 1115 ansatte i prosessindustrien gikk mandag ut i streik. Dermed omfatter streiken over 2500 Industri Energi-medlemmer. 1422 medlemmer i ti forskjellige bedrifter, blant annet 328 medlemmer ved Glencore Nikkelverk i Kristiansand, gikk ut i streik mandag 13.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Like mykje seinfølger etter omikronsmitte

Ny forsking viser at dei som har vore smita av omikronvarianten av koronaviruset like ofte melder om seinfølger som dei som har hatt deltaviruset. Forskarar frå blant anna FHI har følgt 1,3 millionar nordmenn i 126 dagar etter at dei testa seg for viruset, og studert kontakten med allmennlegen for typiske seinfølger som utmatting, hoste, muskel- og skjelettsmerter og hjartebank..

NRK - 15 minutter siden

BT: Ap i Bergen vurderer budsjettsamarbeid med Høyre

Byrådspartiene Ap og Venstre har hatt samtaler med Høyre og KrF og Senterpartiet om et mulig budsjettsamarbeid. Forhandlingsleder Geir Steinar Dale (Ap) beskriver samtalene overfor BT som sonderinger for å se om det kan være mulig å samarbeide om bybudsjettet. I forrige uke forhandlet byrådet sammen med SV, MDG og Rødt, men disse forhandlingene brøt sammen..

NRK - 45 minutter siden

Over 2500 døde seler skylt i land ved Kaspihavet

Tallet på døde seler som har blitt funnet sør i Russland ved kysten av Kaspihavet har steget til over 2500, melder Reuters. Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til massedøden. Antall sel av denne arten har falt med rundt 90 prosent i løpet av det siste århundret.

NRK - 30 minutter siden

Ny avtale skal sikre sivilt styre i Sudan

I Sudan har politiske partier kommet til enighet om en rammeavtale som sørger for en to-årig sivil-ledet overgang mot valg, melder Reuters. Sudan har vært preget av store protester etter at militære kuppmakere tok makten i landet i oktober 2021..

NRK - 30 minutter siden

Møbelkjede må betale 275.000 kroner i gebyr

Møbel- og interiørkjeda Home and Cottage har fått ei bot på 275.000 kroner for brot på regelverket som skal hindre ulovleg handel med tømmer og treprodukt. Det skjer etter fleire tilsyn og brot på regelverket, skriv Miljødirektoratet i ei pressemelding.

NRK - 30 minutter siden

Noreg gir 325 millionar til matsikkerheit i Somalia

Den norske regjeringa har bestemt å gje 25 millionar til akutt mathjelp til tørkeramma område av Somalia. Afrikas Horn er råka av den mest omfattande tørka på 40 år. Mange stader har både dyr og avlingar døydd, og mange har flykta frå heimane sine for å finne mat.

NRK - 45 minutter siden

Kraftig fall i bustadprisane

Bustadprisane søkk med 2,2 prosent i november 2022. Det viser tal frå Eiendom Norge. Korrigert for sesongvariasjonar søkk prisane med 0,9 prosent.

NRK - 45 minutter siden

Letter på testregler i Shanghai

Kravet om koronatest for å komme inn på de fleste offentlige områder i den kinesiske storbyen Shanghai vil bli fjernet fra 6. desember. Det sier lokale myndigheter, ifølge Reuters..

NRK - 45 minutter siden

Finland vil godkjenne Nato-traktat

Regjeringen i Finland sier mandag at den har bedt nasjonalforsamlingen om å formelt vedta Natos grunnleggende traktat, melder Reuters. Ved å vedta Atlanterhavspakten vil de forberede landet for medlemskap i militæralliansen til når Ungarn og Tyrkia godkjenner søknaden..

NRK - 45 minutter siden

Over 2500 døde skylt i land ved Kaspihavet

Tallet på døde seler som har blitt funnet sør i Russland ved kysten av Kaspihavet har steget til over 2500, melder Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com